Büyük Birlik Partisi, Kızılay Malatya Şubesiyle Kan Bağışı Etkinliği

Büyük Birlik Partisi Malatya İl Teşkilatı Olarak Kan Bağışının Önemi Konusunda Bir Farkındalık Yaratmak ve Saygıdeğer Hemşerilerimizde Bu Konu İle İlgili Sosyal Sorumluluk Bilincini Oluşturabilmek Adına Kızılay Malatya Şubesi Koordinasyonunda Bir Kan Bağışı Etkinliği Düzenledik.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Büyük Birlik Partisi Malatya İl Teşkilatı Olarak Kan Bağışının Önemi Konusunda Bir Farkındalık Yaratmak ve Saygıdeğer Hemşerilerimizde Bu Konu İle İlgili Sosyal Sorumluluk Bilincini Oluşturabilmek Adına Kızılay Malatya Şubesi Koordinasyonunda Bir Kan Bağışı Etkinliği Düzenledik.

Büyük Birlik Partisi Malatya İl Teşkilatı olarak, İl Başkanımız Sayın Abdulvahap Karaman'ın girişim, öneri ve yönlendirmeleri ile Kızılay Malatya Şubesi koordinasyonunda bir kan bağışı etkinliği düzenledik. Kan bağış etkinliğimiz Eski Belediye Meydanında bulunan Kızılay Kan Merkezinde gerçekleştirildi. İl Teşkilat Başkanımızın şehir dışında bir hastaları olması sebebiyle Büyük Birlik Partisi Malatya İl Başkanımız Sayın Abdulvahap Karaman ve İl Genel Sekreterimizin de katılamadığı etkinliğe, Büyük Birlik Partimizin Malatya İl Başkan Yardımcıları ve İl Yönetimi Üyelerimiz ile birlikte İl ve İlçe Kadın Kolları Teşkilatlarımız ve İlçe Teşkilatlarımız da katılım sağladılar.

Büyük Birlik Partisi Malatya İl Başkanımız Sayın Abdulvahap Karaman'ı temsilen söz alan Büyük Birlik Partisi Malatya Propaganda, Tanıtım ve Basın İlişkilerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcımız Sayın Erkan Şen konuşmasında şunları dile getirdi:

"Bugün Büyük Birlik Partisi Malatya İl Teşkilatı olarak kan bağışının önemi konusunda bir farkındalık yaratmak ve saygıdeğer hemşehrilerimizde bu konu ile ilgili sosyal sorumluluk bilincini oluşturabilmek adına Kızılay Malatya Şubesi koordinasyonunda bir kan bağışı etkinliği düzenledik.

Öncelikle bu etkinliğimize İl Teşkilat Başkanımızın şehir dışında bir hastaları olması sebebiyle katılamayan İl Başkanımız Sayın Abdulvahap Karaman, İl Teşkilat Başkanımız ve İl Genel Sekreterimizin selam ve saygılarını iletmek istiyorum. Ayrıca diğer tüm etkinliklerimizde olduğu gibi bu etkinliğimizde de bizleri yalnız bırakmayan Battalgazi, Yeşilyurt, Akçadağ, Doğanşehir, Yazıhan ve Pütürge İlçe Başkanlarımıza ve değerli yönetimlerine, İl ve İlçe Kadın Kolları Teşkilatlarımıza, Alperen Ocakları Vakfı Malatya İl Başkanımız ve geleceğimizin teminatı Alperenlerimize de teşekkür ederim.

Bizleri bu konuda öncü olmaya davet ve teşvik eden Kızılay Malatya Şube Başkanımız Sayın Dr. Harun Kurt nezdinde bu kutsal görevi ifa eden Kızılay'ın değerli sağlık çalışanlarına da sonsuz teşekkür ve saygılarımı sunarım.

Kısaca kan bağışının faydalarına ve önemine değinecek olursak;

Kan vermek kan basıncını yani tansiyonumuzu dengeler. Bu sebeple düzenli olarak kan vermek kalp krizi ve felç riskini azaltacaktır.

Şayet kanımızda fazla miktarda demir var ise düzenli olarak kan vermek kanser riskini de azaltacaktır.

Bunlara ek olarak yine düzenli olarak kan vermek ilerleyen yaşlarda oluşabilecek yorgunluk, stres, baş ağrısı gibi bulguları da azalacaktır.

Kan verme faaliyetinin kan veren kişiye sağladığı bu faydaların yanı sıra kanamalı hastalığı olan bir hasta, sadece o rahatsızlığı için girdiği operasyonda bile 6 ila 8 ünite arası kana ihtiyaç duymaktadır.

Yeni doğan ünitelerinde, anne-çocuk kan uyuşmazlığı durumlarında, kalp, böbrek ve ciğer nakil operasyonlarında, trafik kazaları ve kanamalı ameliyatlarda yoğun bir şekilde kana ihtiyaç vardır.

Düzenli kan bağışının olmadığı bir toplumda, her gün binlerce kişi hayatını kaybedebilir. Düzenli kan bağışında bulunan kişi hem kendisi için hem de çevresi için fayda sağlayacaktır.

Buradan tüm halkımızı kan dostlarımız olmaları için Kızılay kan merkezlerine, Kızılay çadırlarına ve gezici Kızılay otobüslerine davet ediyoruz. Teşekkür ederim."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN