Temassız Oyun Şenliği Millet parkında Gerçekleştirildi

Covid 19 salgını neticesinde pandemi ilan edilmiş, bu kapsamda yüz yüze eğitime ara verilmiş, hastalığın toplumu etkilememesi için çeşitli kısıtlamalar zorunlu olarak getirilmişti.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Bu kısıtlamalar ve yüz yüze eğitime ara verilmesi dolayısıyla çocukların hastalıktan korunarak oyunlarına devam edebilmesi, sosyal ortamlarından kopmaması ve spor yapabilmeleri amacıyla, Büyükşehir Belediyesi, İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinasyonunda “Temassız Oyun Projesi” kapsamında Temassız Oyun Şenliği düzenlendi.

Millet Bahçesinde düzenlenen şenliğe Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, daire amirleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Geçtiğimiz süreç içerisinde Covit-19 musibeti ile karşılaştı dünya ve biz. Bu pandemi bütün dünyayı etkilediği gibi ülkemizi de etkiledi. Öğrencilerimiz içeriye kapandı, okullarımız kapandı, işyerlerimiz kapandı, sokağa çıkma yasakları beraberinde getirildi. Tabi bu sıkıntılı süreç içerisinde öğrencilerimizin eğitim öğretim faaliyetlerini yürütmesi noktasında yine öğrencilerimizin spor etkinliklerini yaparak evde hep kalarak obezite olmalarının önüne geçmek anlamında İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi hem spora gidemeyecek öğrencilerimizin hem eğitim öğretimden mahrum olan öğrencilerimizin temas etmeden hem öğrenmelerini hem spor yapmalarını sağlayalım şeklindeki projeyle bize geldiğinde Milli Eğitim Müdürlüğümüzle ortak olarak bu projenin yapılması ayrıca bizim semt konaklarımızda da bu projenin geniş bir şekilde uygulanması noktasında ki çalışmalar başlatıldı. Tabi bu çalışmalar hakikaten verimli oldu, faydalı oldu çocuklarımıza. Neticede çocuklarımız eğitim öğretimin yüz yüze açılmasından sonra da maske, mesafe, temizlik koşullarına dikkat etmek, özellikle okuldaki temas ve okuldaki oyunlardaki hareket noktasında dikkat etmeleri için bir eğitim sürecinden geçmiş oldular. Bu da öğrencilerimizin davranış boyutuyla örnek bir davranış sergilemesi ile pandeminin yaygınlaşmasının önüne geçer diye düşünüyorum. Bu projenin başta Malatya’mıza, evlatlarımıza, Milli Eğitimimize ve Belediyemizin Semt Konaklarında eğitim öğretim gören çocuklarımıza ve öğretmenlerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum daha güzel ve büyük projelerde buluşmak üzere hepinize hoşça kalın diyorum” dedi.

Temassız çocuk oyunları şenliğinin hayırlı olmasını diliyorum diyerek sözlerine başlayan Vali Aydın Baruş, “Projemiz Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İnönü Üniversitesi Spor Bilimler Fakültemizle iş birliği halinde gerçekleştirildi. Çocuklarımızın eğitiminde büyük emek sarf eden Hülya Bingöl Hocamızı da tebrik ediyorum. Kendisi iyi bir sporcudur ve ilimizi de başarılı bir şekilde temsil etmektedir. Bu sporculuk yönünün yanında çocuklarımızın eğitimi konusunda da göstermiş olduğu hassasiyet büyük önem taşımaktadır. Çünkü Üniversiteler ve Kamu Kurumlarımız Belediyelerimiz ile birlikte işbirliği halinde çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunması konusu çok önemli bir konu. Bunu önemseyen tüm arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum.

 Yaklaşık iki yıla yakın bir süredir Covid-19 salgını ile toplum olarak mücadele ediyoruz. Bu sürecin en olumsuz etkilerinden birisi çocuklarımızın evlerine kapanması oldu. Uzun bir süre yüz yüze eğitime devam edemediler ve evlerinde vakit geçirmek zorunda kaldılar. Bu olumsuz etki neticesinde de çocuklarımız birbiriyle oyun oynamayı, arkadaşları ile bir araya gelmeyi maalesef unuttular.  Dolayısıyla çocuklarımızın bu pandemi sürecinde sosyalleşmeleri, eğitimlerinin olumlu etkilenmesi ve birbirlerine karşı olan ilişkileri yönünden pozitif kazanımlarının geriye gitmesi bizleri üzdü. Bu projede çocuklarımızın sosyalleşmeleri için büyük önem taşıyan ve eğitimlerine de katkıda bulunacak olan oyunların kendilerine anlatılmasını ve bu oyunlar sayesinde arkadaşlarıyla uzaktan da olsa bir araya gelebilmeleri temassız bir şekilde bir araya gelebilmelerinin sağlanması açısından önemli.

Biz pandemi sürecindeki mücadelemizde aşının her zaman çok önemli olduğunu ifade ediyoruz. Aşılama olmadan çocuklarımızın tekrar yüz yüze eğitime kesintisiz bir şekilde devam etmeleri, toplum olarak ekonomik sosyal faaliyetlerimize devam etmemiz mümkün görünmüyor” dedi.

Aşı konusuna dikkat çeken Vali Aydın Baruş Malatya aşı durumu hakkında bilgiler vererek çocuklarımızın sağlığı için, aile fertlerimizin sağlığı için toplumumuzun sağlığı için lütfen aşılarımızı tam olarak yaptıralım ve tanıdıklarımızdan, arkadaşlarımızdan bu aşıları tam olarak yaptırmayanları uyaralım.

Temassız çocuk oyunları şenliğinde çocuklarımız bugün bizlere çok güzel oyunlar sergileyecekler ve onlar bu süreçte birbirleriyle bir araya gelmenin önemini ve oyun oynamanın eğitim sürecinde ne kadar önemli bir rolü olduğunu bizlere gösterecekler. Ben bir kez daha bu şenliği gerçekleştiren Büyükşehir Belediyemize, İnönü Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültemize ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum ve bu tür organizasyonların ilerdeki süreçte de devam etmesini umuyorum yine yükseköğretim sürecinde ve Orta Öğretim Sınavları sürecinde milletimize destek veren Büyükşehir belediyemize, Belediye Başkanımıza da bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Çocukların Temassız Oyunlar sergilemelerinin ardından öğrenciler ve protokol hep birlikte gökyüzüne balon bıraktılar.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN