Banazı Türk Müziği Korosu Anneleri Unutmadı

Banazı Türk Müziği Korosu ' Anneler Günü Özel ' Konseri Muhteşem Oldu.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Banazı Türk Müziği Korosu tarafından “ Anneler Günü Özel “ Halk Konseri İzleyiciler Tarafından Ayakta Alkışlandı.

Kültür Bakanlığı Sanatçısı Şef Selahattin Yalçınkaya’nın hazırlayıp  yönettiği Banazı Türk Müziği Korosu Tarafından Anneler  Günü nedeniyle verilen ücretsiz halk konseri yoğun bir ilgi ve beğeni ile izlendi.  Şef Selahattin Yalçınkaya’nın ilk bölümü Türk Sanat Müziği ve İkinci Bölümü Türk Halk Müziği Eserlerinden oluşan ve çok sevilen eserlerin seslendirildiği Konser Sanat severler tarafından ayakta alkışlandı.

Konser öncesi kısa bir konuşma yapan Şef Selahattin Yalçınkaya tüm Annelerin Anneler Gününü Kutlar başta kendi annem olmak üzere tüm annelerin ellerinden öperim. Bu anlamlı günde burada olan veya olmayan tüm annelerimizi bir gün değil her gün hatırlamalıyız. Onlara Saygı ve Sevgi duymalıyız. Ben ve Koro arkadaşlarım çok  kısa bir zamanda bu Koroyu kurduk. Haftada bir gün provayla sizlerin huzurunda olduk. Umarım Sanat adına Kültür adına bu Şehir adına güzel projelerle sizlerin de desteği ile imza atacağız. Bizleri yalnız bırakmayarak buraya gelen herkese ekibim ve kendi adıma canı gönülden teşekkür ediyorum. Şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Ben kendi adıma geleceğim yere geldim. Benim hiçbir maddi ve makam beklentim yok. Ben bu toprakların çocuğuyum ben bu topraklara vefa borcumu ödemek için sizlerin huzurlarınızda oldum. Bu toprağın çocuklarına , bu toprakların kültürünü , geleneklerini , sevgisini saygısını aktarmaya çalışıyorum. Kısacası bu toprakların nimetlerinden faydalanan , makam sahipleri olan ama Malatya Kültür ve Sanatına katkı sunmayan destek vermeyen bu şehrin kültür sanat sorumlularını ve yetkililerini önce Allah’a sonra Sizlerin takdirine bırakıyorum. Bu duyarsız insanlara inat Malatya Kültür ve Sanatına bizler ve Malatya’da ki sanat severler ellerinden gelen desteği vereceklerine cani gönülden inanıyorum dedi.

Şef Selahattin Yalçınkaya’nın yönettiği Banazı Türk Müziği Korosu daha sonra izleyicilere bir birinden güzel eserleri seslendirerek  çok güzel bir Müzik ziyafeti Sundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN