Başkan Gürkan Yine Yakışanı Yaptı

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

        4 yıldır Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yüzyılın hizmetlerini Malatya’ya kazandıran Başkan Selahattin Gürkan 6 Şubat Depremlerinden sonra da yine kendine yakışan Hizmetleri Malatyalılara yapmaya devam ediyor.

KEŞKESİ OLMAYAN BAŞKAN


       Hayatı Başarılarla dolu Malatya’nın öz evladı, aldığı her görevi fazlasıyla üstesinden gelen ve Malatya’nın devasa kangren olmuş sorunlarını başta trafik ve yol olmak üzere çözüme kavuşturan Başkan Gürkanaçtığı bulvar ve yeni arteller ile 6 Şubat depremlerindenetkilenen tüm illerde ulaşım sekteye uğrarken Malatya’ya giriş ve çıkışlar dahil ulaşımda yardımların ve vatandaşların tahliyesinde sıkıntı yaşanmasına müsaade etmedi. 

         Akılcı yatırımlarla ve Kenti ileri seviyelerde planlayıp hizmetleri bu doğrultuda tasarlayarak dizayn etmesi Belediye başkanlıkları dönemindeki yaptırdığı yapılarda en ufak depremlerden etkilenme olmaması İmardaki titiz davranışı Başkan Gürkan’ın keşkem yok demesinin de en büyük kanıtı. 

DOĞAL AFETLERE EN HAZIRLIKLI İL MALATYA ÇIKTI
 
        6 Şubat’ta meydana gelen asrın felaketinde en fazla yıkımın olduğu Malatya’da Malatya Büyükşehir Belediyesi afetlere en hazırlıklı kurum olduğunu gösterdi. Depremin olduğu ilk dakikalarda Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi dakikalar içerisinde en ücra uzak mesafelerde dahi arama kurtarmaya başlamış canları kurtarmak için büyük mücadelesi Türkiye de dahi örnek gösterilmişti.

         Deprem öncesi Ekmek fabrikası olmasına rağmen bu günler düşünülerek yapılan ve 2 kat kapasiteli ekmek ve yemek fabrikası ise Başkan Gürkan’ın yaptığı çalışmalarının ne kadar yerinde olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

         Acil Afet Koordinasyon merkezinin olmayışına dahi katkı sunarak İtfaiye Dairesi yanında Durum Acil Afet Koordinasyon merkezini alternatif olarak hizmete sokarak tüm sürecin buradan kontrol atında olmasının alt yapısını ise aylar öncesinden yapılmasını sağlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi Başta mağduriyet yaşayan vatandaşların barınma  başta olmak üzere su ve gıda ihtiyaçlarını kendi bünyesindeki ESENLİK şirketi başta olmak üzere BELSOS, MEGSAŞ ve MOTAŞ şirketlerini depremin ilk gününden itibaren Halkının hizmetine sunması takdire şayandı. Tabi buradaki en büyük pay Başkan Gürkan’ın ileri görüşü ile Buraları geleceğe hazırlamasıydı. 

          Kışın soğuğunda bir kaşık yemek, gıda su dahi bulunamayan Asrın Felaketini yaşamış Malatya’da aylarca başta gıda olmak üzere ekmek, Su, Yemek ve Ulaşımı ücretsiz olarak vatandaşlarının istifadesine sunması mükemmel bir olaydı.

BU ŞEHİR BAŞKAN GÜRKAN İLK AYAĞA KALKAR

         Deprem öncesi Cumhuriyet tarihinin fazla yatırımının yapıldığı Malatya’da bir Allah’ın kulu Başkan Gürkan’a şu hizmette yapılmadı diyemez. Geleceğe hazırlanan örnek il Malatya yüzünün akıyla bu deprem sürecini de Başkan Gürkan öncülüğünde Malatyalı hemşerileriyle, Siyasileriyle, Kurum ve kuruluşlarıyla birlikte atlatacaktır. 

          Artık Belediyeciliğin kitabını yazan ve yaptığı tüm eserler ile takdir kazanarak ödüllere mazhar olan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Depremle birlikte beton santrallerinin yoğun ilgi ve alaka görmesi, piyasanın regüle edilmesi konusunda belediye olarak sorumluluk düştüğünün farkında olarak  Şehrin yeniden imarına büyük katkı sunacak 2 yeni asfalt plenti ile 2 yeni beton santrali yapımı ile sorunu kökten çözmeye kararlı.

      Kısaca Şehrin neresinde kanayan bir yara var ise, nerede bir aksaklık var ise, Malatya Büyükşehir Belediyesi başkan Gürkan’ın talimatlarıyla  o yaranın sarılmasında ve aksaklığın giderilmesinde büyük gayret gösteriyor. 

AYNASI İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ

         6 Şubat’tan sonra Malatya’nın canını okuyan Beton santralleri için de düğmeye basarak hem fırsatçılara tokat mahiyetinde hem de sorunu kökten çözmek ve kaliteli beton gayreti ile Beton Santrallerinin kurulumu yanında araç filosu da Malatya’ya getirilerek” Bu Konuda vatandaşlarımız müsterih olsun” diyen Başkan Gürkan  kararını vermiş uygulamaya geçmiş bile. 

         Artık Malatya’da C30 yine C12 Beton kullananlara dur diyen Başkan Gürkan bunları da bertaraf edecek adımı atmış oldu. Santrallerin biri faaliyette diğeri ise faaliyete geçmek üzeredir. Depremlerde Malatya’da yıkılan inşaatların beton kalitesi oranı C30 yerine C 12 çıkmışsa, Büyükşehir Belediyesi de bal gibi kurar beton santrallerini.

         Bizde eskilerin bir tabiri var Hakikatı söylemeyenin başına taş yağar nankör olmayın derlerdi. Bugün yapılan hizmetleri çalışmaları görmezden gelenlere en güzel cevap bu olsa gerek. Tebrikler Sayın Başkan, Yolun açık olsun Malatya’nın Şehrülemini…

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Kazım Kılınç | 17 Eylül 2023 19:31

    Tebrikler...

BUNLARA DA BAKIN