Gazi Kime Denir? - MUSTAFA GÖZÜKARA

Gazi Kime Denir?


Gazi kısa bir tanımla “onurlanmış asker” demektir. Geçtiğimiz zaman boyunca tarihte hür ve bağımsız yaşamış işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millet vardır, TÜRK MİLLETİ. Ülkemizde Gazilik unvanı devlet tarafından verilir. Gazi bir kahramandır ve en büyük gazi, bu unvanı 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kararı ile alan vatanın kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür.

2002 senesinde çıkartılan yasa ile 19 Eylül günü olarak kabul edilmiştir ve günümüzde her yıl bugün büyük bir onur ve gururla Mustafa Kemal Atatürk’ün gölgesinde kutlanmaktadır.

ATATÜRK sevdası, vatan ve ayyıldızlı bayrak sevgisi, Cumhuriyet aşkı ve Türklük tutkusu her Gazinin kalbinde daima kaynayan bir volkan gibidir. Hamdolsun ki Aziz milletimiz, tarihi boyunca vatanı uğrunda şehit ve gazi olmayı her zaman büyük bir onur ve gurur kaynağı saymıştır. Üzerinde yaşadığımız topraklar, bu cennet vatanımız bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir. Zaman zaman Gazi’nin bir ulusal değer olduğunu çekemeyenler, onu küçümseyenler çıksada biz biliyoruz ki gazi her zaman Türkiye Cumhuriyetinin emrinde ve arkasındadır ve biz yine biliyoruz ki Türk milleti de tarih boyunca gazisine ve şehidine sahip çıkmıştır.

Bir gazi olarak şimdi  ulusal değer olmanın gururu içerisindeyim.  Atatürk’e saygı ve minnetler, gaziler günümüz şimdiden kutlu olsun.

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 1

  • Cengiz Güçlü | 12 Eylül 2021 22:51

    Bu millet, bu devlet, gazisiyle, şehitiyle bir bütündür. Şehitimiz nurlanmış, gazilerimiz onurlanmış değerlerimizdir. Bu topraklarda yaşayanlar bu değerlerimizi kabullenmek zorundadır. İstese de istemese de.

YAZARIN SON 5 YAZISI
12Haz
20Oca
05Oca

Yeni Yıl Piyangosu

12Eyl

Gazi Kime Denir?

31Ara

Selam Olsun Tüm İslam Âlemine