Başkan Yıldırım, Hatırına Sahip Çık Malatya!

Şehit Kemal Özalper Mesleki ve Teknik Lisesi'nin yıkım kararına tepki.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Yeniden Refah Partisi Malatya il Başkanı Bilal Yıldırım: “Hatırana sahip çık Malatya!”

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, Şehit Kemal Özalper Mesleki ve Teknik Lisesi’nin yıkım kararına tepki göstererek, “Burasını sadece betondan ibaret bir yapı olarak görmek Malatya'nın tarihine ve kültürüne büyük bir saygısızlık olur” dedi.

1943 yılında Tesviye, Marangozluk ve Demircilik bölümleri ile eğitim öğretime başlayan Şehit Kemal Özalper Mesleki ve Teknik Lisesi’nin yıkılarak yerinin Millet Bahçesi’ne dahil edilmesi kararına Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım tepki gösterdi. Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin 17 Ocak 2022’deki oturumunda SİT alanı olarak korunan Şehit Kemal Özalper Mesleki ve Teknik Lisesi’nin park alanı olmasının kararı alındığına dikkat çeken Yıldırım, okulun tarihi dokusuna ve sembol bir bina olduğuna dikkat çekerek bu lisenin yıkılmamasının aksine korunması gerekliliğine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in mesleki liselerin geliştirilmesi hususundaki hassasiyetlerinin ortada olmasına rağmen Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin bu tarihi meslek lisesi için alınan yıkım kararının adeta bir skandal olduğunu dile getiren Yıldırım, “Bu olayın vahametini artıran bir diğer olay ise bu kararın altında AK Parti Malatya Kadın Kolları Başkanı Özlem Pelitoğlu'nun da imzasının bulunmasıdır. Sayın Pelitoğlu partisinin politikalarından ve Sayın Cumhurbaşkanımız'ın hassasiyetlerinden bihaber olacak ki böyle bir kararın altına imza atmıştır. Kendi şehrinin tarihine ve sembolik dokusuna bu denli karşıtlık hakikaten bizleri şaşırtıyor. Radikali gelir bu memlekette Camii yıkar, eğitimcisi gelir eğitim yuvasını yıkar hakikaten şaşırtıcı” dedi.

Bu hatadan biran önce geri dönülmesi gerektiğini ifade eden Başkan Yıldırım, “Bizleri düşündüren en önemli noktalardan biri de, Malatya Büyükşehir Belediyesi CHP belediyesi olsaydı ve bu yıkımları gerçekleştirseydi acaba nasıl bir velvele çıkacaktı? Çok değil daha geçen sene Eski Malatya'da bulunan tarihi camii Miralay Şah Alibey Camii de yıkılmak istenmişti ancak Yeniden Refah Partimizin yapmış olduğu girişimler ve kamuoyunun göstermiş olduğu tavır ile yıkım gerçekleşmemişti. Şimdi bu işleri başkaları yapmış olsaydı onlara neler neler denilirdi? Ancak iktidar partisinin belediyesi bu projeyi sunuyor ve iktidar partisinin üyeleri de bu belgeye imza atıyor. Sayın Özlem Pelitoğlu'nun ve birçok AK Partili arkadaşların bizce gafilane yapmış oldukları bu hatadan bir an evvel dönmeleri gerekliliğini Malatya’lılık duygusuna ithafen rica ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Şehit Kemal Özalper Mesleki ve Teknik Lisesinin sadece betondan ibaret bir yapı olarak görülmesinin Malatya'nın tarihine ve kültürüne büyük bir saygısızlık olacağını da kaydeden Yıldırım, “Zira bu liseden ne insanlar yetişti. Bizatihi benim tanıdığım Malatya'ya katma değer sağlayan iş adamları çıkmıştır. Ruhi Topal ağabeyimiz bunlardan biridir. Malatya’mızda birçok mahalli sanatçımızın sesini duyurduğu ilk radyo istasyonunun bulunduğu Şehit Kemal Özalper. Büyüklerimizin sanat, zanaat ve meslek öğrendiği Kemal Özalper bugün yıkılmak isteniyor. Şehit Kemal Özalper'in tarihini daha detaylı öğrenmek isteyenler için Malatya Yaşam ve Kültür vakfının adresini vermek istiyorum. Sayın Atilla Kantarcı ağabeyimiz buranın maddi ve manevi değerlerini sizlere tek tek anlatacaktır” diye konuştu.

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanlığı olarak, Malatya’nın güzelleşmesi ve daha modern bir görüntüye dönüşmesine asla karşı olmadıklarının da altını çizen Yıldırım, “Ancak burada yapılacak olan yeşil alan için hatıralarımızın yok olmasına müsaade edemeyiz. Bu binanın yıkılmadan yeşil alan içinde kalıp Malatya'nın yaşayan hafızası olarak halka açılmasını talep ediyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN