Malatyalı Malatyalıya Sahip Çıkmalı - HALİT DENİZ SUNAL

Malatyalı Malatyalıya Sahip Çıkmalı


Sanatçıların İsimleri, Malatya’nın Ünlü Sinema Sanatçıları Nerededir, Bakınız yaptığınız masraflara bakınız, Hani kaç tane Malatyalı sançtı davet etiniz. Sizler Malatyalı sanatçıları davet etinizde mi yoksam bizim görmedik yâda sizlerim görmediniz. Sizler kendi değerlerinize sahip çıkmasanız başkası çıkmaz. Lütfen kendi değerlerinize ve kendi sanatçılarınıza sahip çıkınız.

Malatya’dan yapılan filim festivalin, Tabi ki Malatya’mız için çok önemlidir. Yapılan bu programa neden Malatyalı sançıcılarımız yoktur diye sormak isteriz buda bizim hakkımızdır. Yapılan bu filim festivaline harcanan paralar bizleri derinde üzmüştür. Burada Malatyalı sanatçılarımız olsa hiçte lafını etmezdik edemeyiz de. Kendi değerlerine sahip çıkmayanlara üzülüyoruz.

H. Deniz Sunal, Malatya’nın tanıtımı için her şeyi yapan 2016 Arslantepe höyüğü belgeseli ile bibisi tv kanalı tarafından plaket alan sanatçı artı 7 sinema filmi çeken Malatya 4,cü film festivalinde ışığa yürümek filmiyle kendisinden söz ettiren sanatçı olmuştur, ders olarak yayınlan filimi en çok karşılıksız Malatya’ya hizmet eden başı dik yürüyen Doğanyol’lu bir sanatçı Halit Deniz Sunal’dır. Bizim burada asla bir beklentimiz yoktur zaten olmaz. Unutmayınız ki biz Malatyalıyız.

Hani nerede Malatyalı sanatçılarımı. Belki bazı sanatçıları sevmeye bilirsiniz ama bu sanatçıların kimliğinde Malatya yazılıyor. İlyas, Selman, Malatya’mızın ünlü sanatçısı kendi fikirleriyle yürüyen bir sanatçıdır. Kemal Sunal, filmleriyle ün kazanan sanatçımızdır. Bizler Malatyalıyız, Malatyalı Sanatçılarını unutmaz. Hani bir türkü vardı, Kim söylerdi, Malatya Malatya Bulunmaz Eşin, İşte O sanatçı Selahattin Alpay.

Yasemin Yalçın İlbey Malatya’mızın gururu hanımefendisi, sinemada tiyatroda kendini ispatlamış onurlu bir sanatçımızdır nerededir. Hani bizler sanatçılarımıza sahip açıyorduk. Gani Rüzgâr Savata, kendi bileğiyle dik duruşuyla mücadele eden bir sinema sanatçısı yönetmen olduğunu unutmamalıyız. Bizler Malatyalı olarak hep birlikte sanatçılarımıza sahip çıkmalıyız.

Yusuf Özpolat, Kendi dalında sunuculuk ve sınama sanatçısı olduğunu ve yine yolcu yollarda yaptıkları programlarıyla ve yine Malatya’nın tanıtımına büyük katkıları olmuştur, unutunuz mu yoksa haberinizim yokum. Bizler Malatyalılar olarak sanatçılarımıza sahip çıkmasak, O sanatçılar Malatya’mıza küserler, Geliniz hep birlikte Malatyalı sanatçılarımıza sahip çıkalım ve sanatçılarımızı küstürmeyiniz.

Hakan Ural, efendisiyle harabeliğiyle bir sinema sanatçısı, Hani nerde neden unutuldu. Unutulduysa bu kimin hatasıdır acaba. Yeri gelince derler ki biz Malatyalıyız Malatyalı küsmez. İşte sizler böyle ayrımcılık yaparsanız Malatyalı sanatçıları küstürürsünüz. Eyer bizler kendi değerlerimize sahip çıkmasak başkası çıkmaz.

Nehir Erdoğan, Hanımlığıyla kişiliğiyle tam bir Malatyalı bayan sanatçımız, Hani nerededir ve neden davet edilmemiştir. Başkası sahip çıkıyor ne yazı ki bizler Malatyalılar olarak sahip çıkamıyoruz ve buda bizleri derinde üzmüştür.

Yonca Evcimik, Malatya’mızın şarkıda, filimde, tiyatroda, başarılı bir hanımefendi sanatçımız ve kendisi Malatyalı sevdasıdır. Tabi ki bizler sahip çıkmasak işte bu sanatçılar Malatyalı yöneticilere küserler ve Malatya’ya gelmezler.

Belkıs Akkale, Hem sınamada, hem de sahnede kendisinden söz ettiren saygın bir Malatyalı ünlü sanatçısıdır. Hele hele böyle değerlerimize sahip çıkamasak vay halimize derim. Hani bizler Malatyalıydık, Ne oldu da bizlere. Binlerce insan Malatya filim festivaline davet ediliyor ne hikmetse Malatyalı sanatçıları yok. Bizler Malatyalı olarak bunları görünce gerçekten üzülüyoruz.

Mustafa Sandalı, Unutunuz bile. Sizler davet etinizde mi gelmedi mi yoksam davet etmediniz mi. Bakını bu sanatçımız dünyaya mal olmuş bir sanatçımızdır. Bakını bizim Malatyalı sanatçılarımız dünyaya mal olmuş sanatçılarımızı nasıl sahip çıkmasınız. Gelede üzülme, Hangi birine üzülesin.. Dünya ve Türkiye sanatçılarımıza sahip çıkıyor ne hikmetse bizler Malatyalılar olarak sahip çıkmıyoruz.

 Kutsi, Hem Şarkılarıyla, Sinemada TV. Dizilerinde Ünlü Bir Malatyalı Sanatçısıdır. İşte bizler Malatyalılar olarak bunları görünce gerçekten üzülüyoruz. Kıymetli Malatyalı hemşerilerimiz bu sanatçımız unutulmuş. Neden davet edilmemiştir. Hala merak ediyorum. Vay beni..

Ünal Küpeli, Malatya’mızın Türkiye’nin Ünlü Sinema TV Dizi Yönetmeni Burada İsimlerini Unuttuğum Daha Çok Sayıda Malatyalı Sanatçılarımız Var. Ben derim ki bu iş ekip işidir. Ben derim ki bu işi bilenlerin işidir. Eski Belediye Başkanlarımızdan Sayın Ahmet Münir Erkal, Hiçbir programda Malatyalı sanatçılarını unutmamıştır ve her zaman sahip çıkmıştır.

Malatya’mızda bir filim festivali düzenleniyor ne hikmetse kendi değerlerimize sahip çıkamıyoruz den ve niçin.

Yüzlerce Malatyalı sanatçılarımız var. Hani nerede Malatya film festivalinde neredeler bu Malatya’mızın ünlüleri film festivali yapılıyor bir tane, Malatyalı sanatçı yok görülüyor. Sayın Selahattin Gürkan Başkanımı, Nerde Malatyalı sanıcılarınız. Bir iki tanıdık var bir tana Malatyalı sanatçı yok neden, Bakınız davet etiğiniz kişiler bakınız. Bir ve ya iki Malatyalı satıcıyı bunların içine çok mu gördünüz. Tabi ki bu sanatçılarda gele bilir ama ne hikmetse Malatyalı sanatçılarımız davet edilmiyor. Bakınız burada bir emek var, Burada milyarlar para harcanmıştır, Yazık değil mi. Keşke burada Malatyalı sanatçılarımızda olsaydı.

Yapılan bu masraflar ve yine şu ekonomi krizde binlerce para harcanmıştır, Bari kaysı festivali zamanında film festivalini birleştirilip Kaysımızın Malaryamızın reklamını yapıp daha güzel olacağını inanıyorum. İşte burada daha kaliteli ve daha güzel bir ortamın olacağını ve kaliteli sanatçıların katılıcında bir kalite getirir. Lütfen insanlarımıza sahip çıkınız ve insanlarımızı kandırmayınız ve sahip çıkınız.

Malatya insanını kandırmayınız, Malatya Belediye Başkanı Sayın Salahattin Gürkan bey reklamı çok sever, Bakınız Malatya’nın dört tarafı reklama süslemişler. Ne hikmetse Malatyalı sanatçılarımızı unuttuysanız, Malatyalı sanatçılarımız sizleri unutmayacaktır ve Malatyalılar sizleri unutmayacaktır.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
09Oca