Filistin Halkına Destek Kermesine Yoğun İlgi

BBP İl Başkanlığı ve Alperen Ocaklarından Filistin Halkına Destek Kermesi Düzenlendi. Yapılan kermese büyük bir  ilgi vardı.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

BBP İl Başkanlığı ve Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı Malatya İl Başkanlığı tarafından Filistin Halkına destek olmak amacıyla Kermes düzenlendi.


Malatya Park AVM önünde düzenlenen kermes büyük ilgi görürken kermese Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, BBP  Malatya İl Başkanı Abdulvahap Karaman, BBP Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Ercan Altunkaya, BBP Malatya İl Başkan Yardımcıları, Anadolu Basın Birliği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, BBP İl ve İlçe yönetim kurulu üyeleri, Kadın Kolları ve çok sayıda Sivil toplum kuruluşu başkanları katılarak destek verdiler. 


Filistin Halkına Destek Kermesinde vatandaşlarında yoğun ilgi göstermesi dikkatlerden kaçmaziken, evlerde yapılan yiyecek ve içeceklerden elde edilen gelirlerin İsrail zumlu altındaki Filistin Halkına gönderileceği öğrenildi.


Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı Malatya İl Başkanı Yalçın Arıcak”  Ebu Hureyre’den (radıyallahu anh) rivayetle Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur: "Müslümanlarla Yahudiler harb etmedikçe kıyâmet kopmayacaktır. O harpte Müslümanlar (gâlip gelerek) Yahudileri öldürecekler.


Öyle ki, Yahudi, taşın ve ağacın arkasına saklanacak da, taş veya ağaç; ‘Ey Müslüman, Ey Allah’ın kulu, şu arkamdaki Yahudi’dir, gel de onu öldür!’ diye haber verecektir. Sadece garkad ağacı müstesna, çünkü o, Yahudilerin ağaçlarındandır.”
(Müslim)


Zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur. Firavuna karşı olmak yetmez , Musa'nın yanında olmak gerekir. Şehit lider Muhsin Yazıcıoğlu  


Müslüman bir toplumuz ve Necip bir milletin evlatlarıyız. Asırlardır ceddimiz zalimlere engel mazlumlara siper oldu. Bu geçmişte de öyle bugün Allah ın izniylede hep öyle olacak.
Necip milletimiz oralardan çıktıktan  hemen sonra kan ve gözyaşı hiç dinmedi. 


Telafisi mümkün olmayan olaylar yaşanıyor. Gün olur ki bizler tekrar İslam’ın sancağını, Türk’ün bayrağını dalgalandıracağız. Hayal etmek, yetmez, çok çalışmak gerekir. Çünkü atalarımız bize bunu gösterdi.  Bizler her zaman Filistin halkının yanındayız. 


Bu kadar göz yaşı, kan, vahşet, katliam. Bunlara seyirci kalamazdık. Terörün her türlüsünü, İsrail’i ve destekçilerini lanetliyoruz Allah'ın laneti ve gazabı üzerlerine olsun.

"Yıkılasın İsrail Enkazını göreyim. Sana ülke diyenin Yüzüne tüküreyim!"


Aynı zamanda milli olmayan her şeye boykot uygulansın istiyoruz. Milletimize sesleniyorum. Lütfen duyarlı olalım.


Milletimiz Filistin, Karabağ, Suriye, Afganistan, Doğu Türkistan... Nerde zulüm var, oradayız elhamdülillah. 


Malatya Alperen Ocakları İl Başkanlığı olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan da Kermesimizi ziyaret ederek desteklerini sundular. Kendilerine teşekkür ediyorum. BBP İl Başkanımız Sayın Abdulvahap Karaman Kermesimizi düzenleme kararı aldığımızdan bu yana her zaman yanımızda olmuştur. 


BBP İl Teşkilatı İlçe Teşkilatları, Kadın Kolları ve gönüllülerimize Alperen Ocakları adına teşekkür ediyorum.  Bugün başlattığımız Malatya’dan Filistin'e destek olmak amacıyla yardım kampanyasını başlattık.


Kimisinin bir damla su misali katkı sunmaları kimisinin maddi, kimisinde, duası olsun istedik. Bu mihvalde katkıyı genişletmek için bugün kermesimizi açtık.  Toplanan yardımlar devletimizin ilgili hesaplarına yatırılarak Gazze’de ki kardeşlerimize merhem olsun istedik. Kermesimiz 5 gün sürecektir.

 
Dünya şunu bilmelidir ki Zulüm ile abat olunmaz. Bir gün İsrail de yıkılacak, Allah onları da perişan edecek. Cenab ı Hak bize de görmeyi, Filistin ve Mescid-i Aksa'da Cuma Namazı kılmayı nasip etsin.
Bu anlamlı organizasyonumuzda emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN