Malatya İstanbul'da Tanıtılıyor

5. Geleneksel İstanbul'da Malatya Tanıtım Günlerinin Resmi Açılışı Yapıldı.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

5. Geleneksel İstanbul’da Malatya Tanıtım Günlerinin resmi açılışı, 22 Eylül 2022 Perşembe günü İstanbul Yenikapı’da düzenlenen törenle start aldı.

Malatya tanıtım günlerinin açılış programına, Malatya Valisi Hulusi Şahin, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, Siyasi Parti temsilcileri, MASTÖB ve MAKON üyeleri, STK’lar, Federasyonlar, Dernekler, Muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 22-25 Eylül tarihleri arasında İstanbul Yenikapı’da düzenlenen ‘Malatya Tanıtım Günleri’ etkinliğinin açılışına katılarak İstanbul’da yaşayan Malatyalılarla bir araya geldi. 25 Eylül tarihine kadar sürecek olan etkinlik kapsamında Malatya’nın tarihi ve kültürü başta olmak üzere turistik ve doğal güzellikleri, yöresel yemekleri ve birçok ürün misafirlere tanıtılacak.

İmparatorluklara başkentlik yapmış önemli bir şehirde bulunduklarını belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan konuşmasında, “İnsanlık medeniyetinin başladığı Anadolu’yu anayurt yapan destan şehri diye Malatya’yı tarif ediyoruz. İlk devletin, ilk gümrükleme işlemlerinin, taş devrinden demir devrine evrilme Malatya’da zuhur etmiştir. Medeniyetin başladığı yer Malatya’dır. Dünya’da ilk devletin kurulduğu yer Malatya’dır. İnsanlık tarihinde bu kadar önemli olan bu şehirde yaşamak bizim için bir şereftir aynı zamanda bir vebaldir. Bu şehirde yaşayan ve halkın teveccühü ile yerel yönetici olarak bu şehre hizmet destanı yazmak zorundayız. Güzel bir şehirde, imparatorluklara başkentlik yapmış bir şehirde bulunuyoruz. Necip Fazıl Kısakürek şöyle tarif ediyor; 

İstanbul,
İstanbul...

Ana gibi yar olmaz, İstanbul gibi diyar;
Güleni şöyle dursun, ağlayanı bahtiyar...

Gecesi sünbül kokan
Türkçesi bülbül kokan,
İstanbul,
İstanbul...

İmparatorluklara başkentlik yapmış bir yerde Malatya tanıtım günlerini icra etmek biz Malatyalılar için de bir onurdur. Malatya Tanıtım Günleri önemlidir. Burada hemşerilerimden şunu ifade etmek istiyorum. Malatya Tanıtım Günleri bunu bir hemşeri buluşmasının ötesinde Malatya’nın kültürel, sosyal ve ekonomik yönden tanıtılması için bir fırsat olarak değerlendirilmesi ve mahalle komşularımızı buraya getirerek Malatya’mızın tanıtımını burada yapmalıyız. Güneşin Altın Yumurtası olan kayısımızın Türkiye ve Dünya için ne kadar önemli olduğunu anlatmamız gerekiyor. İstanbul’da gerçekleştiren bu buluşmanın Malatya’mıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Kısa bir süre önce Malatya Valisi olarak atandığını belirten Malatya Valisi Hususi Şahin, “Hep Malatya’nın güzelliklerini gördüm. Malatyalıların Malatya’ya sahip oluşunu gördüm. Malatya’yı Malatya yapan Malatyalılardır. Malatyalıların memleket sevgisidir. Hepimizin hedefi Malatya’yı tanıtmaktır. Malatyalıları İstanbul’da Malatya ile buluşturmak. Memleket hasretlerini, sıla hasretlerini mümkün olduğu kadar tatmin edecek bir hazırlık yapıldı” dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından ‘Arslantepe’den Yeditepe’ye Malatya Tanıtım Günleri’ temasıyla İstanbul Yenikapı’da açılan stantlar gezilerek İstanbul’da yaşayan Malatyalılar ile bir araya gelindi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN