Kadına Kalkan Eller Kırılsın

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Bir kadın olarak bir anne olarak kadına karşı şiddeti kınıyoruz.

Vatanseverler Gençlik Eğitim ve Kültür Derneği Genel Başkan Ayşe Alpaslan, Türkiye de kadın olmak zor, kadın olarak ölmek çok kolay. En son Malatya ilimizde yaşanan bir kadın katliamı bizim sabrımızın son damlası oldu.
Başkan Ayşe Alpaslan, Evine çocuklarına bakan ve geçim sıkıntılarından dolayı markete giden 38 yaşındaki Nursel hanımın canice katledilmesi bizlerimde derinden üzmüştür. Çocuklarımızın gözleri önünde kadınlarımız bıçaklanarak öldürülüyorlar.
Sanki savaş varmış gibi kâfin lafımız katlediliyor.
Türkiye’de birer ikişer değil yüzlerce kadın öldürülüyor.
Oysa farkında mısınız bir kadın ölürse bir çocukta beraberinde ölür. 
Yani siz bazı canı erkekler sizi adam edecek her şeyi ortadan kaldırıyorsunuz.
İslam dini kadına büyük değer vermektedir. Kadınları ümmetin bir yarısı olarak görmektedir. Yüce peygamberimiz kadınlar için kadınlar size Allah’ın bir emanetidir demiştir. Maalesef dünyanın birçok yerinde ve ülkemizde kadın cinayetleri o kadar vahim bir hale geldik tabiri caizse tavuk keser gibi kadın cinayetleri islenmeye başladı. Ne zaman bir gazete okusam ya da tv izlesem sosyal medyada kadın cinayetleri haberleriyle karşılaşır hale geldik. Yaptırımların yetersiz kalması ve gerekli önlemlerin alınmadığı veya önlemlerin alınmasında ihmallerin yaşandığını gördükçe sinir katsayımız artıyor. Kadın cinayetlerinin birçoğu gerekçe olarak kıskançlık duyguları ve namus gerekçe olarak gösterilmektedir. 

Vatanseverler Gençlik Eğitim ve Kültür Derneği Genel Başkan Ayşe Alpaslan, Kadına karsı şiddet ve kâfin cinayetleri artık ciddi boyutlarda ele alınması ve durumun olumlu yönde aşılması için daha ağır yaptırımlar uygulanması gerekir.
Bu duygu ve düşüncelerimizle kadına karşı şiddeti kınıyoruz.
Allah’ın adaleti ve Türkiye Cumhuriyeti ve Türk adaletine güveniyoruz.

Ayşe Alpaslan. 
Vatanseverler Gençlik Eğitim ve 
Kültür Derneği Genel Başkan

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN