Tarihi ve Kültürel Eserler Bir Milletin Geçmişi ve Zenginliğidir

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya Yeşilyurt İlçe Başkanımız Mehmet Ali Kaya ve yönetimi kurulu...

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya Yeşilyurt İlçe Başkanımız Mehmet Ali Kaya ve yönetimi kurulu üyeleriyle birlikte Malatya Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Doğan’ı makamında ziyaret etti.

 

Başkan Kaya, Malatya Vakıflar Bölge Müdürlüğü Malatya’mızda Vakıflara bağlı bir çok eseri korumak ve ayağa kaldırmak için ciddi çalışmalar yapıyor. Özelikle 24 Ocak’ta meydana gelen depremden sonra bir çok tarihi eserde zarar gördü.  Depremde özellikle Malatya Yeni Cami’de büyük zarar gördü. Şu an Malatya Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz Malatya’mızın tarihi ve kültürel zenginliği olan kadim eserleri gelecek kuşaklara da sağlam bir şekilde aktarılması için elinden gelen gayreti göstermektedir. Bu ziyaret vesilesi ile Malatya’mızın ve Ülkemizin bu kültürel zenginliklerine sahip çıkan eserleri koruyan Malatya Vakıflar Bölge Müdürümüz Kenan Doğan ve ekibine şahsım ve tüm MHP teşkilatım adına teşekkür ediyorum dedi.

 

Malatya Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Doğan, Tarihi ve Kültürel yerler bir milletin binlerce yıldır yaşadığı coğrafyanın kendisine ait olduğunun bir belgesidir. Binlerce yıldır bir çok kavim imparatorluk, beylikler ve devletler geldi geçti. Bizler bugün bu topraklarda kimlerin yaşadığını hangi kavimlerin hangi milletlerin yaşadığını  ayakta kalan bu tarihi ve kültürel eserler sayesinde öğreniyoruz.. Bugün Milletimizin Orta Asya’dan ,Avrupa’ya Anadolu’dan Afrika’ya kadar olan gönül coğrafyasındaki  imzasını  ayakta kalan tarihi ve kültürel eserlerinden anlıyor ve yaşatıyoruz… Bu vesile ile bizlerde tüm eserlerimize hassasiyetle yaklaşıyor günümüze kadar gelen bu eserleri gelecek kuşaklara da aktarmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz…  Ayrıca bizleri ziyaretiniz güç vermiştir. Başta MHP Yeşilyurt MHP İlçe Başkanım Mehmet Ali Kaya ve değerli Teşkilat mensuplarına bizleri hatırlayıp ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederim dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN