CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Neden Evet Neden Hayır

İş Adamı Hakan İnci '16 Nisan'dan sonra çok ciddi ekonomik krizi bekliyoruz.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Edirne de iş adamı olan CHP’de siyaset yapmaya devam eden Hakan İnci, 16 Nisan referandumu öncesinde Malatya’ya gelerek parti çalışmalarına katıldı. İnci. 16 Nisan’da sonra ekonomi açısında çok sıkıntıların olacağını anlatı. 2014 yılındaki yerel seçimlerde CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Hakan İnci, basın toplantısında ağırlıklı olarak ekonomideki krize sürecine ve yerel yönetimlerin çalışmalarına değindi.

İş Adamı Hakan İnci, Ben aynı zamanda bir işadamıyım. Şu anda piyasada ciddi bir belirsizlik var ve ekonomiyi olumsuz etkiliyor. Şu anda kredi garanti fonundan iş adamlarına kaynak aktarılıyor.

Bu kaynak aktarımı bile piyasayı rahatlatmış değil, Buradan özellikle Malatya’daki iş adamlarımız başta olmak üzere, tüm Türkiye’deki iş adamlarımızın 16 Nisan sonrasına çok hazırlıklı olmalarını dile getirdi. İnci, Yerel yönetimleri ’de eleştirilerde bulundu. Malatya’da yapılan çalışmaların sağlıklı bulmadıklarını dile getirdi.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Hayır Yazılı Afişlerimizi Sökülmesini Kınıyorum.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, ‘hayır’ yazılı kampanya afişlerinin söküldüğünü iddia ederek, Büyükşehir Belediyesini eleştirdi. Referandum sürecine de değinen Kiraz, “Biz baştan beri söylüyoruz, bu sadece CHP’nin meselesi değil ve Ülke meselesidir diyoruz ve demeye devam edeceğiz.

 Bazıları ne kadar bizim afişlerimizi indirseler de, ne kadar propaganda malzemelerimizi azaltsalar da bu ülkede cumhuriyete inanan ve demokrasiye inanan ve bu değerleri bu ülkede yaşatmaya kararlı olan geniş bir halk kitlesi var” dedi. Bizim afişlerimiz Büyükşehir belediyesi tarafından indirilmektedir dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Birlik ve Beraberlik İçinde Olmalıyız.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İl Başkanı Enver Kiraz, İş Adamı Hakan İnci’yle birlikte 16 Nisan ‘da yapılacak referandumla ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

 Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Neden evet neden hayırla ilgili açıklamalarda bulunurken şu açıklamalarda bulundu. Öncelikle hepimizin birlik ve beraberlik içinde olmalıyız.

Ağbaba ise, referandumun Türkiye için önemine dikkat çekerek, referandumda ‘hayır’ oyu çıkmasını temenni etti. Şu anadaki anketlere baktığımızda zaten her şey meydandadır dedi. Anket yapan bazı şirketlerin anketlerine baktığımızda hayır diyen vatandaşlarımızı görmekteyiz. Bu anketleri yapan şirketler ise AK Partiye yakın olanlardır. Ağbaba, “Biz kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi terörist ilan etmeden ve verilen karara saygı duyarak bu kampanyayı yürütüyoruz. Biz, bölmeye değil, birleştirmeye çalışıyoruz ama maalesef bu kampanya dönemi birileri tarafından toplumu kamplaştırma ve bölme meselesi olarak kullanılıyor. İnsanlar bölünerek oylar konsülde edilmeye çalışılıyor. Bir taraftan ‘hayır’ oyu verecekler terörist ilan ediliyor, bir taraftan da hiç akla hayale gelmeyecek laflar söyleniyor.

Ağbaba, Haçlı cephesi ile hilal cephesi karşı karşıya geliyor’ deniliyor. İnsanların hafızası bunu almıyor. ‘Hayır’ın ne kadar kötü bir şey olduğu söyleniyor, hayır diyenler kınanıyor ama eğer bizim geçmişte ‘hayır’ dediğimiz şeylere AK Parti kulak assaydı bu gün Türkiye farklı bir Türkiye olurdu” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin 16 Nisan’da önemli bir tercih yapacağını aktaran Ağbaba, “Türkiye önemli bir yol ayrımında, ben Türkiye’nin demokrasinden ve cumhuriyetten yana tercih yapacağını düşünüyorum” dedi. Bizler kıt kanatlarımızla yaptığımız afişler Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından ipleri kesilerek toplatılmasında şiddetle kınıyorum. Böyle bir şey olmaz ve olmaz.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN