Fendoğlu, Emniyet hizmet binalarını gündeme getirdi

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet  Fendoğlu, Malatya’daki emniyet hizmet binaları ve ihtiyaçlarına ilişkin olarak TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getirdiği soruya cevap veren  İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bazı emniyet yatırımlarının inşaat halinde olduğunu, bazılarının proje çalışmalarının devam ettiğini, bazı yatırımların ise 2024 yılı yatırımlarına alınması için teklif edildiğini açıkladı. 

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, “Sayın İçişleri Bakanım, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden Malatya'da Emniyet Müdürlüğümüze bağlı 10 adet hizmet binamız ile lojmanlarımız etkilenmiş ve yıkılmıştır. Hizmetler konteynerlerde ve çeşitli kamu kurumlarından geçici tahsis edilen yerlerde yürütülmektedir. İkamet sorunu nedeniyle kimi personelimiz hâlâ konteynerlerde, yurtlarda ve komşu illerde kalmaktadırlar.  Bu kapsamda, Çevik Kuvvet ve Özel Harekât Şube Müdürlüğümüz, Malatya İl Emniyet Müdürlüğü ek hizmet binamız, Battalgazi ilçemiz ile Doğanşehir ve Arguvan İlçe Emniyet Müdürlüğümüz lojmanları, Beydağı Polis Merkez Amirliğimiz, depo kademe hizmet binası personellerine barınma imkânı sağlamak için dış ilçelerimiz de dâhil olmak üzere il merkezinde 500 adet lojman yapımı inşaatlarının 2024 yatırımına alınması ve hizmetlerimizin aksamaması yönünde Malatya Emniyet Müdürlüğümüzün yeni araçlarla takviye edilmesine ihtiyaç duyulmaktadır.” şeklindeki bilgilerle soru yöneltti. 

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu’nun sorusuna yanıt veren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Malatya ilinde, Emniyet Genel Müdürlüğü inşaatı yatırımında olan Arapgir Lojmanı hizmet binası, Hekimhan ilçe Emniyet Müdürlüğü, Yeşilyurt Sanayi Polis Merkezi Amirliği inşaatları devam etmektedir. Deprem sonrası yatırım programına alınan Battalgazi ve Doğanşehir İlçe Emniyet Müdürlükleri, Malatya Polis Okulu proje çalışmaları devam etmektedir. Çevik Kuvvet Özel Harekât Müdürlüğü, Arguvan İlçe Emniyet Müdürlüğü kademe binası ve Emniyet Müdürlüğü ek binalarının 2024 yılı yatırımına alınması için yatırım tekliflerimiz yapılmıştır.” İfadelerini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN