Başkan Gözükara, İlçe Ziyaretlerine Devam Ediyor

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Malatya Şubesi Başkanı Gazi Mustafa Gözükara,il ve ilçe merkezlerinde yaptığı ziyaretlerine bugün de devam etti...

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Başkan Gözükara dernek faaliyetleri hakkında bilgiler aktarmak ve hayata geçirilecek olan projelere ilişkin fikir teatisinde bulunmak üzere gerçekleştirdiği Yeşilyurt İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Sayın Ahmet Boyacıoğlu ile bir araya geldi.

 İlçe Jandarma Komutanlığı’nda gerçekleşen ziyarette Gözükara; “Bu topraklara vatan diyorsak bunu şehitlerimize borçluyuz. Şehitlerimiz ölmez, vatanımız bölünmez. Bu büyük millet hainlere asla fırsat vermez. Şehit yakınlarımıza sabırlar diliyorum. Biliyorum acıları büyük; bizler de onlarla sık sık bir araya gelerek acılarını paylaşıyoruz. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de şifalar diliyorum.” dedi.

 Başkan Gözükara, bu ülkenin evlatlarının asil bir kana sahip olduklarını dile getirirken yaptığı konuşmasında ülke sevdasını, bayrak aşkını da şu şekilde ifade etti: “Yüreklerindeki koşulsuz vatan sevgisi ve üstün cesaretle, bizlere zafer ve kahramanlıklarla dolu bir geçmiş armağan eden, şehit ve gazilerimiz, bizlerin her zaman gurur kaynağı olmuştur.

Mehmet Akif’in, İstiklal Marşı’mızda “Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda/ Şüheda fışkıracak toprağı sıksan Şüheda!” mısralarında dile getirdiği gibi; bu toprakları bize vatan kılan, üzerinde yaşadığımız toprak parçasının her karışını kanlarıyla sulayan ve bu uğurda cansiperane mücadele eden, Şehitlerimiz ve Gazilerimizdir.  Vatanı, milleti ve bayrağı uğruna ölmeyi mukaddes bir görev bilmiştir. Türk Milleti için Şehitlik mertebesi ulaşılabilecek en yüksek mertebedir. Bu millet var oldukça kahramanlık destanları yazılmaya devam edecektir. Bizler, Vatan, bayrak, millet sevgisini tüm sevgilerden üstün tutan, Şehitler ve Gazilerle dolu bir milletiz. Gazi bir milletin nesli olmaktan şeref duymaktayım. Şehadeti göze alarak mücadele verip Gazilik şerefine ulaşan tüm Gazilerimiz; sizlere minnet borcumuzu asla ödeyemeyiz. Milletçe ve Devletçe şehit ailelerimizin ve gazilerimizin her şartta ve daima yanlarında olmayı gönül borcu ahdederiz.”

 Dernek faaliyetlerine ilişkin de bilgiler aktaran Dernek Başkanı Gazi Mustafa Gözükara, Yeşilyurt İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Sayın Ahmet Boyacıoğlu ile bir süre sohbet etti. Ziyaretten duyulan memnuniyetin karşılıklı olarak teşekküre dönüşmesinin ardından plaket takdimi gerçekleştirildi. Başkan Gözükara buradaki ziyaretini hatıra fotoğrafı çekimi ile sonlandırdı.

Mustafa GÖZÜKARA

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve

 Yetimler Derneği Malatya Şubesi Başkanı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN