Gürkan, Bu Şehir Hepimizin, Bu Millet Algıya Prim Vermez

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

         Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Malatya’nın yeniden inşası için ellerinden gelen gayreti sürdürdüklerini belirterek” Bu Millete Hizmet Boynumuzun Borcu. Malatya Eskisinden daha sağlam ve güçlü ayağa kalkacaktır. Yeter’ki Birlik ve beraberliğimizi muhafaza edelim” dedi.

       Malatya’da Esnaf ziyaretlerinde bulunan, vatandaşlar ile hasbihal eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a ilginin yoğun olması dikkat çekerken, Malatyalılar Büyükşhehir Belediyesinin yaptığı çalışmalardan dolayı memnuniyetlerini belirterek teşekkür ediyorlar.


          Özellikle 6 Şubat depreminin ilk gününden beri Malatya’nın deprem sınavından layıkıyla geçmesini sağlayan çalışmalarla Malatya Büyükşehir Belediyesinin Depreme hazır olduğunu gördüklerini belirten Malatya sakinleri” 6 Şubat’ta büyük bir felaket yaşandı. Malatya’da bu felakette en fazla yıkımın yaşandığı il. 

         Buna rağmen Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın deprem öncesi hayata geçirttiği hayati öneme sahip İtfaiye hizmet binasının çok amaçlı hizmetlerde kullanılmak üzere yeni yerinin yapılarak hizmete sokulması, Yeni ekmek fabrikasının yapılması, Araç filosunun güçlendirilmesi, Lisanslı depoculuk yapılması ve en önemlisi yılların trafik sorununu yeni açtığı yol ve bulvarlar ile  Kuzey Kuşak çevre yolu ile depremde ulaşımda çok sıkıntılar yaşamadık. Depremi yaşayan illerin en büyük sıkıntısı ulaşım sıkıntısıydı. Başkan sayesinde Malatya’da geliş ve gidişler rahat şekilde sorunsuz yapıldı.

        Ticaretin dönmesi adına yapılan esnaf çarşıların yer temini, İl dışına gidenlerin Malatya ya geri gelmesi adına çağrıların olumlu karşılık bulması ve Malatya’da Birlik beraberliğin sağlanması Selahattin Başkanımızın deneyim ve tecrübesinden kaynaklı başarılarıdır. 

       Süreci çok iyi yönetti. Malatya Büyükşehir Belediyesi Selahattin Başkan sayesinde Malatya yeniden toparlanma sürecinde güzel olumlu gelişmelerin olacağını hepimiz bekliyoruz. Şu an eleştiri zamanı değil kenetlenme zamanı. Bugün yine içimizde bizlerin yanında olan, derdimizi soran Selahattin Gürkan Başkandır. 

         Bizler Malatya Halkı olarak Başkanımıza Güveniyoruz. Güneş balçıkla sıvanmaz. Yapılan icraatlar ve hizmetler ortada. Asrın felaketinde 11 il gibi Malatya’da büyük yara almıştır ama her il bizim gibi şanslı değil çünkü Bizim Selahattin Gürkan gibi Belediyeciliğin kitabını yazan bir değerimiz, Şehrüleminimiz var. Bunu yakında Malatya’da yapılan çalışmaların neticelenmesiyle Malatya kazanacaktır.

GÜRKAN” BU ŞEHİR HEPİMİZİN, BU MİLLET ALGIYA PRİM VERMEZ”

          Her Zaman Malatya ve Malatyalılara hizmet için canla başla çalışan, istişareye önem veren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan vatandaşların ve esnafların ilgisinin kendisini ziyadesiyle memnun ettiğini belirterek” Bu Şehir Hepimizin, Bu Millet Algıya Prim Vermez” dedi

         Başkan Gürkan” 6 Şubat’ta asrın felaketi olarak talihsiz bir yıkıcı depremleri yaşadık. Bunu da Hemşerilerimizle birlikte hep birlikte atlatacağız. Devletimiz yaraların sarılması adına tüm imkanları seferber etmiş durumda.
  
         Depremin ilk dakikalarından itibaren başta arama kurtarma ekiplerimiz olmak üzere sahada yıkılan binaların yanında görevlerinin başında çalışıyorlardı. Bundan dolayı en fazla yıkımın olduğu illerin başında gelen Malatya’da can kaybımız en düşük seviyesindeydi. Vefat edenlere Allah’tan Rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.
 
       Deprem öncesi acil olarak hayata geçirdiğimiz devasa ekmek fabrikamızla, Arama Kurtarma ekiplerinin hazırlanması, Lisanslı Depoların lojistik olarak önemi, Trafikteki yılların sorununun yeni açtığımız cadde ve bulvarlar ile rahatlaması Deprem de Malatya’nın tahliyesindeki hayati önemini herkes gördü. 
 
       Malatya Büyükşehir Belediyemizin iştiraklerinden Esenlik, Belsos, Megsaş ve Motaş’ın oynadığı önemli rolü de unutmamak gerek. Bir yanda kurtarma çalışmaları, diğer yanda barınma sorunu ve acil temel ihtiyaçların temini sorunsuz olarak gerçekleştirildi.

        Bizler yapılan haksız ve asparagas eleştirileri de halkımızın takdirine bıraktık. En iyi gözlemi yapan Malatyalılardır. Gittiğim her yerde bunlar gündeme geliyor ve çok güzel olumlu yapıcı eleştiriler alıyoruz. Bunlarda bizleri memnun ediyor. 

          Hayatımda hiç keşkem olmadı. Yaptığım ve onay verdiğim hiçbir eserde zarar olmadı. Ama birileri sırf eleştireyim diye laf söylemek isterken bunlara yine en güzel cevabı Malatyalı veriyor. Bunlara prim vermiyor. Çünkü yapılanları en iyi gören yine bu halk.

         Bu bir süreç bunlarda geçecek biraz sabır ile Malatya’yı yeniden eski günlerinden daha iyi bir konuma getirdiğimizi herkes görecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla yaralar sarılmaya devam ediliyor. Bakanlarımızla Kamu Kurumlarımızla, Belediyelerimizle bu süreci hep birlikte atlatacağız. “

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN