Okul Haberleri

Okul Haberleri

Büyükşehir Belediyesi "Yapı Okulu" Eğitim Projesini Başlattı

Malatya Büyükşehir Belediyesi üniversitelerle iş birliği içerisinde "Yapı Okulu" eğitim projesini başlatarak, depreme karşı daha bilinçli ve dayanıklı yapılar inşa edilmesini sağlayacak.

Vali Yazıcı, İlimizdeki Okul İnşaatlarında İncelemelerde Bulundu

Vali Ersin Yazıcı, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinde yapımı devam eden okul inşaatlarını denetleyerek incelemelerde bulundu.

Başkan Geçit, Koltuğunu Fatma Nazlı’ya Bıraktı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makam koltuğunu Topsöğüt Yeşilkonak Erdem Okulu öğrencilerinden Fatma Nazlı’ya devretti.

Turizm Haftası Nedeniyle Bazı Etkinlikler Yapılıyor

15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Malatya Turgut Özal Üniversitesi Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği Meslek Yüksekokuluna bağlı Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı ile Arslantepe Anadolu Lisesi Turizm Bölümü öğrencileri arasında Dünya Mutfakları Yemek Yarışması düzenlendi.

Hanife Yazıcı, Endemik Bitki Türü Dikim Etkinliğine Katıldı

Hanımefendi Hanife Yazıcı ve beraberindeki heyet, Şehit Murat Doğru İlköğretim okulu ilkokul öğrencileri ile birlikte Milli Parklar İl Müdürlüğü tarafından Beydağı Tabiat Parkı Kampüsünde düzenlenen endemik bitki türü dikim etkinliğine katıldı.

27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde Öğrencilere Gösteri Düzenlendi 

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü nedeniyle ilkokul öğrencilerine yönelik tiyatro gösterisi düzenledi.

Kültür Mirası Okulu’nda Malatya'da Eğitim Tarihi Ele Alındı

Malatya Kent Konseyi Kültür Mirası Okulu eğitimlerine devam ediyor. Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda yapılan dördüncü dersin konuğu Tarihçi-Yazar Orhan Tuğrulca oldu. Tuğrulca, “Malatya’da Eğitim Tarihi ve Cumhuriyete Geçiş Döneminde Karşılaştırmalı Değerlendirmeler” hakkında bilgi verdi. 

Vali Ersin Yazıcı’nın Katılımıyla Karne Dağıtım Töreni Gerçekleşti

Vali Ersin Yazıcı, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılının ilk yarısının sona ermesi nedeniyle, Battalgazi ilçesinde bulunan Orduzu Nadire Dernek İlkokulunda gerçekleştirilen karne dağıtım törenine katıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğünden Okul Kantinlerine Sıkı Denetim

Malatya il Milli Eğitim Müdürlüğü il Genelinde Okul Kantinlerini ve Yemekhaneleri öğrenciler mağdur olmaması için denetliyor.

Battalgazi'de Yaz Spor Okulları Başlıyor

Battalgazi Belediyesi tarafından 6 Şubat’ta yaşanan Asrın felaketinin izlerini silmek, çocukların kültürel açıdan daha donanımlı hale gelmelerini sağlamak ve sosyal aktivitelere katılarak yaz ayını verimli bir şekilde geçirmek amacıyla 12 branşta “Yaz Spor Okulları”nın startı veriliyor.

23 Nisan Malatya Valisi Tarık Boztepe 'Sağlam ve Güvenli Evler Yapılsın'

Vali Hulusi Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makamını Şehit Kenan Çetin İmam Hatip Orta Okulu 5. sınıf öğrencisi Tarık Boztepe’ye devretti.

Öğrencilerin Yarı Yıl Tatil Heyecanı Başladı

2022-2023 eğitim öğretim döneminin yarıyıl tatiline girmesi ile Malatya’da 867 okulda öğrenciler karnelerini aldı.

Başkan Güder, Öğrencilerin Karne Heyecanına Ortak Oldu

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı yarıyıl tatili dolayısıyla Gaziosmanpaşa İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, öğrencilerin karne sevinçlerine ortak olarak tatilde okumaları için kitap hediye etti.

Başkan Çınar, Kiltepe Meslek Edindirme Kurs Merkezi Kursiyerlerini Ziyaret Etti

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Erdem Okulları ve Meslek Edindirme Kurslarının yanı sıra eğitim ve kültürel hizmetlere ev sahipliği yapan Kiltepe Meslek Edindirme Kurs Merkezini ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet edip, yapılan çalışmaları yerinde takip etti.

Malatya Gönül Elçileri Temsilcisi Ebru Şahin Köy Okullarını Ziyaret Etti

Vali Hulusi Şahin’in Eşi Malatya Gönül Elçileri Temsilcisi Ebru Şahin, birleştirilmiş sınıf okutan köy okullarında görev yapan öğretmenlerin ihtiyaç alanlarını belirlemek, öğretmen ve öğrencilerle ortak etkinlikler yürütmek, onlara her zaman yanlarında olduğunu hissettirmek amacıyla köy okulları ziyaretlerine devam ediyor.

Başkan Çınar, Çocuklarımızı Mevlana Ruhuyla Büyütelim

Yeşilyurt Belediyesi Esma Biltaci Kültür Ve Sanat Merkezi Erdem Okulu Öğrencilerinden Mevlana Haftasına Yakışan Etkinlik!

Battalgazi’de Coşkulu Yerli Malı Haftası Kutlaması

Orduzu Nadire Dernek İlkokulu öğretmenleri, öğrencileri ve velilerinin el ele vererek hazırladığı Yerli Malı Haftası kutlamalarına katılan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Her ne olursa olsun önceliğimiz yerli ve milli olmalıdır.