Huzur... - ESRA AKSOY

Huzur...


İslam dini için üç ayların başlaması demek, huzurun, günahlardan arınmanın başlangıcı demek, bir anlamda. Üç aylar; Recep, Şaban ve Mübarek Ramazan ayları olup, bayramla birlikte son bulmaktadır. Nitekim af dilemeye, dualara ağırlık verme, ibadet etmeye daha çok gayret gösterme çabasında olarak, bazı kötü alışkanlıklardan da kendimizi uzak tutmaya çalışmaktayız.  En çokta bu üç aylarda itina gösterdiğimiz bizler için manevi değerleri daha da yüksek olan mübarek geceler de bu aylarda bulunmaktadır. Müslüman toplulukları bu gecelerde bir araya gelerek bu geceleri vesile ederek daha çok dua etmektedir. İşte bu manevi durumlardan dolayı üç aylar bizler için huzur demektir.

Sadece manevi huzur demek değildir bu ayların başlaması, insanlar bu aylarda davranışlarına da daha çok dikkat etmeye çalışmaktadır. Öfkelendiklerinde biraz daha kendilerini geri çekmeye gayret göstermekte, yardımlaşmalarda bu aylarda daha çok fazla itina gösterilmektedir. İşte bu gibi durumlar sayesinde toplum içinde de huzur bir kat daha artmaktadır. Müslüman toplumlar bu aylarda oruç tutmaya, imkânları yettikçe bağışlarda bulunmakta ibadetlerini artırmaya özen göstermeye çalışmalarından dolayı günah işlemede ya da kavga etmede biraz daha uzak durabilmek için dikkat etmeye, birbirlerine saygı gösterme çabası içindedirler.

Üç aylar ve mübarek geceler bizlere hem iç huzur hem de toplumsal olarak huzurlu geçirmemizde büyük bir öneme sahiptir. En çokta mübarek saydığımız gecelerde selamlaşma, dualar ve yardımlar artmaktadır. Üç ayların başlangıcı olan Regaip kandili bu Perşembe gecesi olup bizlere birçok maneviyatı yeniden hatırlatmakta insanlar bu gece de dualarımızın kabul olmasını temenni ederek tüm içtenlikle daha çok dua etmektedirler. En çokta sevdiklerimize bu gecelerde duada ağırlık vermekteyiz.

Şuan ki yaşadığımız şartlardan dolayı yine üç aylarda ve dahi mübarek gecelerde bir araya gelmeyi ertelemek zorunda olmamızda bizleri biraz üzmüş, bizlere buruk bir hava katmış olsa da içimizdeki umudu, huzuru bozmamakta. Ve hepimizin duası da bu mübarek üç aylarla ve gecelerle birlikte bizleri bu zor günlerden kurtarıp feraha çıkarmasını Yüce Rabbimden dilemekteyiz. En çokta dualarımız şehit haberlerinin olmaması yönünde. Rabbim askerimizi, kolluk güçlerimizi bütün belalardan, sıkıntılardan, düşmanlardan koruması için hep bir ağızda dua etmekteyiz. İnşallah mübarek aylarda ve gecelerde edilen yürekten dualar, açılan eller kabul olunur. Devletimiz ve milletimiz için huzurun başlangıcı olur bu üç aylar ve Regaip gecesi. Duaların kabulü ve günahların affı için kandiliniz mübarek olsun.

 

 

 

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 3

  • Bayram Hoca | 29 Mart 2021 17:22

    Allah (CC) razı olsun.

  • Ağaoğlu | 20 Şubat 2021 15:54

    Üç ayların sıcak huzurlu ikliminde dualarımızın kabul olması için güzel bir konuyu ele almış yazarımız.

  • Arif HAYIRLI | 18 Şubat 2021 17:23

    Yureginize sağlık Tüm islam aleminin regaip kandili mubarek olsun

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Mar

Ya Onlar Olsaydı !

18Mar
06Mar

Kirlenmemek İçin...

23Şub

Minnettarız...

19Şub