Başkan Gevrek, Yeni Malatyaspor'un Geleceğine 2 Siyasetçi Engel Oldu

Yeni Malatyaspor'un 2020-2021 Mali Genel Kurulunda Konuşan Kulüp Başkanı Adil Gevrek, Yeni Malatyaspor'a Yardım Edecek İş İnsanlarını Malatya'da 2 Siyasetçi Engelledi Diyerek Büyük Bir İddiada Bulundu.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Başkan Adil Gevrek, Yeni Malatyaspor'a Yardım Edecek İş İnsanlarına 2 Siyasetçi Engel Oldu

Yeni Malatyaspor’un 2020-2021 Mali Genel Kurulu daha önce 5 Haziran tarihinde Nurettin Soykan Tesislerinde yapılması beklenirken çoğun sağlanamadığı için 12 Haziran Cumartesi günü Battalgazi Belediyesi meclis salonunda delegelerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Şimdi Amatör ligde olan Malatyaspor üzerinde bir menfaat düzeni kuran bazı çevrelerin şimdi de Yeni Malatyaspor üzerinden kişisel menfaat sağlamanın mücadelesini verdiğini söyleyen Adil Gevrek, “Bu insanların kim olduğunu sizler biliyorsunuz. Bunların 40 yıllık düzenleri değişti. 40 yıllık geçmiş bir düzen vardı. 40 yıllık bir düzeni adamlar haklı olarak sen mi yıkacaksın diyor. Evet Yeni Malatyaspor’un hakkını savunduğum için biz bunu yıkacağız dedik” dedi.

Başkan Adil Gevrek:  “Biz insanız, elbet hata yaparız. Çalışan insan elbet hata yapar. Ama bize şunu diyemezsiniz, kötü niyetli diyemezsiniz. Hırsız diyemezsiniz. Bizi sevmeyebilirsiniz. Bize yönetim kurulundaki arkadaşlarıma iftiralar attınız. Ama iddia ediyor, dedikodu yapıyorsunuz. Çamur at izi kalsın. Yazıktır. Günahtır. Yeni Malatyaspor’a zarar veriyorsunuz. Malatyalılar sizin geçmişte neler yaptığınızı, eski Malatyaspor’da neler yaptığınızı o grubun neler yaptığını herkes çok iyi biliyor. Biz bu insanların karşısında durduk. Bu insanlara geçit vermedik. Kulüpten menfaatlenen insanlar oldu. Bu durdurulunca, bu insanlar bizlere saldırdı. Takım UEFA’ya gitti saldırdılar. Takım Süper Lig’e çıktı protesto ettiler. Bu insanların kim olduğunu sizler biliyorsunuz. Bunların 40 yıllık düzenleri değişti. 40 yıllık geçmiş bir düzen vardı. 40 yıllık bir düzeni adamlar haklı olarak sen mi yıkacaksın diyor. Evet Yeni Malatyaspor’un hakkını savunduğum için biz bunu yıkacağız dedik. Geldiler kulübü kurşunlamadılar mı? Kimin sesi çıktı. Bunlarla benim şahsi bir meselem mi vardı? Ama birileri çıktı dedi ki kim bilir siz ne yaptınız? Bizi tehdit ettiler. Arabamızın önünü kestiler. Ben arabadan inip taraftarla kavga edecek insan mıyım?

Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanlığı’nı bırakması yönünde, asılsız iddialarla algı oluşturulduğuna dikkat çeken YMS Başkanı Adil Gevrek, Kulübü bırakmayı kendisinin de istediğini, hatta LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük’ün oğlu Aykut Küçük’e başkan olmasını bizzat kendisinin önerdiğini açıklayan Adil Gevrek, İstanbul toplantısında yeni başkan arayışı yürüten siyasilere yönelik olarak şöyle seslendi: “Siz Adil Gevrek’i değiştirmek istiyorsanız, gelin buraya kongre kararı alalım, isterseniz gelin beraber alalım, değiştirecekse burası (kongre) değiştirecek, başımız üzerine, gelsinler. Ama ‘İlla Adil Gevrek gitsin, gitsin’ diyorsanız, getirin Allah aşkına o başkan adayınızı görelim, bu delegeler de görsün, istiyorlarsa verirler, hiç sıkıntı değil”.

Malatya'lıların göz bebeği ve ortak paydası Yeni Malatyaspor’a büyük bir maddi yardımda bulunmak isteyen iş insanlarımıza  sözde Malatya'lı 2 siyasetçimiz tarafından  engel  konularak Yeni Malatyaspor’a  yardım yapılması konusunda vaz geçirilmişlerdir dedi.

İstanbul’da Adil Gevrek yerine yeni bir başkan bulmak amacıyla düzenlenen toplantıya davet edilen iş adamlarının, kendilerine Malatyalı siyasiler tarafından önerilen, ‘Yeni Malatyaspor Başkanlığı’nın bu işadamları tarafından reddedildiğini belirten  Başkan  Adil Gevrek, kurgulanan planın başarısız olması sonrasında, Yeni Malatyaspor’a maddi yardımda bulunmak isteyen Malatyalı işadamlarının toplantıdaki iki siyasi isim tarafından engellendiğini söyledi.

Hesap sorma zemininin mali kongreler olmasına karşın, Yeni Malatyaspor  Olağan Mali Kongresi’ne katılmayan siyasilerden bazılarının İstanbul’daki toplantıya katılmasının engellemek istediğini de belirten Adil Gevrek, “Bunların derdi ne Malatya, nede Yeni Malatyaspor değil” dedi.

Yeni Malatyaspor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gevrek,  7 yıldan bu yana yönettikleri Yeni Malatyaspor Kulübü’nü 5 yıl boyunca borçsuz yönettiklerini, ikinci ligden aldıkları Kulübü UEFA’ya taşıdıklarını, son iki yılda ise başta koronoavirüs salgını ve deprem nedeniyle oluşan şartlar nedeniyle büyük gelir kayıpları yaşadıklarını vurgulayarak, “Bize kulübü şeffaf yönetmiyorsunuz diyenler var. Arkadaşlar! Her şeyimiz şeffaf. Bize ‘şeffaf değilsiniz’ diyenler bunun şeffaf olduğunu çok iyi biliyor. Ama bunlar iyi niyetli değiller.   Ama ‘biz seni istemiyoruz çık’ diyenler var. Kim gelirse gelsin buraya, gelecek oylarla seçilecek. Demokraside böyle bir şey mi var? Bu delegelerin hepsini sen yok mu sayacaksın? Bu insanlar Malatyaspor’un delegeleri değil mi? 3 milyon Malatyalıyı yok mu sayacaksınız?” dedi.

Yeni Malatyaspor'umuza  yardımı engelleyen isimleri, mensup oldukları camialara saygımdan dolayı vermiyorum… Ama Malatyaspor’a zarar vermeye kalkarlarsa kimseyi tanımayız”

İstanbul’daki toplantıya davet edien işadamlarından hiç birinin başkanlık ya da yönetime girme teklifini kabul etmediğini söyleyen Adil Gevrek, İstanbul toplantısında kendisine yönelik engelleme, toplantının başarısız olması, toplantıda yeni bir başkan bulunamaması sonrasında, Yeni Malatyaspor'a maddi katkıda bulunmak isteyen Malatyalı iş adamlarını engellediğini belirttiği iki siyasetçi  hakkında şöyle konuştu “Büyükşehir Belediye Başkanımız bizi arayarak davet etti, ama birileri engellemeye çalıştı, bununda altını çiziyorum.  Burada bu isimleri vermiyorum, çünkü bu isimler bir camiayı temsil etmiş insanlar. Almış olduğumuz terbiye ve camialarına olan sevgimizden ve saygımızdan konuşurken dikkat ediyoruz; o camialarla ve siyasi partilerle hiçbir işimiz yoktur. O camialara olan saygımdan dolayı o isimleri vermiyorum; bugüne kadar, hiç bir yerde o camialara saygısızlık yapmadık. Ama Malatyaspor’a zarar verilecekse, Malatyaspor bizim kırmızı çizgimizdir. Malatyaspor’a zarar vermeye kalkarlarsa kimseyi tanımayız. Bunu açıkça söylüyorum. Kimseyi hedef alarak bir camiayı da zan altında bırakmak istemiyorum. O insanlar bu toplantıyı engellemeye çalıştılar. Toplantıya gittim. Bazı işadamlarımız o toplantıya gelirken az çok neyin ne olduğunu biliyorlardı zaten; ne yapacaklarını çok iyi biliyorlar. Sonuçta bahsettiğim işadamımız,  ‘Yönetim olmaz, ama maddi olarak üzerimize düşeni yaparız’ dedi. O toplantıda belki işadamları para verecekti, İki tane siyasetçi tarafından engellendi, resmen engel oldular. O camialara olan sevgimizden ve saygıdan dolayı isim vermeyeceğim. O toplantıya katılan işadamlarımız yoğunluklarından dolayı bir araya getirmek kolay değil. Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum, inanın ki o insanları başkası bir araya getirmeyi beceremezdi. Bu da çok önemli bir şey.  Bu insanlar bir araya geldi mi geldi, sonuç çıktı mı, çıkmadı. Niçin geldiler, Yeni Malatyaspor için bir araya geldiler. Bu insanlar başkan olacaktı, olmadı, yönetime aday vereceklerdi oda ortada kaldı, sponsorluğu ise kimse istemedi. Toplantıya katılanların hepsi için söylüyorum. Toplantının sonucunu şeffaflığı ve farklı yerlere getirdiler. Bunların derdi Malatya değil diyerek tepki gösterdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN