Fırat Kalkınma Ajansı Kadınlar ve Gençler İçin Mesleki Eğitim

Fırat Kalkınma Ajansı, TRB1 bölgesindeki işsiz kadın ve gençlerin istihdama katılımlarını sağlamak amacıyla, Mesleki Eğitim ve İstihdam seferberliği başlatıyor.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı’nın yararlanıcı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı’nın sözleşme makamı olduğu İstihdam, Eğitim ve Sosyal Politikalar Sektörel Operasyonel Programı (İESP SOP) kapsamında Avrupa Birliği tarafından desteklenen “TRB1 Bölgesindeki Dezavantajlı Kişilerin İşgücü Piyasasına Sürdürülebilir Entegrasyonu” operasyonu çerçevesinde, kadın ve gençlerin istihdama katılımının sağlanmasına yönelik düzenlenen mesleki eğitim kursları için başvurular alınmaya başlandı.

Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli’deki işsiz kadınlar ile gençlerin iş gücü piyasasına dâhil olmalarını sağlamak ve mesleki becerilerini artırmak amacıyla geliştirilen mesleki eğitimler Avrupa standartlarında hem teorik hem de uygulamalı olarak verilecek.

Programlardan yararlanan her bireyin tüm yönleriyle iş hayatına girmeye hazır hale getirilmesi için katılımcılara mesleki eğitimlerin yanı sıra beceri geliştirme eğitimleri, profesyonel kariyer danışmanlığı ve psikolojik danışmanlık hizmetleri de sağlanacak.

Eğitim programlarına katılarak, programları başarıyla tamamlayan kursiyerlerin MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi ve Europass Sertifika Eki Belgesi alma hakkını elde edeceği mesleki eğitimlerin sonunda kursiyerlerin iş bulma ve işe yerleştirme sürecine de destek verilecek.  Genel sağlık sigortası primleri ve/veya iş kazası meslek hastalığı sigorta primlerinin ödeneceği eğitimler kapsamında kursiyerlerin ulaşım, yemek vb. diğer masrafları da karşılanacak.

İş dünyasının beklentilerini karşılayacak iş gücünün yetişmesine katkı sağlayacak olan mesleki eğitim programları aynı zamanda TRB1 bölgesindeki kadınların ve gençlerin iş ve meslek sahibi olmalarına fırsat sağlayacak.

Her bir ilde proje kapsamında yapılan ihtiyaç analizine ve gelen taleplere göre açılacak olan mesleki eğitimlere  katılmak isteyenler başvurularını proje web sitesi http://www.kadinvegencistihdam.org  web sitesi  üzerinden yapılabilecek.

Eğitimler ile ilgili hususlar için +90 537 061 23 44 no’lu telefon ve/veya [email protected]  e-postası üzerinden teknik yardım masasıyla iletişim kurulabilir.

Başvurular 23 Eylül 2022 tarihine kadar açıktır.

İLLERE GÖRE PLANLANAN MESLEKİ EĞİTİM ALANLARI

MALATYA

Kadın Giyim Modelist Yardımcılığı

Kaynakçılık

Soğutucu Ev Aletleri ve Klima Bakım Onarımcılığı

Bilgisayarlı Muhasebe Elemanı

PLC ( Programlanabilir Lojik Kontrol ) Operatörlüğü

Ar-Ge Merkezi Mühendisliği

ELAZIĞ

Kadın Giyim Modelist Yardımcılığı

Kaynakçılık

Oto Tamir Bakım

Tekstil Dijital Baskı Operatörlüğü

BİNGÖL

Kadın Giyim Modelist Yardımcılığı

Ahşap CNC Operatörlüğü

Kaynakçılık

Oto Tamir Bakım

Makine Bakım Onarım Yardımcı Elemanı

TUNCELİ

Aşçı Yardımcılığı

Rafting Bot Rehberliği

Sıhhi Tesisatçılık

Önemli Not: Yukarıdaki mesleki eğitimler dışında başvurulardan ve işverenlerden yeterli sayıda talep oluştuğunda, farklı alanlardan da mesleki eğitim programları açılabilecektir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN