Milli Ağaçlandırma Gününe Anlamlı Bir Etkinlikte Destek Verdik

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

      Yeşilyurt Belediyesi, Türkiye’nin 81 kentindeaynı anda gerçekleştirilen‘11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’ etkinliklerine anlamlı bir programla destek verdi. Beylerderesi Şehir Parkının dördüncü etabında düzenlenen etkinlikte, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana depremlerde vefat edenvatandaşlarımızın anısına ağaç dikim programı düzenlendi. Depremde vefat eden vatandaşlarımızın yakınlarının da katıldığı etkinlikte duygusal anlar yaşandı.

       Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2019 yılındabaşlatılan ve her yıl olduğu gibi yine Türkiye’nin 81 kentinde aynı anda düzenlenen ‘11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’ etkinliklerine Yeşilyurt Belediyesi anlamlı ve özel bir etkinlikte katkı sundu.

Bu yıl ki teması 'Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes' olan ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ nedeniyle Beylerderesi Şehir Parkının dördüncü etabında düzenlenen ağaç dikim etkinliği, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ‘asrın felaketi’ büyük depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın anısına gerçekleştirildi.
 
      Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen programa; AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı, AK Parti Yeşilyurt Gençlik Kolları Başkanı Salih Tav, Malatya Orman İşletme Müdürü Osman Kayalar, Yeşilyurt Tarım ve Orman Müdürü Süleyman Berktaş, Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Şaban Aşıcı, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları, Mahalle Muhtarları, depremde hayatını kaybedenlerin yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şubat 2023 tarihindeki depremlerde vefat eden vatandaşlar için dualar edilirken, ardından hazırlanan ağaç fideleri toprakla buluşturuldu.Açılan alanlara özenle yerleştirilen fidanlara depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın isimleri verildi.

      Depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlarda, gösterdiği duyarlı ve hassas yaklaşımdan dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a teşekkürlerini sundular.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN