Vali Baruş'un Jandarma Teşkilatının 182. Kuruluş Yıldönümü Kutlama Mesajı

Tarihi şan, şeref ve fedakârlıklarla dolu köklü bir geçmişe sahip Jandarma Teşkilatımızın 182'nci kuruluş yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Kuruluşundan bugüne Ülkemizin dört bir tarafında emniyet ve asayişin sağlanmasında, terörle mücadelede, suçların önlenmesi, suçluların takibi ve yakalanarak adalete teslim edilmesinde verdiği mücadele azmiyle üstün gayret ve başarı gösteren Jandarma Teşkilatımız, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini tehdit eden tüm unsurlara karşı kahramanca ve fedakârca mücadele etmektedir.

Vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerinin korunması ve bu hakların rahat ve güvenli bir ortamda kullanabilmesi için kendisine yasalarla verilen görevleri, demokratik değerleri ve insan haklarını esas alan üstün vazife ve vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla milletimizin güvenine ve sevgisine mazhar olan Jandarma Teşkilatımızın tüm mensuplarını bu mücadele ve çalışma azminden dolayı yürekten tebrik ediyorum. 

Temel hak ve özgürlüklerin üzerindeki en büyük tehdit olan terörle mücadelede, vatandaşlarımızın hayatını, Milletimizin birliğini ve temel insan haklarını tehdit eden terör örgütlerinin ortadan kaldırılmasında cansiperane mücadele sergileyen güvenlik güçlerimizin gösterdiği başarı her zaman takdire şayan olmuştur. Jandarma Teşkilatımızın her derecedeki mensubu, bu üstün görev ve sorumluluk bilinciyle, terörle mücadelede yıllardır büyük bir başarı ve azmin örneğini sergilemektedir.

İlimizde bu güne kadar; örnek disiplin anlayışı ve üstün vazife bilinci içerisinde vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için gece gündüz demeden görev başında bulunan, yaşadığımız doğal afetlerde ve özellikle pandemi sürecinde de vatandaşımızın daima yanında olan jandarma personelimizin başarı çizgisini daha da üst seviyelere yükselterek kendisine tevdi edilen her görevi başarı ile yerine getireceğine olan güvenimiz tamdır.

Dünden bugüne büyük bir inanç ve azimle görevini ifa eden bu güzide teşkilatımızın, bundan sonra da vatandaşlarımızın anayasa ve yasalarla güvence altına alınan temel hak ve özgürlüklerini korku ve endişeden uzak bir güven ortamı içerisinde kullanması için kahramanca ve fedakârca mücadele etmeye devam edeceğine yürekten inanıyorum.

Bu vesileyle, Aziz Vatanımızın bölünmez bütünlüğü,  milletimizin birlik ve beraberliği uğrunda mücadele ederken canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimizi minnetle anıyorum.

Jandarma Teşkilatımızın 182’nci kuruluş yıldönümünü tebrik ediyor, tüm mensuplarına, aileleriyle birlikte sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

Aydın BARUŞ
Malatya Valisi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN