Yetimlerimizi Unutmamalıyız... - İHSAN ÇOLAK

Yetimlerimizi Unutmamalıyız...


Yeni Yılın Ülkemize ve İslam Alemine ve yine tüm Yetimlerimize Hayırlı Bir Yıl Olur İnşallah..

2021 Yılı bir  önceki  yıl  gibi  yine Ülkemizde  ve Dünyada Covid19 , Doğal Afetler , Terör Olayları ve Ekonomik  krizlrle  boğuşmuştur. İnşallah 2022 yılı  yeni  umutların , güzelliklerin  yeşerdiği  bir  yıl  olur.

Böyle  buhranlı  dönenlerde en  çok  etkilenenler fakir ,fukara ,yetim  ve kimsesizler olur. Bu  nedenle Bizler hep birlikte kimsesizlerin  kimsesi , sahipsizlerin sahibi olmalıyız. Kimsesiz ve Yetim kardeşlerimize sahip çıkmalıyız, Bizler yetimlerimizi unutmamalıyız, Bu yetimler hepimizindir.

Zor  günleri  yaşadığımız şu Kış aylarında  yetim ve  kimsesizlere sahip çıkalım. Kış olmasından dolayı, Yetimlerimizin en büyük ihtiyaçları olan başta  yakacak ,odun, Kömür, Giyim ve Gıda gibi  ihtiyaçları acilen  karşılanmalıdır.

Bizler kendi çocuklarımızı aile fertlerini  nasıl düşünüyorsak mutlaka yetim  ve  kimsesiz  kardeşlerimizide  düşünmeliyiz.

Hepimizin "Kendi yetimini veya başkasına ait bir yetimi himaye eden kimseyle ben, cennette şöyle yan yana bulunacağız. "Bir kimse, akrabasından veya başkasından olan bir yetimi, yetim kendisini kurtarana kadar uhdesine alsa, o kimseye Cennet vacip olur." anlayışının bir  ferdi  olması  dileğiyle..

Selam ve sevgilerimizle, Yetimlerimizi unutmamalıyız…

Yetimler ile İlgili Ayetler

 “Yalnızca Allah’a kulluk edin ve O’ndan başka hiçbir şeye ilahlık yakıştırmayın. Ana babaya yakın akrabaya, yetimlere, muhtaçlara kendi çevrenizde olan yakın komşulara ve uzak komşulara, yanınızdaki arkadaşa, yolda kalmışa ve elinizin altındaki hizmetçi ve işçilere iyilik yapın iyi davranın.” (Nisa 36)

“… Mü’minlere kol kanat ger, alçak gönüllü ol ve onları koru.” (Hıcr 88)

“Ve Rabbinin hoşnutluğunu umarak sabah akşam O’na yalvarıp yakaranlarla birlikte sen de sabret. Dünya hayatının cazibesine kapılarak gözlerini onlardan ayırma” (Kehf 28)

 “Doğrusu yetimlerin mallarını haksızca yiyip bitirenler, karınlarına sadece ateşle doldurmuş olurlar. Onlar öteki dünyada da çılgın bir ateşe gireceklerdir.” (Nisa 10)

 “Erginlik çağına erişinceye kadar, yetimin mal varlığına onun iyiliği ve faydası için olmadıkça dokunmayın.” (Enam 152)

“O halde yetime haksızlık yapma ve yüzünü ekşitme, yardım isteyeni de hangi çeşit olursa olsun boş çevirme…” (Duha 9-10)

“… Yetimlere nasıl davranacağınız hakkında sana sorarlar. De ki: “Onların durumlarını düzeltmek onları iyi yetiştirmek en hayırlı olandır.” Ve onların hayatlarını paylaşırsanız unutmayın ki, onlar sizin kardeşlerinizdir. Allah bozgunculuk yapanları da düzeltmeye çalışanları da en iyi bilir.” (Bakara 220)

 “Allah’a olan sevgileri için veya mala olan sevgilerine rağmen yemeklerini, yoksula, yetime ve tutsağa verirler, onları doyururlar.” (İnsan 8)

“Gördün mü şu dini veya ahiretteki ceza ve mükafatı yalan sayanı. İşte o tip kimseler yetimi itip kakarlar. Fakir ve muhtaçları doyurmaya çalışmadığı bir yana başkalarına bu iş için ön ayak bile olmazlar.” (Maun 1-3)

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
14Eyl

Yetim Çocuklarımız

06Tem
07Haz

Ben Garip Bir Yolcuyum

16Oca
30Ara