Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Gezer'den Birlik Mesajlarını Verdi

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, (Asrın Yıkımı Yüzyılın Çıkışı.) Asrın Yıkımı boyutundaki bir tahribata ancak yüzyılın çıkışı ölçeğinde bir kalkınma hamlesiyle karşılık verilebilir. İşte bunun için programımızda projelerimiz de kadromuz da hazır. Yakın fahrimizin en büyük kalkınması seferberliğini başlatmak için gün sayıyoruz dedi.

31 Mart 2024 seçimlerinin arefesindeyiz. Yaklaşık iki ay sonra ülkemizde ve şehrimizde yerel seçimler yapılacak ve insanlarımız yaşadıkları il ve ilçelerin belediye başkanlarını, meclis üyelerini ve mahalle muhtarlarını belirleyecekler. Bu seçimlerin şimdiden ülkemize, şehrimize ve insanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.
 
Fakat bu seçimlere biraz buruk giriyoruz. Çünkü şehirlerimiz yıllardır “geliyorum” diyen depreme hazırlanamadığı ve depreme zamanında müdahale edilemediği için şehrimizde yüzlerce, bölgemizde ise on binlerce canımızı kaybettik ve bölge olarak büyük bir yıkım yaşadık. Bu vesileyle depremde hayatını kaybeden bütün insanlarımıza Allah’tan rahmet, geride kalanlara baş sağlığı ve sabır diliyorum. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın inşallah.

Yine geçtiğimiz günlerde ardı ardına çok sayıda şehit verdik. Bu vesileyle terörün her türlüsünü bir kez daha lanetliyor ve şehitlerimize rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun inşallah. 

Bildiğiniz gibi Malatya, Anadolu’nun en güzel şehirlerinden biridir. Yaklaşık 10 bin yıllık bir tarihe yaslanan ve iki bin yıldır kendi adıyla var olan ve bu süreçte Türkiye’nin ve dün¬yanın ortak mirasına önemli değerler katmış bir şehirdir Malatya.

Malatya, ayrıca, tarım, sanayi, maden ve insan kaynağıyla hem Türkiye ve hem de dünya ortalamasının üzerinde bir imkân ve potansiyele sahiptir. 

Fakat bununla birlikte bütün bilimsel ve resmi veriler Malatya’nın son yıllarda sürekli kan kaybettiğini ve hızla gerilediğini gösteriyor. Hatta bilimsel verilere göre Malatya, son 20 yılda 81 il arasında en çok gerileyen 13 ilden biri. Yine Sanayi Bakanlığı verilerine göre 20 yıl önce ülkemizdeki yaklaşık 1000 ilçeden en geri kalmış 100 ilçemiz arasında tek bir ilçemiz yokken bugün son 100’de 4 ilçemiz var. Ayrıca son yıllarda en hızlı yoksullaşan 5 ilden biriyiz. Maruz kaldığımız 6 Şubat depremleri bu sorunlarımızı daha da ağırlaştırdı.    

Artık Malatya’nın sıradan kadrolarla ve sıradan tedbirlerle ayağa kalkma ve iddialı bir şehre dönüşme ihtimali ortadan kalkmıştır. Malatya’nın, her açıdan, güçlü bir programa ve yeni bir kurucu iradeye ihtiyacı vardır. Şehrimizin 10 yıl sonra büyük bir köye dönüşmesini engellemenin yegâne yolu budur. 

Şehrimizin en önemli kurumu Büyükşehir Belediyesi vizyoner bir yönetimle buluşmadıkça ve harekete geçmedikçe şehrimizin yeniden iddialı bir şehre dönüşmesi artık mümkün değildir. Çünkü bir şehir, ancak belediye başkanının ufku kadar gelişir ya da ufuksuzluğu kadar geri gider. 

Hazırlıksız yakalandığımız için büyük bir yıkıma sebep olan deprem, aynı zamanda önümüze büyük bir fırsat çıkarmıştır. Artık, Malatya’nın çok daha güzel bir şehre dönüştürülmesi mümkündür ve bu yönüyle şehrimizin geleceği parlaktır. 

Bu şehir, tarih boyunca, bu toprakları nice savaşlardan, krizlerden, kıtlıklardan ve afetlerden çekip çıkarmış bir şehirdir. Hiç şüphe yok ki Malatya bunu bir kez daha yapacak, tekrar ayağa kalkacak ve tekrar Zümrüdü Anka misali küllerinden yeniden doğacaktır.

İşte yaşadığımız bu şartlar, bu şehirde doğmuş, bu şehrin suyunu içmiş, ekmeğini yemiş, havasını solumuş ve yıllardır bu şehrin daha iyi yerlere gelebilmesi için emek vermiş bizler için siyaseti bir tercih meselesi olmaktan çıkararak bir görev ve sorumluluğa dönüştürmüştür. 
İşte bu sorumluluktan hareketle, hangi partiden olursa olsun bütün insanlarımızla birlikte çalışmak ve bütün hemşerilerimizin bilgi, birikim ve tecrübesini yıkım yaşamış şehrimizin harcına karmak amaç ve iradesiyle 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine bağımsız aday olarak katılmaya karar vermiş bulunuyorum. Bu kararın şahsıma, aileme, siz dostlarıma ve bütün şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. 

Değerli dostlar! Sevgili hemşerilerim! Saygıdeğer hanımefendiler ve beyefendiler!..
Dönem şu parti bu parti dönemi değil, dönem birlik ve beraberlik dönemi, dönem hep birlikte Malatya’nın sorunlarına odaklanma dönemi, dönem hangi partiden olursa olsun bütün memleket sevdalısı insanlarımızla birlikte Malatya’yı yeniden ayağa kaldırma dönemi, dönem Malatya dönemi…

Şehrimizi bölgesinin cazibe merkezi, sürükleyici aktörü ve lokomotif gücü yapmak hedefiyle çıktığımız bu yolda, seçilir seçilmez başlatacağımız kalkınma seferberliği için gün sayıyoruz. 
Bunun için programımız da projelerimiz de kadromuz da hazır…
Çaba bizden başarı Allah’tandır. Selam ve muhabbetle…

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN