Kış Geldi Yetimlerimizi Unutmamalıyız

Kış ayının gelmesi nedeniyle yetim ve yoksullarımızı unutmamalıyız. Bizler yetimlerimize sahip çıkmalıyız ve yetimlerimizi ağlatmamalıyız ve hep birlikte sahip çıkmalıyız.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Kış ayının gelmesi nedeniyle yetim ve yoksullarımızı unutmamalıyız. Bizler yetimlerimize sahip çıkmalıyız ve yetimlerimizi ağlatmamalıyız ve hep birlikte sahip çıkmalıyız. Unutmamalıyız ki bu yetimler hepimizin yetimleridir ve sahip çıkmalıyız ve çıkmaya mecburuz. Bizler her zaman yetimlerimize kapılarımızı açık tutmamalıyız. Yetimlere kapılarınızı kapatmayınız ve sahip çıkınız.

Bu Yetimler Hepimizindir.

Kış mevsimin gelmesi nedeniyle yetimlerimize, Kömür, Odun, Soba ve yine buna benzer yardımları mutlaka yapmalıyız. Malatya’mızın iş adamları ve zenginleri, Yetimlerimizi unutmayınız. Malatya’mızın Milletvekilleri yetimlerimizi unutmayınız. Malatya’mızın yerel yöneticileri yetimlerimizi unutmayınız. Malatyalı kardeşlerimiz yetimlerimizi unutmayınız. Bu yetim çocuklar hepimizin yetimleridir.

Yetimlerimizi Ağlatmamalıyız.

Hani Bir Türkü Vardı Ben Yetim Ben Yetim. Kış geldi yetimini sordun mu, Kış geldi yetimin evinde Kömür, Odun, Sobası var mı, hiç yetimi sordunuz mu? Yetimin evinde gıdası var mı, Yetimin üstü başı var mı, Yetimlerimiz üşüyor hiç sordunuz mu? O zaman geliniz hep birlikte yetimimizi sormaya gidelim ve yetimimiz ne diyor soralım. Yetimimiz hayırla bir kapının açılmasını bekliyor ve gözleri dış kapıdadır.

Yetimimizi Unutmamalıyız.

Bizler hep birlikte yetimlerimize sahip çıkarak hep birlikte yetimlerimizi sevindirmeliyiz. Bizler kendi çocuklarımıza nasıl sahip çıkıyorsak yetimlerimize de sahip çıkmalıyız. Bizler kendi evlerimize nasıl bakıyorsak yetimlerimize de sahip çıkmalıyız. Kendi evlerimize nasıl alış-veriş yapıyorsak yetimlerimize de almalıyız. İşte hep birlikte görüyoruz ki israf başını almış gidiyor. Bizler bu israfları önlersek binlerce kişi rahata kavuşurlar.

Yetimlerimizi Unutmamalıyız.

Bu yetim çocuklar hepimizindir ve hep birlikte sahip çıkmalıyız. Bizler yetimlerimize sahip çıkarsak Allah’ta bize sahip çıkar. Bizler yetimlerimizi unutmazsak Allah’ta bizleri unutmaz. İşte bugün birlik ve beraberlik günüdür. Bizler Ülke olarak zor günlerde hep birlik içinde olduk ve bundan sonrada birlik içinde olmalıyız. Akşamları yatarken ya bir yetimin durumu nasıl diye düşündün mü acaba. Sen sıcak yerde yatarken yetimi unutma. Sen çocuklarını sıcak yerde yatırırken yetimi unutma. Sen her gün yemek yerken yetimi düşündün mü? Senin çocukların nasıl giyim ve gezmelerde ve yine nasıl beslendiğinde, hiç yetimler aklına geldi mi?

Bizler Bu Zor Günlerde Birlik İçinde Olmalıyız.

Bizler Ülke olarak Corona virüsten biran önce kurtulmalıyız. Bu ’da birlik içinde olacaktır. Bu birlikte bizlerde vardır ve her zaman var olacaktır. Bizler Ülke olarak zor zamanlarda her zaman birlik içinde olduk. Allah’ın izniyle bu zor günleride hep birlikte aşacağız. İnşallah bizler tüm kurallara uyarsak bu virüs belasında da kurtuluruz. Öncelikle Sosyal mesafe ve maske kurallara uymalıyız.

Yetimler ve mağdur olan alilerimiz hepimizindir ve hep birlikte sahip çıkalım ve yardım yapalım. Şimdiden yapacağınız bu yardımlarınızı Allah kabul etsin. Allah hepinizden razı olsun…

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN