Vali Toprak, Basın Camiasıyla İftarda Bir Araya Geldi

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Vali Mustafa Toprak, Gazetelerden Tv.lere, İnternet Haberciliğinden Radyolara kadar Malatya'da faaliyet gösteren medyanın muhabirinden İmtiyaz sahibine kadar her kademede görev yapan çok sayıda basın  yayın kuruluşunun çalışanı ile düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

Vali Toprak, kendisinin ev sahipliğinde bir otelde düzenlenen iftar programında basın mensuplarının masalarını dolaşarak kendilerini iftar programında görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek iftar programına katılımlarından dolayı teşekkür etti.

İftar programı Kığılı Cami İmam-Hatibi Arif Apak’ın Kur-an’ı Kerim Tilaveti ile başladı. Oruçların açılmasının ardından İl Müftü Yardımcısı İhsan Mesut Akbaş’ın okuduğu yemek duasının ardından Vali Toprak basın mensuplarına bir yıllık hizmet süresini değerlendirirken ilimiz gündemindeki konulara da değindi. 

Vali Toprak, Malatya’da birinci hizmet yılını doldurduğunu;  “İlimizin huzuru, güvenliği, insanlarımızın hoşnutluğu üzerine yapmamız gereken konuları devletimizin ilimizdeki temsilcisi olarak gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Şüphesiz ki tüm bu çalışmalar çerçevesinde basın camiası ile çok yakın çalışma noktasındayız. Sizlerle çok yakın bir çalışma ortamında çalışmanın hem kamu hizmetlerinin daha iyi bir şekilde vatandaşlarımıza yansıtılması, hem de vatandaşlarımızla idare arasında iyi bir köprü görevi yapılmasının da elzem ve gerekli olduğunu da ifade etmek istiyoruz. Bu kapsamda Malatya’da da işin doğrusu birinci yılımı bitirme noktasına geldik, ikinci yılımıza girdik. 16 Haziran 2016 tarihinde göreve başlamıştım ve görevde bir yılım bitti. İlimizin gündemi de ülkemizin gündemi gibi çok yoğundu.” diyerek bu güne kadar basın ile bir arada olmak için çok fazla zaman bulamadığını,  özel olarak toplantı düzenleyerek bir araya gelemediğini ifade etti.

Vali Toprak, Malatya gündeminde yer alan Cazibe Merkezlerinden Spora, Kayısı ve sorunlarından Eğitimdeki gelişmelere kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Vali Toprak,  Cazibe Merkezleri Projesi Programının ilk etabının yakında açıklanmasını beklediklerini, Organize Sanayi Bölgesinde gerek arsa tahsisi, gerekse hızlı bir şekilde üretim yapılanmasına geçileceği konusunda emarelerin olduğunu belirtirken Organize Sanayi Bölgesinde daha önceden tahsis edilen arsalardan yatırım yapılmayanlar arsaların ele alınarak yeniden değerlendirilmesinin, ele alınmayanların diğer yatırımcılar arasında pay edilerek bu arsalarda temellerin atılmaya başlanmış olmasının çok iyi bir ivme kazandırdığını ifade edip ”Cazibe Merkezleri Projesi Programının sonuçları açıklanır açıklanmaz özellikle beklentimiz yüksek teknoloji,  katma değerli ve orta-yüksek teknolojilerin Malatya’ya gelmesi ve bundan istifade edebilmemiz, bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Tüm bunlarla, yatırım çalışmaları ve hizmetlerle birlikte şüphesiz ki yerel kalkınma, yerelden bir takım gelişmelerin yaşanması da önemli. Bu anlamda tüm mahalli idarelerimiz, belediyelerimizin ve bizlerle olan tüm koordinasyonun çok iyi bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekiyor. Ben inanıyorum ki bu konuda önemli gelişmeleri yaşarız.”dedi.

Malatyaspor’un süper lige çıkmasının Malatya’nın marka değerine katkı sağlayacağını belirten Vali Toprak, “ İlimizde önemli gelişmeler yaşanıyor. Bu anlamda şüphesiz ki ilin yerinde sayması mümkün değil. İllerin potansiyelinin çok daha iyi değerlendirilmesi ve Malatya ilimizin de bu kapsamda olması gereken yere kapasitesini daha iyi bir şekilde kullanarak gitmesi gerekiyor. Bu anlamda önemli yatırım çalışmaları, önemli hizmet çalışmaları, gerek merkezi hükümetin çalışmaları, gerekse yerel otoritelerin kullandığı kaynaklar itibariyle çalışmalar devam ediyor.

Bu arada da şüphesiz ki önemli projeler gerçekleştirmekle birlikte ilimizin marka değerini oluşturan Malatyaspor’umuzun da süper lige çıkması tabiî ki hepimiz için sevindirici olmuştur, diğer taraftan da önümüzdeki zaman dilimi içerisinde hem bizleri, hem tüm dinamiklerimizi olduğu gibi sizleri de çok daha yoğun bir çalışma ortamına ve takibe itecektir.

 Malatyaspor’un süper lige çıkması aslında ilimiz adına bir değer olmuştur.” diyerek süper ligde top koşturan futbol takımının,  ilin marka değerine,  yeme-içme, konaklama sektörüne, ilin değerlerinin ve üretilen ürünlerinin ile gelecek olan insanlara iyi bir şekilde tanıtımı ve pazarlanması noktasında katkılar sunarken Malatya’nın kadim değerlerini tanıtma noktasında da ile gelenlerin edinecekleri intibalar sonrası ilimize daha fazla insanın gelip gideceğini ve bununda ilin kültür-turizm faaliyetlerinde yoğunluğa yol açacağına inandığını söyledi.

Vali Toprak, Kayısı sezonun başlamış olduğu bu günlerde Lisanlı depoculuk Projesinin de gündemde olduğunu ve üzerindeki çalışmaların devam ettiğini belirtirken,”Üreticilerimiz, çiftçilerimiz kayısının iyi bir şekilde değerlendirilmesini istiyorlar. O anlamda hepimiz takip ediyoruz. Ürünümüzün değerini bulması noktasında önemli çalışmalar yürütmek gerekiyor. Lisanslı Depoculukla ilgili konu gündemimizde, özellikle Gümrük ve Ticaret Bakanımızın kendi ihtisas alanı, bakanlığın ana işlevi noktasında Lisanslı Depoculuğun olması, o konuda katkı sağlayacak olmaları bu konuda önemli bir işlevi yerine getirecektir.

Bu kapsamda özellikle Lisanslı Depoculuk ve ilimize yakışır bir Kayısı Borsası’nın yeni bir mekanla oluşturulması, ama bu arada onlar yapılıncaya kadar mevcut mekandaki sıkıntıların ortadan kaldırılması, alım-satım,  alt yapısının daha iyi bir hale getirilmesi de şüphesiz ki bu anlamda hep birlikte takip edeceğimiz ve ettiğimiz bir konu.” diyerek Yarın Ticaret Borsası’nda kayısı fiyatının daha iyi noktalarda tutulabilmesi için bir toplantı gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi.

Vali Toprak; “Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş sınavlarında da alınan başarı, aslında ilimizin insanın beşeri gücünü hem ilimiz adına, hem ülkemiz adına önemli kılacak bir temel teşkil ediyor. Bize düşende TEOG sınavlarında 2017 yılında ilk 10’a girecek şekilde alınmış olan başarının orada tutunacak şekilde sürdürülebilir kılınmasıdır. Bir yıldan beri sistematik bir şekilde TEOG sınavlarına ve eğitim yapısının düzeltilmesine ilişkin çalışmaları Milli Eğitim’deki projelendirmelerle birlikte yürütüyoruz.

Özellikle dershanelerin kapatılmasından sonra okullarımızda açılan destek kursları ve bunlarla birlikte hem okul yönetimleri, hem velilerimiz ve öğretmenlerimiz ile birlikte çocuklarımıza iyi ve başarılı gelecek hazırlamak için bir çalışma sistemi getirdik. Özellikle ‘Öğrenci koçluğu’ dediğimiz 5 tane öğrencinin bir öğretmen tarafından rehberlik edilerek onların eğitim-öğretim noktasında daha iyi bir duruma gelmeleri temin edilmesi aslında bu başarıda önemli bir katkı sağlamıştır.” diyerek, yakında açıklanacak olan Lisans Yerleştirme Sınav sonuçlarına da bakarak düzeltilmesi gereken, üzerine eğilmesi gereken konulara daha fazla önem verileceğini, eğitimdeki başarının ilin diğer alanlarındaki gelişimine de katkı sağlayacağını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN