Türk Polis Teşkilatının 172. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

Türk Polis Teşkilatının 172. kuruluş yıl dönümünü dolayısıyla Malatya'da törenler düzenlendi.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malatya’da Atatürk Caddesi’ndeki Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Miktat Alan, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Malatya Polis Meslek Yüksek Okulu Müdür Vekili Mehmet Özdemir ile Emniyet Teşkilatı Vazife Malulleri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Sıddık Selçuk katıldı.

Malatya İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Beraberindekilerle Anıta Çelenk Sundular.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Emniyet Müdürü Urhal, burada yaptığı konuşmada, emniyet teşkilatı olarak ülkenin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşması için kendilerine düşen sorumluluğun farkında olduklarına belirtti.

Urhal, “Aziz şehitlerimizin kanıyla sulanan bu topraklarda sorumlu olduğumuz bu görevi idrak ederek, vatandaşımızın huzur ve güven ortamı içinde yaşaması için çalışmalarımızı kararlılıkla yerine getirmekten mutluluk duymaktayız.” Dedi. Ülkenin huzur ve güvenliğini sağlamak, halkın can ve mal emniyetini temin etmek uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerden aldıkları kutsal görevi yılmadan ileriye taşıma gayreti içinde olacaklarını aktaran Urhal, “Devletimizin ve milletimizin güvenliği için göstermiş olduğumuz cansiparane çalışmalarımız, geçmişte olduğu gibi gelecekte de aynı kararlılıkta devam edecek.

Urhal, daha sonra beraberindekilerle Yeşiltepe Şehir Mezarlığındaki şehitliği ziyaret etti. Şehitlerin mezarlarına çiçek bırakan Urhal, burada Anıt Defterini imzaladı. Kur’an-ı Kerim’in okunduğu ziyarette İl Müftüsü Ümit Çimen de şehitler için dua etti.

ŞEHİTLER İÇİN MEVLİD OKUTULDU

Türk polis teşkilatının 172. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Malatya İl Emniyet Müdürlüğünce şehitler için mevlit okutuldu.

Cami çıkışında katılımcılara mevlit şekeri ve gül suyu ikram edildi.

Mevlit programına İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, emniyet müdür yardımcıları, Basın İlan Kurumu Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı, bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN