Çekingen Öğrencinin Sınavlardaki Kaderi - SİNAN İPEK

Çekingen Öğrencinin Sınavlardaki Kaderi


Son zamanlarda üniversiteye giriş sınavında yine değişikliğe gidildi eyvallah gidelimde bu işin geride bıraktığı zararları henüz yeni düzeltirken bu çocukların “tamam, bu kez son” diyerek yeniden derse başlamışken neden fren yaparak hızını kesiyorsunuz!

Öğrenciler zaten yorgun ve zaten belli bir kitle bahaneye bakıyorki dersleri bıraksın. Bu değişiklikler maalesef hantal öğrenciye daha fazla zarar veriyor! Eğitimde bir öğrenciyi ayağa kaldırmak için onca fedakârlık yapan biz eğitimciler değişiklikler karşısında çocuklarımızın karşısında sus pus olmak zorunda kalıyoruz ve artık şu değişikliklerin yaz tatilinde yapılmasını istiyoruz.

Gelelim çekingen öğrencinin sınavdaki kaderine: 

 Gençler;  sizler, okul kurs etüt merkezi özel derslere bilmediğiniz için gidiyorsunuz bildiğiniz için değil! Hiçbir kurs merkezinin başında “BURASI ÜSTÜN ZEKÂLILAR” kurs merkezi diye yazmıyor. O zaman bu çekingenlik niye?
Her şeyi biliyormuş gibi davranarak verdiğiniz o paralara yazık ediyorsunuz. Sorgulamadan, haklarını kullanmadan eve dönen binlerce genç var. İnanın oraya sadece bedeniniz gidiyor bu şekilde ruhunuz değil!

Soru çözümlerinde hocanın başından ayrılmayın. Ne kadar kalabalık olursa olsun sınıfta yırtık olun, biraz müdahale edin, sorun, sorgulayın konuyu ve biraz rehberliğin kapısını aşındırın.  Bunlar sizin haklarınız “ya rezil olursam, ben soru sormaya çekiniyorum” diyerek bir yere varamazsınız. Madem 7 saat bu eğitime gidiyorsun, bunun bir anlamı olmalı. Sadece ders dinleyerek tıp, eczacılık, diş hekimliği, mühendislikv.s kazanan insan çok azdır inanın. Şu an bu bölümdeki kişiler haklarını en iyi bilen ve en iyi kullananlardı ve en son onlar terkediyor hizmet aldıkları yeri. Dikkat edin işte şifrelerden biriside bu haklarını kullan artık!

Egosal davranarak bilmediğinizi biliyormuş gibi gösterirseniz yarın kazanan sen değil egoların olacaktır.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
03Oca
15Kas
16Ekm

Son Günlerde Eğitim

14Ekm
15Eyl

İyi Başla İyi Gitsin...