Kuzey Irak'ta 4 Askerimiz Şehit Oldu

Kuzey Irak'ta terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen Pençe-Kilit Operasyonu'nda 4 Asker Şehit oldu. Şehit olan 4 askerden biri olan Malatyalı Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli'nin acı haberi ailesine ulaştı.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Kuzey Irak’ta PKK’lı teröristlere yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu. Şehit askerlerden biri olan 25 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli’nin acı haberi memleketi Malatya’da baba ocağına ulaştı. Askeri yetkililer tarafından verilen haberin ardından sevenleri gözyaşlarına boğulurken, şehidin bekar olduğu öğrenildi.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Pençe-Kilit operasyon bölgesinde bugün teröristlerle çıkan çatışmada, 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 4 kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz.

Malatyalı Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli’nin acı haberi ailesine ulaştı.

Şehidin babası Cevat ve annesi Aynur Tekedereli çocuklarının şahadet haberi ile birlikte yıkılırken, şehidin baba ocağının bulunduğu Yeşilyurt ilçesine bağlı Yaka Mahallesi’ndeki ev de Türk bayrakları ile donatıldı.

Malatya Valisi Hulusi Şahin de taziye evine gelerek şehidin babası Cevat Tekedereli’ye başsağlığı dileklerini iletti. Şehidin babası bu sırada Vali Şahin’e sarılarak ağladı.

Şehidin naaşının işlemlerinin ardından Malatya’ya getirileceği ve yarın düzenlenecek askeri törenle defnedileceği öğrenildi.

Malatya Valisi Hulusi Şahin’den Şehit Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli İçin Taziye Mesajı

Malatya nüfusuna kayıtlı Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli 24 Mayıs 2022 tarihinde Irak Meluni Dağında bölücü terör örgütü unsurları ile çıkan çatışma sonucu şehit düşmüştür.

Şehitlerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına sabır, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz.

Milletimizin başı sağ olsun.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN