Malatya Hekimhan Karadere Barajında Su Tutuldu

DSİ yatırımlarının kaynağını teşkil eden su, yaşamsal öneminin yanında tüm üretim süreçlerinin ana girdilerinden birini oluşturuyor.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

DSİ yatırımlarının kaynağını teşkil eden su, yaşamsal öneminin yanında tüm üretim süreçlerinin ana girdilerinden birini oluşturuyor. Ulaştığı her alanda adeta zincirleme bir reaksiyona sebep olan su, hem sektörel hem de sektörler arası hareketliliği tetikliyor. Suyun tarım ve sanayide yarattığı güçlü etki, geniş iş sahalarının doğmasına da vesile oluyor.

Tarım, enerji, hizmet ve çevre sektörlerinde faaliyetlerini yürütmekte olan Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü; inşa ettiği dev barajlarda depoladığı suyu başta içme, kullanma ve sanayi suyu üretimine yönelik tesisler olmak üzere; hidroelektrik enerji üretimi, tarımsal sulama, atıksu arıtımı, taşkın kontrolü gibi çok geniş bir yelpazede mühendislik yapıları vasıtasıyla milletimizin hizmetine sunuyor.

Bu bağlamda ülkemizde 1954 yılından bu yana toprak ve su kaynaklarını geliştirmekle mesul olan DSİ, aralarında dünyada ilk kez uygulanan projelerin, en yüksek ve büyük barajların, en uzun sulama kanallarının ve içme suyu maksatlı tünellerin bulunduğu sayısız tesisi tamamlayarak milletimizin istifadesine sunmuş ve sunmaya da devam etmektedir.

Malatya Hekimhan Karadere Barajında Su Tutuldu

Malatya Hekimhan Karadere Barajında tüm imalatların tamamlanarak barajda su tutulmaya başlandığını müjdeleyen DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız,’ Barajda depolanacak su ile 3 bin 630 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacaktır. ’dedi.

Milli Ekonomiye 5,5 Milyon TL Katkı

Malatya Hekimhan Karadere Barajı temelden 38.5 metre yükseklikte kil çekirdekli homojen dolgu tipinde imal edilmiş olup 1,95 milyon m³ su depolayarak 3 bin 630 dekar tarım alanının cazibeli borulu sulama şebekesi ile sulanmasının hedeflendiğini vurgulayan Yıldız,   2022 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 5,5 Milyon TL katkı sağlayacak ve ayrıca 1089 kişiye tarımsal istihdam sağlayacağını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN