Çalışan Gazeteciler, Çalışmasın Diye Gayret Ediliyor

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Uluslararası Diriliş Hareketi Genel başkanı Mehmet Zafer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde yayımladığı mesajında gazetecilerin sahipsiz olduğunu söyledi.

Toplumun haber alma konusunda gecesi ve gündüzü olmayan bir sektör olan gazetecilik mesleğinin maalesef gerekli desteği alamadığını dile getiren UDH Genelbaşkanı Zafer, “çalışan gazeteciler çalışmasın diye gayret ediliyor “ dedi.
Gazetecilik mesleğinin zorluklarını biliyoruz, çekilen sıkıntıları biliyoruz ve bu sıkıntıların çözümü noktasında gerekli adımların atılmadığını da biliyoruz. Belediyeler, siyasi partiler kendilerine yakın olan mensupları desteklerken , kimseye yandaş olmamak için sadece işini yapan gazetecilerin maalesef sahip bırakıldığını hepimiz biliyoruz. Bugün 10  Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, bu nedenler herkes gazetecilerin zor şartlar altında görevlerini yaptığını,mesleğin zorluklarını falan filan bahsederek kutlama mesajları yayımlıyorlar.  Gönül isterdi ki deprem bölgesindeki her gazeteci bugün ağırlansın,sorunları dinlensin ve çözüm için harekete geçilsin. Bir çok arkadaşımızın nasıl zorluklar çektiğini biliyoruz,bu sıkıntıların herkes farkında ve yine herkes sadece izliyor. Haberlerini yayımlayan gazetecilerin bu emeklerini görmezden gelenler,en ufak bir eleştiride gazetecileri hedef tahtasına koyuyor ve işini yaptırmamak için türlü türlü baskılar uyguluyor. 
Herşeyi bizzat yaşıyoruz ve biliyoruz. Gazeteci arkadaşlarımıza destek veren herkese buradan teşekkür ediyorum,destek noktasında elini taşın altına koymayıp gazeteciler arasında ayrım yapanları da kınıyorum.
6 Şubat’ta bir kıyamet yaşadık, işyerleri yıkıldı, cihazlarımız enkaz altında kaldı ve bir müddet işimizi yapamaz hale geldik . Ancak gazeteci arkadaşlarımızla birlikte yaşamış olduğumuz her türlü mağduriyete rağmen her zaman olduğu gibi görevlerimizin başında vatandaşlara doğru bilgi aktarma noktasında zor şartlar içerisinde çalışmalarımıza devam ettik.
Depremde hayatını kaybeden tüm gazeteci arkadaşlarımızı rahmetle anıyorum ve tüm gazeteci arkadaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en kalbi muhabbetlerimle kutluyorum.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN