2000 Yılı Öncesi Binaların Yıkılıp Acilen Yenisi Yapılmalı

MİMDER Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, 2000 Yılı Öncesi Yapılan Eski Bina ve Konutların Acilen Yıkılıp Yeniden Yapılması Lazım Dedi.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİMDER) Başkanı Mehmet Bülbüloğlu ve Derneğin Yönetim Kurulu Üyeleri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Münasebetiyle Anadolu Basın Birliği Malatya Şubesini Ziyaret Etti.

 (MİMDER) Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, Türkiye ve Malatya'da konut fiyatlarının olması gerekenden çok yüksek bir fiyata satıldığını söyleyerek Döviz ve Ekonomiyi bahane ederek Gayrimenkul sahipleri reel fiyatların üzerinde bir piyasa oluşturmaya çalışıyor diyerek tepki gösterdi. Bülbüloğlu İnşaat malzemesinde başta demir olmak üzere bir kaç malzemenin ithal olduğu için inşaat maliyetlerini yükselttiğini buna rağmen ithal olmayan başta çimento, seramik, boy ve buna benzer bir çok kalem malzemenin Türkiye'de üretilmesine rağmen çok fiyatlara satıldığını söyleyerek fiyatların gerçek değerine çekilmesini talep ediyoruz dedi.

(MİMDER) Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, Döviz kurundaki hareketliliğin piyasaları çok olumsuz etkilediğini özellikle inşaat malzemesinde bir çok kalemde yüksek fiyatlar Metrekare birim fiyatlarının gerçek değerin üzerine çıkması birde arsa sahiplerinin yüksek oran talepleri konut sektörünü bir çıkmaza sokmuş durumda.Bu sorunun çözülmesi için Hükumetin acilen radikal kararlar alması gerekir. Bülbüloğlu ayrıca 24 Ocak Elazığ ve Malatya depreminden sonra özellikle 2000 yılı öncesi binaların acilen Kentsel Dönüşüm ve yeni bir imar planıyla yıkılıp yeni binaların ve konutların inşa edilmesi gerekiyor. Yoksa Allah göstermesin bir daha şiddetli bir depremle hiç ummadığımız bir yıkım ve sonuçla Malatya karşı karşıya kalabilir dedi.

Başkan Mehmet Bülbüloğlu, Aslında bizler sizleri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde değil her zaman ziyaret etmeyi arzuluyoruz. Sizler Toplumun, Kamunun ve Bizlerin her zaman sesi olup yanımızda oluyorsunuz. Gerçekten bizlerin çektiği sıkıntıların aynısını sizlerde kendi sektörünüzde çekiyorsunuz. Sizlerde de maliyetler çok yüksek durumda bu yüzden Hükumetin acilen her alanda olduğu gibi basın yayın sektöründe bir ekonomik program ve destek açıklamalıdır. Bizleri kabul ettiğiniz için siz değerli Anadolu Basın Birliği Malatya Şube Yönetimine teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim dedi.

Anadolu Basın Birliği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, Mehmet Bülbüloğlu Başkanım genç ve idealist biri. (MİMDER)'in ve sizlerin çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Başkanımın dediği gibi Deprem sonrası gösterdi ki Malatya'da başta merkez olmak üzere birçok ilçemizde konutların acilen yıkılıp dönüştürülmesi lazım. Başta Melekbaba , Taştepe , Kiltepe gibi yerlerde yeniden imar planı düzenlenmeli ve bu bölgeler cazip hale getirilmeli ki müteahitler buralara girsin. Sizlerin bu konuları yakından takip ettiğinizi biliyorum. Siz ve ekibinizde çalışmalarınızda başarılar diliyorum dedi.

Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİMDER) Başkanı Mehmet Bülbüloğlu toplu resim sonrası Dernek Başkanı Zeki Dağ ve Yönetim Kurulu Üyelerine adlarına yapılan ajandaları taktim etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN