Hanımefendi Hanife Yazıcı'dan Yeşilyurt İlçesindeki Şehit Ailelerine Ziyaret

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Vali Ersin Yazıcı’nın eşi Hanımefendi Hanife Yazıcı, 25.05.1991 tarihinde operasyona giderken geçirmiş olduğu trafik kazası sonucu şehit olan Şehit Polis Memuru Mustafa Tamer Akarsu’nun ailesine Yeşilyurt/ Özalper Mahallesinde, 18.04.2017 tarihinde Pülümür ilçesinde Ovacık ilçesine gitmek üzere havalanan Polis Helikopterinin düşmesi sonucu şehit olan Şehit Polis Memuru Candaş Kaplan’ın ailesine Yeşilyurt’ta, 18.04.2017 tarihinde Pülümür ilçesinden Ovacık ilçesine gitmek üzere havalanan Polis Helikopterinin düşmesi sonucu şehit olan Şehit Polis Memuru Hasan Yıldırım’ın ailesine Yeşilyurt’ta ve 22.12.2023 tarihinde Pençe- Kilit Operasyonunda meydana gelen terör saldırısı sonucu şehadete eren şehit Sözleşmeli Er Emre Taşkın’ın ailesine Battalgazi ilçemizde ziyaretler gerçekleştirdi.

Ziyarette Hanımefendi Hanife Yazıcı’ya İl Emniyet Müdürümüzün eşi Feray ÇANKAL Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, Koordinatör Kaymakamlar Tarık Emre Uşen ve Tayfun Yılmaz eşlik etti.

Şehit aile bireyleriyle samimi bir ortamda buluşan Hanımefendi Hanife Yazıcı, onların sorun ve taleplerini dinledi. Beraberinde Sağlık Bakanlığı tarafından şehit yakınlarına sunulan sağlık hizmetlerini iyileştirmek, kaliteli ve verimli sağlık hizmeti sunumunu sağlamak konusunda ailelere bilgiler verdi ve bu konuda beklentileri ve ihtiyaçları sordu.

Şehit aileleriyle yakından ilgilenen Hanımefendi Hanife Yazıcı, “Yarınlar var olsun diye yarınlarından vazgeçen şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Şehitlerimizin kıymetli emanetleri olan ailelerine devlet olarak her daim sahip çıkacağız.  Mübarek vatanımızı ve aziz milletimizi korumak için şehit düşen şehitlerimizin ruhu şad, mekanı cennet, makamı ali olsun Ailelerine sabr-ı cemil diliyorum.” dedi.

Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan, devletimizin şefkatini her daim gösteren, bizleri hanemizde ziyaret eden Hanımefendi Hanife Yazıcı ve beraberindeki heyete   teşekkürlerimizi sunuyoruz” diyerek, duygularını dile getirdiler.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN