Babacan, Deprem Bölgesindeki Öğrencilere Eğitim Desteği Verilsin

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

AK Parti Malatya Milletvekili Doç. Dr. Sayın Abdurrahman Babacan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcımız Zafer Tarıkdaroğlu ile bir araya geldi.

Babacan, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında Malatya, Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş illerimiz ile Gaziantep ilimizin Islahiye ve Nurdağı ilçelerindeki özel okullarda öğrenim gören öğrenciler için eğitim ve öğretim desteği verilmesine ilişkin geçtiğimiz günlerde bir tebliğ yayınlanmıştı. Bu minvalde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı özel öğretim kurumlarında okul öncesinden başlamak üzere ortaöğretim çağına kadar eğitim gören öğrencilerimize destek verilecek. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı özel öğretim kurumlarında 48-66 ay arası eğitim gören yaş grubuna verilen desteğin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı kreş ve gündüz bakımevlerine de verilmesi noktasındaki talebi ilettik. Bakanlığımız bu konu üzerine detaylı bir inceleme yapıp Milli Eğitim Bakanlığı ile eşgüdümlü adımları değerlendirecek.

Bilindiği üzere Malatya'da bulunan huzurevimiz depremden dolayı kullanılamaz duruma geldi. Şehrimizde koruma altında bulunan büyüklerimiz çevre illere sevk edilmişti. Bu noktada, proje aşamasında olan huzurevimizin biran önce projesinin tamamlanması ve hizmete açılması sürecinin hızlandırılması hususunu konuştuk. Bakanlığımız süreci yakından takip edecek ve hızlandıracak.

Deprem anından itibaren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız himayesinde ve çeşitli kurumlarımızın da desteği ile şehrin genelinde psikososyal destek çalışmalarının seyrini, mevcut durumu ve ihtiyaçları konuştuk. Afet sonrasında oluşan psikolojik ortamı toparlamak ve normal hayata geçiş sürecini hızlandırmak için oluşturulan ekiplerle ilgili istişarede bulunduk. Bu ekiplerimizin önümüzdeki süreçte de çalışmalarına devam edeceğini belirtmek isterim.

Sayın Bakan Yardımcımız'a alakalarından dolayı şehrimiz adına teşekkür ederim...

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN