Ayağa Kalk! Son 6 Ayda Kazanabilirsin - SİNAN İPEK

Ayağa Kalk! Son 6 Ayda Kazanabilirsin


Artık üniversite sınavına hazırlıkta, yarı zamanı doldurmuş bulunuyorsun ve biliyorum, yoruldun, gerildin, bir şeyler üstüne gelmeye devam ediyor. Zaman yaklaştıkça kaygın artıyor, "Kazanamazsam aileme ne diyeceğim? Onca masraf ettiler, arkadaşlarım dalga mı geçecek?". Akrabalarının, o bakışlarını hayal ediyorsun biliyorum. Ve bunların hepsi senin, sınava yaklaşırken kafanda kurduğun beyin oyunları olduğunu da çok iyi biliyorum.

Şu aralar gittiğin kurs merkezleri, sana zor denemeler yapabilir ve haklılar da. Artık eksiklerini görme zamanın geldi ve birde zor bir denemede, eğer yapamıyorsan iyice geriliyorsun ve iyice inancın kırılıyor.

Eksiklerin her geçen gün gün yüzüne çıkmaya başladı ve "Asla olmaz, ben KAZANAMAM." diyorsun. Kimi zaman bu sesini duyuyorum ama şunu bil ki, tam da en güzel evreden geçiyorsun. Eksiklerinin çıkması, denemelerden kötü almak, şu tarihlerde nimet anlamına geliyor. Nedenmi? Çünkü,  kocaman 6 ayın var ve bir şeyler yapabilecekken bu stresi yaşaman, alacağın tedbirlerin habercisi... Bir de buradan bakmanı tavsiye ederim.

Sınavın fıtratı: Dedikodu, stres, bazen başarısızlıklar, bazen isyan, bazen şanssızlık... Bunların hepsi aslında görevini yapıyor . Ve bu Aralık, Ocak ayı öğrencinin her yıl olduğu gibi demoralize olduğu aylardır. Peki bu durum geçici mi? Şöyle açıklamak gerekirse; eğer beynin senin kararlı olduğunu anlar ve sen üzerine gittiğini görürse, inan bana bu stresli zamanlar geçecektir. Diyorum ya bu aylar öğrencilerin duygu durumlarının değiştiği aylardır. Bu aylarda kopma noktasına bile gelerek bırakmaya meyil alabilirsin, şimdi sana tecrübeli birisi olarak sözlüyorum: " Nasıl ki duyguların değişkense; bu içinde bulunduğun başaramayacağım korkusu da duygular değişirken, gerçekçi bilgi ile buluşarak "Evet, başarabiliyorum." dedirtecektir. Bunun tek ilacı senin üstüne gitmeyi bırakmamanda...

İstersen bu son altı ayda kendi başarının üzerine % 40 daha fark koyabilirsin. Neden mi? Çünkü şuan alıcıların daha açık ve öğrenmen daha keskin yaklaştıkça kaygı ile öğrenme gücü eşit gider. Gel bunu fırsata çevir. Hazır kıvama geldin ve inancın devam ediyor sana fırsat işte!

Son altı ayda evde, haftada bir deneme yapabilirsin gittiğin kursta haftada bir deneme yapsa, 50 ye yakın denemeye hala hakkın var!

Günde 3 saat verimli olmak kaydı ile sınavına zaman ayırsan ; 522 saat hala ders çalışacak vaktin var. Bireysel olarak bu da bir yılda bir kurs merkezinin ders saatine eşitlik demektir.

-Hala 40 bin soru çözebilirsin.

- Hala günlük 20 tane soru çözdürebilen  bir hırslı yapın var ise 4000'e yakın, hoca ile soru çözebilirsin.

Sana son sözlerimi iyi kavra sınav son altı ayda kampa girenlerin kazandığı bir şeydir.

Ve çözemediğin soruları çözdürmek için kuyruklarda bekleyenlerin,

son altı ayda nötr bir hayat sürüp, kendini adayanların kazandığı bir şeydir..

Şimdi karar alıp bu kampa girersen % 40 fark koyabileceğini unutma!

Her zaman yanınızdayız, güzel ülkemin güzel öğrencileri! Vebgelecek Türkiye'nin mimarları...  

Sevgiyle kalın!

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
03Oca
15Kas
16Ekm

Son Günlerde Eğitim

14Ekm
15Eyl

İyi Başla İyi Gitsin...