AK Parti Malatya İl Başkanı Gören'den Anadolu Basın Birliğine Ziyaret

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

6 Şubat tarihli depremlerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının resmi verilerine göre, Malatya’da 130 bin civarında yıkımın meydana geldiğini belirten Başkan Gören,’’depremden en çok etkilenen 3.İl Malatya’’ dedi.


Çalışmaların yavaş ilerlediği yönündeki eleştirilere de açıklık getiren AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören ,Deprem sonrası Malatya’da gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Malatya’nın  depremden en çok etkilenen 3. İl olduğunu belirten Başkan Gören,’’depremin ilk anından bugüne kadar Malatya’da yaklaşık 40 binin üzerinde konteyner kuruldu, 90 bin civarında çadır kuruldu. Halkımızın geçici barınması sağlandı. Günlük 490 bin yemek dağıtımı yapıldı. Malatya’da eski yapıların bulunduğu şehir merkezi ile birlikte konut stokumuzun yoğun olduğu Bostanbaşı ve Fahrikayahan bölgelerinde ciddi zarar meydana geldi’’şeklinde konuştu.


Gerçekleşen ziyarette Orta Hasarlı Binaların durumu hakkında da bilgi veren Gören, Üniversitelerden güçlendirilebilir raporunu alan ve güçlendirme projesini yaptıran binalarda yüzde 80 çoğunluk sağlandığı sürece kredi desteği ile güçlendirme yapılabileceğini söyledi.


Anadolu Basın  Birliği Genel Başkanı ve Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, 

AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören, Baskan  Yardımcısı Mahmut Boyraz ve AK Parti Hekimhan Meclis Üyesi Kemal Deniz'le birlikte Derneğimize yaptıkları ziyareten dolayı şahsım ve tüm ekibim adına kendilerine teşekkür ediyorum dedi.

Başkan Zeki Dağ, 6 Şubat'ta yaşanan depremlerde Malatya'mız büyük hasar görmüştür dedi.

Başkan Dağ, Allah bir daha bu depremleri ve afetleri vermesin inşallah. Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı vekili ve Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, bu anlamlı ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN