Keskin'den Şeker Fabrikasına 'Tebrik' Ziyareti

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya Şeker Fabrikası'nın 2020-2021 kampanya döneminde bu yıl 68 bin ton şeker üreterek, son 40 yılın en yüksek şeker üretimini yaparak Türkşeker'e bağlı 15 fabrika içinde birinci olması nedeniyle fabrika müdürü Suat Altun ve Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Nuri Murat'ı ziyaret ederek tebrik etti.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya Şeker Fabrikası’nın 2020-2021 kampanya döneminde bu yıl 68 bin ton şeker üreterek, son 40 yılın en yüksek şeker üretimini yaparak Türkşeker’e bağlı 15 fabrika içinde birinci olması nedeniyle fabrika müdürü Suat Altun ve Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Nuri Murat’ı ziyaret ederek tebrik etti.

Keskin, “Malatya Esnaf  ve Sanatalar camiası olarak Malatya Şeker Fabrikası’nın üretimde ve kalitede 15 fabrika içinde birinci olması nedeniyle hem fabrika müdürümüz Suat Altun’u, hem de Şeker-İş Sendikası Başkanımız Nuri Murat’ı tebrik ediyoruz. Bu çok önemli bir başarıdır. Çünkü ‘Şeker fabrikası zarar ediyor, şeker fabrikasının yerinde kalkması lazım, şeker fabrikası miadını doldurdu’ demelerine, fabrika müdürümüz ve arkadaşları buna çok büyük bir cevap verdi. Eğer çalışırsak, üretime geçersek demekki bir şeyler oluyormuş. Ülkemizde üretimden başka çaremiz yoktur. Fabrika müdürümüzün hem fabrikanın korunmasında, alanın korunmasında büyük emekleri oldu. Malatya Şeker Fabrikası Malatya için çok önemli. Baraj projeleri ile birlikte pancar ekim alanları arttı. Kayısıdaki ‘Bir yıl tuttu, bir  yıl tutmadı’ tedirginliği pancarda yoktur. Malatya esnaf camiası olarak başarılı olan müdürlerimizin yanındayız, dolayısıyla Malatya Şeker Fabrika Müdürümüz Suat Altun’un da yanındayız, fabrika çalışanlarının yanındayız. Esnaf camiası olarak başarılarını tebrik ediyorum.” Dedi.

Keskin, Şeker-İş Sendikası Başkanı Nuri Murat ve fabrikanın tüm işçilerini de tebrik ettiklerini belirterek, “Birlik beraberlik içinde ortak akılla hareket edilince güzel sonuçların  çıktığını görüyoruz. “ dedi.

Malatya Ziraat Odası eski başkanı Bayram Polatbaşı rahmetle anan Keskin, “Malatya Şeker Fabrikasının ayakta kalması için hepimiz mücadele ettik, Ancak en büyük mücadeleyi o dönem rahmetli Bayram Polatbaş ve Şeker-İş Sendikası başkanımız Nuri Murat vermiştir. Bugün eğer burada bir başarı varsa bu başarı fabrika yönetimini ve işçilerini başarısıdır” dedi.

Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Nuri Murat, “Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımız Şevket Keskin’e ziyaretleri için teşekkür ediyoruz. Malatya’nın en büyük STK başkanının ve Malatya’nızın kanaat önderlerinden Şevket Keskin’i bizleri ziyareti çalışma şevkimizi arttırmış ve bize gurur vermiştir. Türkiye’deki tüm Şeker Fabrikaları içerisinde 9 ana başlık ana başlık altında değerlendirme yapıldı ve bu değerlendirmede Malatya Şeker Fabrikası   birincilik ödülünü aldı. Fabrika müdürümüz göreve başladığı günden beri fabrikanın daha ileriye gitmesi için gecesini gündüzüne katarak bizlerle birlikte çalışmıştır. Geçen sene Malatya Şeker Fabrikası üretimi ile 500 milyon TL tutarında katma değer sağladı. Dolaylı olarak yaklaşık 100 bin kişinin ekmek yediği bölgemizin en büyük kamu iktisadi kurumu. Elde edilen başarı, bu fabrikanın ayakta kalması için verilen mücadelenin azmidir. Mücadele etmeseydik, burası Sümerbank ve Tekel’de gördüğümüz gibi üretime değil de hizmete yönelik bir otel, bir AVM yada rezidans yapılacaktı. Bugün Türkiye’de Malatya Şeker Fabrikası konuşuluyorsa bu o günlerde verilen mücadelenin sonucudur. Şevket Keskin başkanımıza ziyaretleri ve destekleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

Malatya Şeker Fabrikası Müdürü Suat Altun, “Fabrikamız Türkiye’deki 15 fabrika içerisinde tüm değerlendirmelere üzerinde birinci olmuştur. Bu başarımıza destek sağladıkları için Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımız Şevket Keskin’e teşekkür ediyorum. Her üretim döneminde Şevket Keskin başkanımız bizlere her türlü desteği canı gönülden sağlamıştır. Bu başarı  ekip çalışmamız, çalışanlarımız, Şeker-İş Sendikamız,  tüm çözüm ortaklarımızla birlikte elde edilmiştir. Hedefimiz Malatya Şeker Fabrikasını doğunun yıldız fabrikası yapmaktır. Önümüzdeki sezonda da başarılara imza atacağız. Buna çalışanlarımızın şevk ve gayretini görmekteyiz. Şevket Keskin başkanımıza ziyaretleri için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN