Mazlumlara Yardım Eli Uzatan Sivil Toplum Kuruluşlarımızla Gurur Duyuyoruz

Yeşilyurt Belediyesi, Malatya Toplum Gönüllüleri Kardeşlik Platformunun aylık toplantısında Türkiye'nin farklı illerden gelen Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerini  misafir etti.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Yeşilyurt Belediyesi, Malatya Toplum Gönüllüleri Kardeşlik Platformunun aylık toplantısında Türkiye’nin farklı illerden gelen Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerini  misafir etti.

Yeşilyurt Belediyesi Beylerderesi Sosyal Tesislerinde Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya; AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ile Malatya ve çevre illerden katılım gösteren sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Sivil toplum kuruluşlarının toplum ve insan hayatı için öneminin ele alındığı toplantıda bir konuşma yapan Malatya Toplum Gönüllüleri Kardeşlik Platformu Başkan Yardımcısı  Ahmet Aygün,  toplantıya ev sahipliği yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a sivil toplum kuruluşlarına verdiği destekten dolayı teşekkürlerini sundu.

AYGÜN, “MANEVİ DEĞERLERİMİZİN GÜÇLENMESİ İÇİN HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI”

Ülke gençliğinin kazanılması ve toplum yararına faydalı hizmetlerde bulunmaları için herkesin üzerine düşen sorumluluklarını yerine getirmesini isteyen Aygün, “ Hain darbe ihanetinin yıldönümü arifesindeyiz. Bu vesile ile vatanı, milleti, bayrağı ve dini uğruna canını, gözünü kırpmadan veren şehitlerimizi bir kez daha rahmetle şükranla anıyor, yaralı ve hasta gazilerimize Allah’tan şifa diliyoruz. Üzülerek ifade edelim ki; üzerinden bir yıl geçmesine rağmen Pensilvanya hainin peşinden gitmeye devam edenler olmakla birlikte mağdurların davaları sonlandırılmamış ve sistemde ki kripto hainler tamamen ayıklanmamıştır. Platform olarak Müslümanların yerel ve genel sorunlarını dile getirmeye, hainler karşısında kararlılıklar mücadeleye destek vereceğiz.Uyuşturucu ve fuhuşun ilkokullara kadar inme sebepleri araştırılmalı, önleyici tedbirler alınmalıdır.Toplumun manevi değerleri her geçen gün biraz daha yozlaşmaktadır.Gerek hükümet gerekse sivil toplum örgütleri olarak bu taşın altına elimizi koymalıyız.Gençliğimizin kazanılması için ne gerekiyorsa yapmalıyız.Demokratik bir hak olarak sunulan seçmeli Kur’an-ı Kerim, siyer ve temel dini bilgiler derslerinin seçilmesinin teşvik edilmesinde gereken özenin idareciler tarafından gösterilmesi, bu oranların neden %7’lere kadar düştüğü araştırılmalıdır.Bizim inanç, örf ve adetlerimize uymayan davranışları bir yaşam biçimi olarak gençlerimize empoze edilmesini önlemek adına yerel yöneticilerinin gençlerimizi kitap okumaya, dini sosyal aktiviteleri teşvik edici çalışmalarını artırmalıdır.Bütün bu saydıklarımızın yapılması için STK’lar olarak sonuna kadar destek veriyoruz ve zaman kaybetmeden icraata geçirilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerini ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, “ Önce kendimiz sonra neslimiz için daha faydalı ve yararlı hizmetlerde bulunmak amacıyla yoğun bir mesai yapıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarımıza her zaman önem veriyoruz. İnsan odaklı hizmet anlayışımızı sağlıklı bir zeminde yürütmek için sizlerle sürekli istişare halindeyiz. Malatya ve çevre illerden gelerek toplantımıza katılım gösteren sivil toplum kuruluşlarımızın başkanları ve yönetim kurulu üyelerini ağırlamaktan şeref duyuyoruz” diye konuştu.

POLAT, “DARBENİN ÖNLENMESİNDE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ ÖNEMLİ PAYI VAR”

15 Temmuz Hain Darbe kalkışmasının önlenmesinde sivil toplum kuruluşlarının önemli görevler üstlendiğini sözlerine ekleyen Başkan Polat, “  Eğer sizler, üyeleriniz, aileleriniz ve sizi sevenler sokağa çıkmamış olsaydı, meydanlara çıkıp tanklara, uçaklara ve silahlara karşı kalbinde vatan aşkı dilinde tekbirle durmamış olsaydı bizler bugün bu ülkede yaşamıyor olacaktık. Türkiye, Suriye ve Irak gibi parçalanmaya doğru yol alacaktı.  Mısır ve Libya ile operasyonuna batı dünyasının bir sonraki hedefi ise;  güzel vatanımızı, topraklarımızı aynı şekilde kargaşanın hüküm sürdüğü, kardeşin kardeşi öldürdüğü  bir ülke haline getirmek istediler. Ancak Allah’a şükürler olsun aziz milletimiz Gezi olaylarından itibaren hep uyanık davrandı, tepkisini ortaya koydu, Cumhurbaşkanımızın arkasında çok sağlam bir duruş sergiledi. Milletimiz 17-25 Aralık ve 6-8 Ekim operasyonlarında hiç sarsılmadı, dimdik durdu. Bu alçak insanlar, batıya satılmış hainler din ve İslam adına bu milleti soyan bu alçaklar en  son yapacaklarını yaparak bu milletin silahlarını bu millete karşı kullandılar. Bizler darbe kalkışmasının yaşandığı günlerde meydanlara tekbirlerle çıktık, çünkü bizi koruyacak başka hiçbir şey yoktur. Birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi koruduğumuz müddetçe milletimizin karşısında hiçbir güç duramaz, o gün birlik ve beraberliğimizden aldığımız o sarsılmaz gücümüz sayesinde vatanımıza, bayrağımıza sahip çıktık.Bu milletin sırtını hiçbir güç yere getiremez.15 Temmuz hain darbe kalkışmasında hayatlarını kaybeden kahramanlarımızı anmak ve unutturmamak adına 15 Temmuz Cumartesi günü Malatya’da bazı etkinlikler düzenlenecek, Yeşilyurt Belediyesi olarak bu organizasyona sonuna kadar destek veriyoruz. Tüm kardeşlerimizi ve hemşerilerimizi bu etkinliklere katılmaya davet ediyorum “ dedi.

MİLLETVEKİLİ ŞAHİN, “MAZLUMA YARDIM ELİ UZATAN KURULUŞLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise, “Kadim medeniyet kültürümüze uygun hareket eden sivil toplum kuruluşlarının içerisinden gelen insanlarız, yeni neslimize en azından bizlerin bırakmış olduğu yerden gönül rahatlığıyla bu davayı en ulvi bir noktaya taşımanın gayreti içerisinde olan çok sayıda sivil toplum kuruluşlarına sahip olduğumuz için ne kadar övünsek azdır” dedi.

Dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan mazlumlara yardım eli uzatan sivil toplum kuruluşlarına teşekkürlerini sunan Milletvekili Şahin, “Bizim en büyük kanayan yaramız ister Afrika bölgesi olsun ister Ortadoğu’da olsun, ister Balkanlar’da olsun, ister Kafkaslar’da olsun ister Türki Cumhuriyetlerde olsun yüzyıllardan beri ileri gelen, oralarda yaşayan mazlum ve sıkıntı içerisindeki insanlara yardım eli uzatan çok değerli sivil toplum kuruluşlarımız var. Yurt dışı ziyaretlerimiz sırasında bizler bu hizmetlere yakından şahit oluyoruz” dedi.

MİLLETVEKİLİ ŞAHİN, “UCU DIŞARIDA OLAN PROJEYİ HAYATA GEÇİRMEYE ÇALIŞAN ZAVALLILARI GÖRÜYORUZ”

Mayası ve dokusu sağlam bir millet kavramına sahip olduklarını ifade eden Milletvekili Şahin, “ 28 Şubat döneminden sonra özellikle Türkiye Müslümanlarının yaşamış oldukları sıkıntıları hepimiz derinden yaşadık. Bizim kuşağımızdaki arkadaşlarımız bu zor ve sıkıntılı süreçleri çok derinden hissetti, o günlerden bugünlere nasıl geldiğimizi hepimiz yakından görüyoruz. Bizler bugünlerimize hamd ediyoruz.Bu ülkede insanların dini inançlardan dolayı nerelere sürüldüğü, 12 yaşından önceki çocuklarımıza dinimizin öğretilmediği yılları unutmadık.Bugün yolları çıkıp adalet isteyen insanların, o gafillerin, o bedbahtların iktidarda oldukları dönemlerde adalet nerdeydi, işte bu sorulara onlar cevap versinler. O dönemi görmemek için kafalarını kuma sokan bu zavallılar şimdi ne yapıyorlar ucu dışarıda olan bir projeyi hayata geçirmenin gayretindeler. Gezi olaylarında başaramadılar arkasından 17-25 Aralık depremini yaşatmak istediler olmadı ardından boyun eğdiremedikleri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı ameliyat masasındayken MİT Müsteşarını içeriye alma hesapları yaptılar orda da başarılı olamadılar. Çünkü o mazlum coğrafyadaki mağdurların duası hep bizimle birlikte oldu, bizi ayakta tutan o dualardır. Bizler güçlü olduğumuz müddetçe aramıza nifak tohumu ekmek isteyenler hep başarısız olacaklardır. Ve nihayetinde sözüm ona hiçbir zaman İslami bir hassasiyeti, İslami bir dava uğruna çalışmadıklarına şahit olduğumuz bir malum yapı ve Pensilvanya’da ki bunağın kontrolünde bu ülkedeki Müslümanları birbirlerine düşman etmeye çalıştılar. Dünya ölçeğinde nerede bir mazlum, mağdur varsa onların dertleriyle hemhal olmayı hiçbir zaman düşünmeyen bu malum yapı bizim 40 yıllık beyin gücümüzü derdest ettiler. 15 Temmuz’da erken öten horozun kafasının kesilmesine neden oldu ve o gün yollara çıktığımız zaman her kesimden vatan aşkıyla ülkesine sahip çıkıp dillerinde tekbir ellerinde Türk Bayrağıyla sokakları dolduran insanlarımız “biz bu ülkeyi gavurlara bırakmayacağız” diyerek tankın önüne canını siper etmiştir. Bizler mayası ve dokusu sağlam bir milletiz, hainlere ve ihanet edenlere asla geçit vermedik, vermeyeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından söz alan sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Dünya ve Türkiye’deki son gelişmeler üzerine düşüncelerini paylaştılar.

Toplantının bitiminde Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a üzerinde resmi olan tablo hediye edilirken, Yeşilyurt Belediyesi tarafından hazırlanan özel hediye paketleri de sivil toplum kuruluşu temsilcilerine takdim edildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN