Malatya Barosundan 8 Mart Kadınlar Günü Açıklama

Değerli Basın Mensupları, öncelikle tüm dünya kadınlarının yüzyıllardır yürüttüğü eşit haklara sahip olma mücadelesinin kutlandığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nü kutluyoruz.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Tüm emekçi kadınlarımızın daha güzel bir dünyada yaşaması için Malatya Barosu avukatları olarak her daim yanınızda olduğumuzu ve sizler için her türlü desteğe hazır olduğumuzu bilmenizi isteriz.

Günümüzde ülkelerin gelişmişlik düzeyi yalnızca ekonomik olarak değil, insan haklarına en önemlisi de kadın haklarına verilen değerle ölçülmektedir. Bundan 157 yıl önce bir 8 Mart Günü, Newyork'ta tekstil fabrikasında çalışan kadın işçiler;eşit işe eşit ücret, günde 8 saat çalışma,doğum izni gibi insanca yaşama ve çalışma koşulları için bir mücadele başlattılar. Bu mücadeleden 53 yıl sonra yine  Clara Zetkin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasını öneren tarihi bir adım atmıştır.

8 Mart Baromuzun bu yıl ki sloganı da olan; "Şiddetin karanlığında  değil,eşitliğin ve adaletin aydınlığında geleceğe ışık tutan kadınlarımızın yüreğinin birlikte attığı gündür."

Kadın gibi bir dünya istiyoruz!

Kadın gibi gülen,

 Kadın gibi konuşan,

Kadın gibi üreten,

Kadın gibi vefalı, bir dünya istiyoruz!

Kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesi ile gurur duyuyor ve Malatya Barosu avukatları olarak sonuna kadar destekliyoruz! Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk: "Şuna inanmak lâzımdır ki dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir. " diyerek,kadının gerçek değerini ve gücünü tüm dünyaya göstermiştir.

Ülkemizde her akşam yatmadan önce yada günün ilk ışıklarına uyanırken gözümüzü bir kadın cinayeti ile açmadığımız gün kalmadı. Dünya üzerinde barışın egemen olduğu, her türlü şiddetsiz dünya özlemiyle yanıp tutuşurken bombalardan kaçmaya çalışan çocuklarımızı,kadınlarımızı görmek bizleri kahrediyor. Malatya Barosu avukatları olarak biliyoruz ki yasaların ve uluslararası sözleşmelerin hem ülkemizde hem de dünya üzerinde tam ve eksiksiz uygulanması ile ancak bu karanlıktan aydınlığa çıkabiliriz.

Bu gaye ile 8 MARTI avukat meslektaşlarımızla daha anlamlı bir hale getirmek için her güne bir etkinlik sığdırmaya çalıştık. Şiddet hiçbir şekilde tolere edilebilir bir olgu değildir. Her ne olursa olsun, bahanesi veya onu meşru kılacak bir sebebi olamaz. Bizler Malatya Barosu ve  Kadın Hakları Komisyonu  olarak; hukuk devletinin, bireylerin haksızlık karşısında sığınacağı tek liman olduğu bilinciyle; öncelikle haklarımızın farkına varmamızı, ardından da bu haklar ihlal edildiğinde başvurabileceğimiz yolların neler olduğunu tüm kadınlarımıza anlatmak için buradayız!

Kadının gücünün, toplumun her alanında farkındalıkla yaşandığı güzel bir dünya istiyoruz.

Evde, işte, her yerde, her an; emeklerimizin görünür olduğu, sözde değil özde haklarımızın teslim edildiği günler diliyoruz.  Gün geçtikçe yükümüz ağırlaşıyor ama gün bizim günümüz tüm kadınların günü kutlu olsun!  Emeğe saygılar olsun! Dünya kadınlar günümüz kutlu olsun !

Malatya Barosu Başkanlığı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN