Bir Olma Zamanı... - İSMAİL HAKKI DALAK

Bir Olma Zamanı...


Cahit Sıtkı Tarancı, “Memleket İsterim” şiirinde özlemlerini anlatırken bizlerin de duygularına tercüman olarak, Mavi, Yeşil ve Sarının bir arada olduğu, Kuşların özgürce kanatlandığı, kardeş kavgalarının olmadığı, zengin fakir ayrımı yapılmadığı, gönülden sevdaların yaşandığı ve tek şikâyetin ölümden olduğu bir “Memleket İsterim” diyor.

Yurdumuzun dört bir tarafı adeta yüz yıl öncesini yaşar gibi yine düşmanlar tarafından çevrilmiştir. İçeride ve dışarıda sayısız düşman fırsat kollamaktadır. Büyük Türk milleti olarak bizim büyük düşünmemiz şarttır. Küçük teferruatlara takılmamak gerekiyor.

Bu dönemde Ülkemizin aleyhine konuşanların olduğu gibi yüz yıl öncesinde Türklüğünden utananlar vardı. Bunlardan biride,

“Yalnız Müslüman ve insan olarak kalmak üzere, Türklükten, Şeref ve izzetimle istifa ediyorum Allah'ın huzurunda!..  Tövbe yarabbi tövbe Türklüğüme, Beni Türk milletinden addetme" diye şiir yazan vatan haini Mustafa Sabri’dir. Ne yazık ki bugün de ona sahip çıkan gafiller var. Tokatta bir okula güya sehven verilen isminin indirilmesine, “İsmin tabeladan inebilir ama gönlümüzden asla” diyen Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’dan başkası değil. Yazık ki vatan hainine sahip çıkan bu kişiyi genel başkan sayanlar var. Peşinden giden tepkisiz yüzbinler var. Gerçekten yazık.

Buna karşın Seyyid Ahmet Arvasi. “Hayretle gördüm ki bu ülkede Türk kelimesinden ürkenler var. Yine hayretle gördüm ki bu ülkede İslam kelimesinden ürkenler var. Ve yine ürpererek gördüm ki, bu ülkede Türk ve İslam kelimelerinin yan yana gelmesinden dehşete kapılan kişi ve çevreler var.” Buyurmuştur. Allah onlardan ebeden razı olsun.

Bugün Afrin’de yapılan temizlik harekâtına destek verdiğini söyleyen ama bizimle hareket edenlere hakaret edenler var. Bizi farklı kesimlere yönlendirmek isteyenler var. Bizimle beraber olduğunu söyleyipte bizi Avrupa’ya şikâyet edenler var. PYD ye halen terörist demeyenler var. Devletteki güç birliğine karşı çıkanlar var. Allah ıslah eylesin.

Cenabı Allah’tan Ülkemizde birlik ve beraberlik diliyorum. Bugün basit gibi görünen ama büyük bir savaşın içerisindeyiz. İç hesaplaşmaları, küskünlükleri bir tarafa bırakıp bugün bir olmak zamanıdır. Allah Mehmetçiğimize zafer ihsan eylesin. İçerde dışarda tüm hainlerin belasını versin. Allah devletimize ve milletimize asla zeval vermesin.

Biz hep bu düşünceler içerisindeyiz. Çünkü Bizim İlkemiz, Önce Ülkemizdir. Biz birileri gibi Kızılelma’yı manavda değil, Ati’de görenleriz. O günler elbet yakındır. Yeter ki biz bir olalım.

Bakın Doğu Türkistan kan ağlıyor. Çin oradaki neslimizi asimile etmek için şerefsizce mücadele ediyor. Filistin’de, Myanmar’da Müslümanlar kan ağlıyor. Türk İslam âleminin hamisi olan Türkiye’mizde çatlak sese bizlerin tahammülü yok. Gün ayrılık değil, birlik günüdür. Kim olursa olsun senden benden diye ayrım yapanların Allah belasını versin. Doğrunun Allah yar ve yardımcısı olsun.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

Selam, Saygı ve Dualarımla…

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Mar

Muhsin Başkan…

29Şub

Ramazan...

26Oca

DEVLET Dersi...

06Kas

Adam Gibi Adam Celal Adan…

26Ekm

Ortadoğu’da Soykırım…