Vali Toprak, Malatya'nın İnsanları Çalışkan Ve Girişimci

İstanbul Okan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mithat Kıyak, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semih Bilgen ve Üniversitenin Güneydoğu Bölge Temsilcisi Avukat Kadir Yaşar Vali Toprak'ı makamında ziyaret etti.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

İstanbul Okan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mithat Kıyak, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semih Bilgen ve Üniversitenin Güneydoğu Bölge Temsilcisi Avukat Kadir Yaşar Vali Toprak’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kıyak, Üniversite olarak Anadolu şehirlerine 1 hafta süresince ziyaretlerde bulunduklarını, bu şehirlerdeki liseleri ziyaret ederek, sınava girecek öğrencilere üniversite tercihleri konusunda seminerler verdiklerini bu etkinlik kapsamına 115 akademisyenin 41 ilde, 1000’i aşkın okulda öğrencilerle buluştuğunu, kendilerinin de bu kapsamda bölgenin güzide şehirlerinden biri olan Malatya’da bulunduklarını belirterek kendilerini kabulünden dolayı Vali Toprak’a teşekkür etti.

İş dünyasına en yakın üniversite olan Üniversitelerinin; üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere destek vermek ve YGS'yi kazanarak yollarına devam edecek olan öğrencilere tercih konusunda nasıl bir yol izleyecekleri ve öğrenmek istedikleri konular hakkında sorular sorarak üniversitenin uzman ekinden cevap alabilecekleri bir çalışmayı yürüttüklerini ifade etti.

İlk kez ülkemizde üniversite-sanayi işbirliğini daha da geliştirerek üniversite- sanayi iç içe modelini hayata geçirdiklerini Organize Sanayi Bölgeleriyle iş birliği yapan bir üniversite olarak öğrencilerine daha okurken iş tecrübesi edinebilme imkânı sağladıklarını da belirterek üniversite hakkında kısa bilgiler verdi.

Vali Toprak’da kendilerini ilimizde görmekten ve ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek Malatya’nın tarımla birlikte sanayisinin de büyük ilerlemeler kaydettiğini, ilde bulunan iki Organize Sanayi Bölgesinin geliştiğini ve yapılan çalışmalarla gelişmeye devam ettiğini söyledi.

Cazibe Merkezleri Projesi kapsamında yer alan Malatya’nın bu proje kapsamında daha da ilerleme kaydedeceğini belirtirken sağlık alanında da önemli gelişmelere imza attığını ifade etti.

Malatya’nın da üniversitelerinin vizyon, misyon ve temel değerlerine uygun bir şehir olduğunu, insanlarının ve gençlerinin de çalışkan ve girişimci olduklarını belirterek ilimize yaptıkları bu çalışma ile verecekleri katkılardan dolayı da teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN