Fotoğraf Sanatçısı Şair Özer Fotokamp'a Konuk Olacak

Fotoğraf Sanatçısı-Şair Mehmet Özer, 3.Uluslararası Malatya Fotokampın Konuğu Olacak.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği-MAFSAD ile Arapgir Belediyesi tarafından 6-9 Temmuz 2017 tarihleri arasında Arapgir’e bağlı Kayaarası Kanyonunda, bu yıl  üçüncüsü yapılacak olan Fotokamp için Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, İnönü Üniversitesi, Malatya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Parantez Eğitim Kurumları ve Arapgir Doğa Sporları Derneği katkı sağlayacak.

Fotoğraf sanatçılarının fotoğrafseverlerle buluşacağı, bütün değerleriyle Arapgir’in fotoğraflanacağı Fotokamp kapsamında fotoğraf sunum-söyleşileri, fotoğraf atölyeleri, fotoğraf gezileri, sergiler, imza günleri, gündemsiz tartışmalar, çeşitli sanatsal ve sportif faaliyetler gerçekleştirilecek.

Yurt dışından ve Ülkemizden birçok fotoğraf sanatçısı da yapılacak olan bu etkinliklere katılacak. Fotokampa katılacak olan sanatçılardan biri de Mehmet Özer… Mehmet Özer hem şair, hem fotoğraf sanatçısı… Fotokamp kapsamında bir atölye çalışması yapacak ve grubundaki fotoğraf amatörlerine eğitimler verecek. Peki kimdir Mehmet Özer. Tanıyalım.

MEHMET ÖZER KİMDİR?

02.06.1961 yılında Yusufeli-Artvin'de doğdu. A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimini okudu. Sendikalarda Eğitim Uzmanlığı ve Basın Danışmanlığı yaptı.

1986 yılında fotoğrafçılığa yöneldi ve fotoğrafı sokakta öğrendi. Sergi salonlarında, sokaklarda, üniversitelerde, varoşlarda, cezaevlerinde, fabrikalarda sergiler açtı. Sergileri yurtdışına taşındı. Hayatın şarkılarını söylüyor, şiirlerini okuyor. Fotoğraf ve şiiri,  yaşamı savunmanın ve yeniden üretmenin en etkili aracı olarak görüyor.  Kitapları, sergileri, belgeselleri, fotoğraf sunumları ve üretime dayalı birçok çalışması var.

Halepçe (İranlı fotoğrafçıların Halepçe fotoğrafları), Aşkın ve Başkaldırının Şairi Adnan Yücel, Gelenekten Geleceğe Bıraktığımız İzler, Sesini Yitiren Şehir "Sivas", Dünya Kardeşliğine Açılan Pencere, Taşların Dilinden Ankara'nın Öyküsü, Şiirimin Işıklı Irmağı "Enver Gökçe", Sesler-Sözler-Yüzler, Onurlu Bir Geçmiş Aydınlık Bir Gelecek, Işığın İzinden Atarna ve  Göz Görmez Bilinç Görür gibi birçok fotoğraf ve şiir kitabı mevcuttur. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN