KOCA ÇINAR - İBRAHİM YILDIZ

KOCA ÇINAR


Sevgili dostlar,

Yazımın başlığına ‘’Koca  Çınar’’ ismini vermek istedim. Dikkatinizi çeksin diye. Belki de pek çoğunuz yazarımız acaba neyi anlatacak diye şimdiden düşünmeye başladı. Belki de bazılarınız büyük bir çınar ağacından bahsettiğimi zannedeceksiniz. Bazılarınız ise yazımı okumaya devam edip konuyu anlamaya çalışacaksınız. Bilindiği üzere hepimiz birer aileyiz. Ailemizde de eşimiz, çocuğumuz, anne ve babamız, kardeşlerimiz ayrıca yakın eş, dost ve akrabalarımız bulunmaktadır. Bizlerin yanında hepsinin ayrı bir önemi, ayrı bir değeri olmakla birlikte  bizleri dünyaya getiren, büyüten , doyuran,  eğiten, üstümüzü giydiren,  okula gönderen, iş ve meslek sahibi olmamızı sağlayan, askere yollayan, evlendiren, yeri geldiğinde her türlü tehlikelere karşı bize siper olan, gerektiğinde bizim için ölmeyi göze alan, ‘’Koca Çınar’’ heybetindeki  ana ve babalarımızın yeri bir başkadır. Onlar bizim başımızın tacıdır.

Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim İsra Suresi 23. Ayet mealinde: ’’Rabbin sadece kendisine ibadet etmenize ve anne-babanıza, Allah’ın sizi görmekte olduğu bilinci içinde mümkün olan en iyi şekilde davranmanıza hükmetti. Eğer onlardan biri veya her ikisi yaşlanmış olarak yanınızda bulunuyorsa sakın varlıklarından veya onlara hizmetten bıkkınlıkla kendilerine “Öf!” diyecek ölçüde bile kötü söz söyleme! Onları azarlama ve daima onlara karşı tatlı dilli ve gönül alıcı ol!’’ buyurulmaktadır.

Bu ayet mealinde Rabbimiz, anne ve babalarımıza davranış ölçümüzü apaçık ortaya koymuş olup yukarıdaki ayet meali bilindiği halde anne ve babasına bağırıp çağıranları, onlara bırakın ‘’Öff’’ demeyi onları dövüp, sövenleri, eziyet ve işkence edenleri, hatta öldürenleri, öldürüp yakanları, basından, gazete ve televizyonlardan, hayret ve ibretler içinde hep birlikte izlemekteyiz. Tabi ki bu durum üzücü bir durum olup bu ya da buna benzer davranışlarda bulunan kişilerin de bir gün anne ya da baba olacakları aşikardır. Anne ve babasına karşı saygısızca ve kötü davrananlar yarın örnek olduğu çocuklarının kendisine iyi davranmasını bekleyebilir mi? Bizler onlardan sevgi ve saygıyı kesinlikle esirgememeyeliz. Onlara hal hatır sormalı, hayır dualarını almalıyız. Kendi çocuklarımızdan beklediğimiz sevgi ve saygıyı önce anne ve babamıza göstermeliyiz. Unutulmamalıdır ki her şey kendimizle başlar.

Anne ve babalarımız bugün için  vardır ama yarın olmayabilirler. Yarın keşke dememek için ilgi ve alakamızı onlardan eksik etmeyelim. Bazı dostlarımızın  annesi , veya babası veya her ikisi de  ebediyete intikal etmiştir. Bu dünyadan göçüp giden tüm anne ve babalarımıza (Koca Çınarlarımıza) Allah C.C.‘tan rahmet diliyorum. Mekanları Cennet olsun.

Her yıl Haziran ayının 3. Pazar günü kutlanan ‘’Babalar Günü’’ tüm babalarımızın  kutlu olsun. Tüm anne ve babalarımıza , birbirinden değerli büyüklerime selam, sevgi ve saygılarımla…

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
01Ağs

AĞRIYI ÇEKEN BİLİR...

17Eyl

Bu da Benim Han'ım...

03Mar

BEN ANAMA DA VERİRİM

01Şub
04Oca

SEVGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZEL