Battalgazi İlçesi Başkan Güder'le Hayat Buluyor

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malatya'nın en fazla gelişen, büyüyen hizmetleri fazlasıyla alan ve geleceğe hazır ilçelerinin başında gelen Battalgazi ilçesi mevcut Başkan Osman Güder ve ekibiyle hayat bulmaya devam ediyor.

Malatya’nın en fazla gelişen, büyüyen hizmetleri fazlasıyla alan ve geleceğe hazır ilçelerinin başında gelen Battalgazi ilçesi mevcut Başkan Osman Güder ve ekibiyle hayat bulmaya devam ediyor. Göreve gelmesinden kısa bir süre sonra komşu ilde meydana gelen 2020 yılındaki Elazığ depremini fırsata çeviren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder İlçedeki değişim ve dönüşüm çalışmalarına kararlı bir şekilde start vererek Şehit Fevzi Mahallesindeki Kentsel dönüşümü başlatmasıyla gündeme geldi.

 

      Mahalle sakinleri ve değişik kesimlerden çıkan farklı seslere aldırış etmeden İlçede Kentsel dönüşümü başlatması Malatya’da tarihi milat oldu. Bugün 6 Şubat’ta depremi yaşayan 11 il gibi Malatya’da Başkan Güder’in haklı ve isabetli bir işi nasıl yaptığı da gün yüzüne çıkarken tepki gösteren kesimler bile şu anda Başkan güder ve ekibini takdir ediyor. İleri görüşü, deneyim ve tecrübesini sahada hizmetlere yansıtan, Battalgazi ilçesini geleceğin Türkiye’si yüzyılına hazırlayan Battalgazi Belediye Başkanı bu başarıyla da yetinmedi. Yılların geriye itilmişliğinin verdiği yalnızlıkla yolun altı diye tabir edilerek kaderine terk edilen alanda Derme Deresi Rekreasyon alanında projeyle Doğu Anadolu Bölgesinin devasa projesi Battalgazi ilçesinde hayat bulurken yolun altı, Yolun üstü tabirini de ortadan kaldırttı.

 

Malatyalıların Ailece, dostlarıyla, arkadaşlarıyla vaktini geçirebileceği Malatya’nın yıllardır büyük eksikliklerinden olan mekanların sınırlı ve yetersiz olmasının çözümünü ise Türkiye’nin örnek projelerinden Kırkgöz Sahil Park Projesiyle de Battalgazi ilçesine yaraşır şekilde Malatya ve Bölge illerinden vatandaşları çekecek şekilde hayata geçirtilmesi ziyaretçileri hayran bırakıyor. Malatyalılar artık özel vakitlerinin ayrılan kısımlarını Karakaya Baraj Gölü sahilinde Battalgazi Belediyesine Ait yüzlerce dönüm alan üzerine kurulu sosyal donatılarla şekillendirilmiş Kırkgöz Sahil Park’ta geçiriyorlar.

 

6 Şubat Depreminde ekibiyle birlikte sahada Battalgazi halkının yanında yaraların sarılması için 7 / 24 sorun ve sıkıntıları çözmenin verdiği gayret ile Gönüllere dokunan belediyecilik anlayışı yanında TOKİ evlerinin hak sahiplerine verilmesi yanında yeni konut yapımlarıyla da barınma sorununu kökten çözmenin altyapısını oluşturmaya devam ediyor olasıyla yüzünün akıyla çıkan Örnek belediye Battalgazi Belediyesidir. Depremlerde güvenli liman olarak görülen ve nüfusu 5 e katlanan Battalgazi İlçesindeki depremzedelere başkan Güder’in talimatıyla Battalgazi belediyesi tarafından sosyal tesisler kapıları sonuna kadar açılarak yemek, gıda, su, barınma, vb. vatandaşların acil ihtiyaçları sorunsuz şekilde ulaştırılması sağlandı. 

 

TEKSTİLKENT PROJESİ İŞSİZLİĞİ BİTİRECEK

İşsizlik ve istihdama büyük önem veren Başkan Güder” Tekstil imalat sanayi, tarihin ilk dönemlerinde başlayan geleneksel üretimini sanayi devrimi ile birlikte kitle üretimine çevirmiş ve ülkelerin sanayileşme evrelerinde vazgeçilmez bir sanayi dalı olmuştur.  Günümüzde ise teknolojik gelişmelerin de desteği ile çok çeşitli ve fonksiyonel ürünleri ile tüm ülkeler için önemli bir sanayi kolu olmayı sürdürmektedir. İstihdamı, özellikle genç nüfusa yönelik istihdamı arttırmak amacıyla atılan bir adım olarak, Hatunsuyu mahallesinde tasarlanan tekstil fabrikası toplamda 2205 m2 inşaat alanına sahip olup, merkeze ve yerleşke alanlarına olan mesafesi ile de ulaşım ve lojistik açısından kolaylık sağlamaktadır.

 

ESKİMALATYA MEYDAN PROJESİ

Tarihi geçmişiyle medeniyetlere ev sahipliği yapmış Eskimalatya mahallesi çarşı merkezinde bulunan, Battalgazi Belediyesi tarafından yapılan 19 bin metrekarelik alanda kapalı otopark, iş yerleri ve meydan düzenlemesine yer verilen proje ile yaklaşık 20 milyonluk bu dev yatırımı, Battalgazi ile buluşturması ilçeye verilen önemin göstergesidir. 

 

 

ASFALT OLMAYAN YOL KALMADI

Yol medeniyettir düsturuyla çıktığı hizmet yolunda benim vatandaşımın ayağı çamura değmeyecek diyerek en ücra yerlerdeki yolları dahi asfalt ile buluşturan ve standartların da üstünde yol ağlarıyla ulaşımı kökten çözen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder AK Belediyeciliğin en güzel örneğini de yaptığı hizmetlerle göstermeye devam ediyor. Yaparsa AK Belediyeler yapar sözünün halkı gururunu yaşayan Başkan Güder Battalgazililer tarafından çok seviliyor. Hayatında aldığı tüm görevlerde üstün performans sergileyen, kapısı daima halka açık Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’i bağrına basan Battalgazi halkı Başkan Güder’egüveniyorlar.

 

BATTALGAZİ İLÇESİ BAŞKAN GÜDER İLE YOL YÜRÜMEK İSTİYOR

Daha sayılamayacak kadar birçok eser’i Battalgazi İlçesine kazandıran Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’eBattalgazi halkı 2024 yılında yapılacak yerel seçimlerde başkan olarak yeniden görmek istiyorlar.   Battalgazi ilçesinde yaşamanın ayrıcalıklarını dillendiren Battalgazililer” başarılı ve çalışkan Başkan Osman Güder ve ekibine güveniyoruz. Özveri ve Gayret ile çalışan Başkanımızın arkasındayız. Başarı İltifata tabidir. Bizlerde Başkanımızı tebrik ediyoruz “ diyerek yeni dönemde Başkan Güder ile İlçe daha güzel olacak diyorlar.  Daha onlarca büyük projeyi Battalgazi İlçesine kzandıran ve geleceğe hazırlayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'e ve A. Takımına sahip çıkan Battalgazi Halkı başkanlarına ve ekibine güveniyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN