Kültür Haberleri

Kültür Haberleri

Hekimhanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Ata'nın Huzurunda

Ankara'nın önemli aktif Sivil toplum kuruluşlarından Ankara Hekimhanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Vahap Uzunoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri Anıtkabir'de Ata'nın huzuruna çıktılar.

Güder’in Yer Tahsisi Yapmasıyla Birlikte Eski Malatya Kütüphaneye Kavuştu

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in Belediyeye ait alanı İl Kültür Turizm Müdürlüğüne tahsis etmesiyle birlikte Eski Malatya Meydanında Halk Kütüphanesi açıldı.  

Vali Ersin Yazıcı 60. Kütüphane Haftası Programına Katıldı

Vali Ersin Yazıcı, 60. Kütüphane Haftası münasebetiyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen kutlama programına katıldı.

Kültür Mirası Okulu’nda Malatya'da Eğitim Tarihi Ele Alındı

Malatya Kent Konseyi Kültür Mirası Okulu eğitimlerine devam ediyor. Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda yapılan dördüncü dersin konuğu Tarihçi-Yazar Orhan Tuğrulca oldu. Tuğrulca, “Malatya’da Eğitim Tarihi ve Cumhuriyete Geçiş Döneminde Karşılaştırmalı Değerlendirmeler” hakkında bilgi verdi. 

Vali Ersin Yazıcı 18 Mart Çanakkale Zaferi Anma Programına Katıldı

Vali Ersin Yazıcı, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yılı ve Şehitleri Anma Günü dolayısı ile Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programa katıldı.

AK Partili Taşkın, Her Kesimle İstişare İçinde Olacağız

AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Bayram Taşkın, Hacı Bektaşi Veli Kültür Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli’yi ziyaret ederek fikir alış verişinde bulundu.  Seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Bayram Taşkın, Hacı Bektaşi Veli Kültür Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli’yi ziyaret ederek fikir alış verişinde bulundu.

Başkan Çınar, Yeşilyurt Kültürü ve Doğasıyla Eşsiz Bir İlçedir

Üniversiteli Öğrenciler 'Gençlerin Kalbi Burada Atıyor' Etkinliğiyle Yeşilyurt'u Gezdiler, Keyifli Anlar Yaşadılar

Cumhuriyetin 100. Yılına Büyükşehir'den Resim Çalıştayı

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı kutlamaları çerçevesinde Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Resim Çalıştayı devam ediyor. 

Battalgazi'de Yaz Spor Okulları Başlıyor

Battalgazi Belediyesi tarafından 6 Şubat’ta yaşanan Asrın felaketinin izlerini silmek, çocukların kültürel açıdan daha donanımlı hale gelmelerini sağlamak ve sosyal aktivitelere katılarak yaz ayını verimli bir şekilde geçirmek amacıyla 12 branşta “Yaz Spor Okulları”nın startı veriliyor.

Sağlam Raporu Almış Binalara Artık Yavaş Yavaş Geçiniz

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, normalleşme sürecinin başlaması için Malatyalılara seslendi.

Gönülden Gönüle Gönül Tabağı Projesi

Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü aile, mahalle ve komşuluk kültürünü yaşatmak adına ‘Gönülden Gönüle’ sloganı altında ‘Gönül Tabağı’ projesini başlattı.

Medeniyetin Kalbi Battalgazi’de Kartpostallık Manzaralar

Medeniyetin Kalbi Battalgazi’deki eşsiz doğanın ve tarihi yapıların karla bütünleşmesi, seyrine doyumsuz manzaralar oluşturdu. Özellikle UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Arslantepe Höyüğü’ndeki kartpostallık görüntüler ise vatandaşlara görsel şölen sundu.

Battalgazi’de Ödüllü Ayak Tenisi Turnuvası

Sosyal ve kültürel alanda birçok aktiviteyi ilçedeki gençlerle buluşturan Battalgazi Belediyesi, bu kez de ödüllü “Ayak Tenisi Turnuvası” düzenliyor. 15 yaş ve üzeri gençlerin 3’er kişilik takımlar halinde başvuru yapabileceği turnuvada son başvuru tarihi ise 13 Şubat Pazartesi olarak açıklandı.

Başkan Günata’dan Vatanseverler Derneğine Ziyaret

Malatya Türk Ocakları Başkanı Nadir Günata, Vatanseverler Gençlik Eğitim Ve Kültür Derneğini Ziyaret Ederek Dernek Çalışmaları Hakkında Bilgiler Aldı.

Vali Hulusi Şahin Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfını Ziyaret Etti.

Programa; Vali Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Celal Abbas Karaduman, Vakıf Dedesi Ali Ekber Karaduman, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.