Battalgazi Belediyesi'nden Marketlere Fahiş Fiyat Denetimi

Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, döviz kurundaki düşüşün marketlerdeki fiyatlara yansıyıp yansımadığının tespiti için aralarında zincir marketlerin de olduğu Battalgazi'deki işletmelere yönelik denetimlerine hız verdi.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Marketlerde gerçekleştirdiği denetimler ile vatandaşların mağduriyetinin önüne geçen Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde fahiş fiyat satışlarına karşı denetimlerine hız verdi. Malatya Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri ile denetimlerini sürdüren Zabıta ekipleri, döviz kurundaki düşüşün marketlerdeki fiyatlara yansıyıp yansımadığının tespiti için aralarında zincir marketlerin de olduğu işletmelere yönelik denetim gerçekleştirdi. Sivas Caddesi üzerinde gerçekleştirilen denetimlerde ekipler, raflarda ve reyonlarda incelediği ürünleri satış kasasından geçirerek fiyatları karşılaştırdı. Reyonlardaki ürünlerin son tüketim tarihi ve gramajını da inceleyen ekipler, marketlerin vatandaşlara ürünlerini fahiş fiyattan satarak vatandaş üzerinden haksız kazanç elde etmemesi için ürünün yer aldığı reyonda fiyat etiketinin olup olmadığını da bakarak güncel fiyatları kayıt altına aldı. Ekipler, işletmelere fiyatı düşen ürünün satış fiyatına da indirimin anında yansıtılması uyarısında bulundu.

VATANDAŞLAR DENETİMLERDEN MEMNUN

İlçedeki denetimlerini aralıksız devam ettiren ekiplerin bu çalışmaları, vatandaşlardan da büyük takdir toplamaya devam ediyor. Denetimlerden dolayı Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e teşekkürlerini ileten Ömer Gökcük isimli vatandaş, “Battalgazi Belediyesi zabıta ekiplerinin gerçekleştirdiği denetimleri yerinde buluyorum. Bu denetimlerin daha sık olması bekliyoruz. Tüm marketlerde yapılması lazım. 4-5 marketi gezdim ve fiyatlarda kısmi düşüşler var. Denetimlerin faydasını görüyoruz. Başkanımıza ve zabıta ekiplerine teşekkürlerimizi sunuyoruz” derken, Sefa Kanar isimli vatandaş ise, “Fiyatları kontrol altında tutmak için bu denetimlerin olması gerekiyor. Tabi burada denetimlerin sıklığı da önemli. Marketler sürekli takip edilerek, vatandaşların lehine kararlar alabilir. Milletimiz doların yükselmesi ile artan market fiyatlarından şikayetçi. Dolar düştü fiyatlar neden düşmüyor diye? Burada zabıtaların denetimleri devreye giriyor. Genel olarak temel ihtiyaçlarda bir indirim söz konusu. Başkanımıza ve ekiplerine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

MÜDÜR BİRATLI: “DENETİMLERİMİZ ARALIKSIZ DEVAM EDECEK”

Battalgazi Belediyesi olarak her alanda denetim ve kontrolleri sıkı bir şekilde sürdürdüklerinin altını çizen Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürü İsmet Biratlı, “Battalgazi Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü olarak 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Uygulama Yönetmelikleri gereğince; İlçemizde faaliyet gösteren işyerlerinde, marketlerde ürünlerin Fahiş Fiyattan satılmasının önüne geçebilmek ve vatandaşlarımızın mağduriyetini önlemek amacıyla fiyat ve etiket denetimi yapıyoruz. Devam eden bu denetimlerimizi bundan sonra Malatya Ticaret İl Müdürlüğü Denetim ekipleri ile birlikte ortaklaşa yapacağız. İlçemiz sınırları içerisinde son bir ay içerisinde 300 işyeri denetlenmiş ve yapılan denetimlerde kanun ve yönetmeliklere uymayanlar hakkında cezai işlem yapılmak üzere tutanaklar tanzim edilmiştir. Bu denetimlerimizi Zabıta ekipleri ve Malatya Ticaret İl Müdürlüğü Denetim Ekipleri ile birlikte vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla aralıksız olarak devam ettireceğiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN