Başkan Güder, Tekstilkent'te Üretim Yakın Zamanda Başlayacak

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

       Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in yoğun çabaları ve girişimleriyle başlatılan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Battalgazi Belediyesi sorumluluğunda yürütülen Tekstilkent Projesi, yakın zamanda üretime başlayacak.

       Kentin yeniden ayağa kalkması için her alanda çalışmalarını sürdüren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in yoğun gayretleriyle başlatılan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Battalgazi Belediyesi sorumluluğunda yürütülen Tekstilkent Projesi tamamlanarak yakın zamanda üretime geçecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla birlikte başlatılan proje kapsamında “Çalışan ve Üreten Gençler Programı” ile ilk etapta en az 500 kişinin, orta vadede ise yaklaşık 2 bin 500 kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor.

“HATUNUSUYU TEKSTİLİN ÜSSÜ HALİNE GELECEK”
      Hatunsuyu Mahallesi’nde 10 dönümlük arazi üzerine inşa edilen Tekstilkent Projesiyle istihdam olanaklarının çeşitleneceğini ve ilçenin sosyo-ekonomik anlamda gelişimine katkı sağlanacağını belirten Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Hatunsuyu Tekstilkent Projemiz yaşadığımız sürece rağmen sekteye uğramadı ve son aşamaya geldik. Ekipmanlar taşınacak ve yakın zamanda burada üretime başlanacak. 

       Hatunsuyu Mahallesi ve bölgesi bizim için önemli merkezlerden bir tanesi. Birçok vatandaşımız Battalgazi bölgemizden organize sanayiye gidiyor. Biz bunun önüne geçerek özellikle gençlerimizin bu bölgede çalışmalarını, yerinde istihdamı amaçlıyoruz. Bölgeyi  tekstilin üs merkezi haline getirmek istiyoruz” dedi.

BAŞKAN GÜDER: “İŞ ALANLARI YARATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
       Göreve gelmeden önce vadedilen projelerin tamamına yakınına imza attıklarını ifade eden Başkan Güder, “Onlarca farklı alanda onlarca farklı ve önemli projeyi vatandaşlarımızın istifadesine sunduk. Bundan sonra da yatırımlara devam edeceğiz. 

        Özellikle bölgemizde istihdamı öncelikli hedefimiz haline getirdik. Önümüzdeki yıllarda iş alanları yaratmaya devam edeceğiz. Her zaman daha iyiyi, daha fazlasını hedefliyoruz. Battalgazi’mize yakışan şekilde aşkla görevimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN