Vali Toprak, Birlik Vakfı Malatya Şubesinin Geleneksel İftar Programın Katıldı

Vali Mustafa Toprak, Birlik Vakfı Malatya Şubesinin geleneksel olarak düzenlediği ve bu Ramazan ayında da Taştepe Mahallesinde gerçekleştirilen iftar programına katıldı.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Vali Mustafa Toprak, Birlik Vakfı Malatya Şubesinin geleneksel olarak düzenlediği ve bu Ramazan ayında da Taştepe Mahallesinde gerçekleştirilen iftar programına katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Birlik Vakfı ve MTTB üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı iftar programında  Kur-an’ı Kerim Tilavetinin ardından oruçların açılması sonrası İl Müftüsü Ümit Çimen tarafından okunan yemek duasını müteakiben Vakıf Şube Başkanı Sadi Ergül’ün selamlama konuşmasını gerçekleştirdi.

Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkanı ve Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel’in de katılımcılara hitap etmesinden sonra Vali Toprak’ da yaptığı konuşmada,”

Öncelikle Ramazanınızın mübarek olmasını diliyorum. Allah tuttuğunuz oruçları makbul eylesin, hem Kadir Gecesi hem de mübarek Ramazan bayramımızın da ayrı güzel bereket içerisinde güzelliklerle geçmesini Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum.

Bizi biz yapan değerler var, bizi biz yapan değerler, birbirimize bağlayan değerler, Sevgimizi, Kardeşliğimizi, Gönül hoşluğumuzu, Manevi değerlerimizi Bizi biz yapan değerlerimizi önemsediğimiz ve bağlı olduğumuz sürece bu güzellikleri bundan sonra da hep birlikte yaşayacağız. Allah'a şükür ediyoruz ki bu cennet Vatan da güzellikler içerisinde hep birlikte yaşıyoruz, dinimizin gereklerini yerine getiriyoruz, inancımızın gereklerini yerine getiriyoruz ve hep birlikte Türkiye'de bir arada bulunmanın güzelliklerini bir arada yaşıyoruz. Allah devletimizi milletimizi var etsin, kardeşliğimizi sevgimizi daim kılsın.

Bu güzelliklerle birlikte Milli Türk Talebe Birliği ülkemizin tarihinde önemli bir yere sahip. Tarihi değerlerimizle beraber gençlerimizin bir arada bulunması ve ülkemizin güçlü bir şekilde geleceğe yürümesi için önemli bir teşkilat, geçmiş zaman içerisinde başına değişik şeyler gelmiştir.

Birlik Vakfı dâhil baktığımızda birbirini tamamlayan teşkilatlar. Dolayısıyla burada aramızda bulunan hem değerli MTTB Genel Başkanımıza, Birlik Vakfı Şube Başkanımıza, Birlik Vakfı'nın ve Milli Türk Talebe Birliğinin ve çevre illerden gelen misafirlerimize hoş geldiniz diyorum.

Biz bu gibi güzelliklerle birlikte, Ramazan ayının bize getirdiği bu rahmet, mağfiret ve güzellikle birlikte, hep birlikte Ramazan Bayramına gireceğiz.

Şüphesiz ki Müslüman ülkeler üzerinde hain, sinsi planlar yapılıyor. Bu noktada ülkemize yönelik olarak da birtakım hain planların uygulamaya konulduğunu görüyoruz ama tüm bunlar karşısında biz birliğimizi, beraberliğimizi, gücümüzü bir arada tuttuğumuz sürece gönülden ve yürekten birbirimize sevgimizi iyi bir şekilde ortaya çıkarttığımız sürece İnşallah bize bir şey olmayacaktır.

Ama dikkatli olmak durumundayız, ülkemize yönelik her türlü tehdidin farkında bulunmak noktasında endişeler ifade edildi, 15 Temmuzla ihanet girişimi ile ülkemizi de çevresindeki ateş çemberi gibi çatışmaya, olumsuzluğa götürmek istediler. Ülkemizi, vatandaşlarımızı, devletimizi bölmeye, parçalamaya ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti gibi bir devlet bırakmama adına hain planların yapıldığı bir noktaya getirmek istediler.

Dolayısıyla Yüzyıl öncesinde nasıl ülkemize bölmek, parçalamak, ortadan kaldırmak istedilerse Yüzyıl sonra da aynı ihanet Planlarını devreye soktuğunu görüyoruz ama çok şükür ki 15 Temmuzda da hep birlikte gördük ki başta Sayın Cumhurbaşkanımızın riyaseti altında, milletimizin gücüyle, sizlerin birlik ve beraberliği ile birlikte bu ihaneti def ettik.

Televizyonu açtığımızda, radyoyu dinlediğimizde, gazetelere baktığımızda çevremizdeki ihanetçilerin aslında temel hedefinin ülkemiz olduğunu da görüyoruz. Onun için Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin. Birbirimizi güzellikler içerisinde sevelim, sayalım ve ülkemize sıkı sıkıya bağlı kalarak değerlerimizle birlikte tüm maddi ve manevi değerlerimiz ile birlikte ülkemizi daha da güçlü yapabilmek güçlü kılabilmek adına hep birlikte gayret edelim.” dedi.

Vali Toprak, iftar programını düzenleyenlere, emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür ettikten sonra buradan ayrıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN