Anneler Günü ve Engelliler Haftası Etkinliğine Yoğun İlgi

Battalgazi Belediyesi tarafından Anneler Günü ve Engelliler Haftası dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Battalgazi Belediyesi tarafından Anneler Günü ve Engelliler Haftası dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, programa katılan annelerin ve engellilerin bu özel günlerini kutladı.

Battalgazi Belediyesi tarafından Anneler Günü ve Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlik Battalgazi Belediyesi Galip Demirel Çınar Park Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Programa, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım Dairesi Başkanı Adnan Aslan, MİAD Başkanı Yunus Akdaş, Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Bulut, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Rasim Bulut, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Sayın, Yaşar Karataş, Abdulvahap Şerefhanlı, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın eşi Fatma Zehra Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın eşi Hafize Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ın eşi Yasemin Polat, Malatya İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal'ın eşi Kadriye Urhal, AK Parti Battalgazi İlçe Kadın Kolları Başkanı Şule Özkan, HİMYAÇ-DER Genel Başkanı Ayşe Ece Budan, bazı kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, anneler ve engelli vatandaşlar katıldı. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Anadolu’nun hüzünler diyarı olduğunu belirterek, “Anadolu hüzünler diyarıdır. Hüzünler coğrafyasıdır. Acıların yaşandığı ve çokça paylaşıldığı bir coğrafya içerisinde yaşıyoruz. Bu coğrafya çok pahalı bir coğrafya. Geçmişte de çok pahalıydı. Bizim gibi bin yıl bu coğrafyaya hakim olan başka bir millet olmadı. Ama biz bu coğrafyada ebedi devlet ve ebedi müddet bu coğrafyayı sahiplenme noktasında en ufak bir taviz ve kuşkumuz olmadan bu coğrafyaya sahip olduk ve sahip olmaya devam edeceğiz. Binlerce şehidimiz de olsa, binlerce yaralımız ve gazimiz de olsa, ağlayan analarımız da olsa, yetim olan çocuklarımız da olsa, sahipsiz ve kimsesiz de olsak bu vatanın üzerinde tek bir ocak olduğu müddetçe bu coğrafyaya yan bakanın gözünü çıkarırız” dedi. Annelerin, Anneler Günü’nü kutlayan Başkan Gürkan, “Annelerimizin anneler gününü kutluyorum. Hakikaten tüm canlılara annelik olgusu daha doğarken verilmiştir. Biz anneliği bütün olarak görüyoruz. Bir hafta veya bir güne sığdırmak gibi o güne hapsetmek gibi bir duygu içerisinde de olamayız” ifadelerini kullandı.

Engelliler Haftası’na dikkat çeken Başkan Gürkan, “Hepimizin bir engeli vardır. İnsanlar başkalarının ayıplarını araştırmak yerine kendi ayıplarını görmeleri daha iyidir. Her insanın bir engeli vardır. Eğer engellilik bir eksiklikten kaynaklanıyorsa, vücudun bir uzvunun ekliği olarak adlediliyorsa, hepimizin vücudunda bir eksiklik vardır. Önemli olan sevgi engelli olmamaktır. Düşünce de insanı sevebilme engellerinin olmamasıdır. Biz özellikle ülkemizde ve dünya coğrafyasında 200 milyonun üzerinde engelli insanımız var. Malatya’da 70 binin üzerinde engelli insanımız var. Bu engelli insanlarımızın bir kısmı da yatalak durumunda. Diğer bir kısmı ise eğitilebilir durumda. Bizler özellikle engelli çocuğa sahip olan ailelerin sıkıntılarını biliyor ve takip ediyorum. O anneler engelli çocuklarını bir dakika bir yere emanet etmeden, bazen tıkandıkları, bunaldıkları ve yoruldukları zamanlar oluyor. Onları bir yere bırakarak gitme düşüncesi oluyor, ama bırakacakları kimse yoktur. İşte biz bunun için bölgeye hitap edebilecek bir engelli kampüsün temelini de geçtiğimiz günlerde attık. Bu kampüsle buradaki engelli aileleri bir nebze olsun dert ve sıkıntılarını giderebilirsek, ne mutlu bize diye şükür ederiz. Hem engelliler haftamız münasebetiyle engelli haftanızı kutluyorum, annelerimizin anneler gününü kutluyorum, şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine sabırlar diliyorum. Geride kalanlara sağlık ve esenlikler diliyorum. Şehit ana-balarının evlatları artık bizleriz. Onların istekleri bizim başımızın tacıdır” diye konuştu.

Başkan Gürkan’ın konuşmasının ardından HİMYAÇ-DER Genel Başkanı Ayşe Ece Budan, Başkan Gürkan’a günün anısına bir tablo hediye etti. Burada konuşan Budan, “Battalgazi Belediye Başkanımız HİMYAÇ-DER ailesinin temsil ettiği sınıf işte burada gördüğümüz insanlar. Sivil toplum kuruluşları hem temsil ettikleri sınıfa, hem de illerindeki her türlü kültürel, eğitim, sosyal, maddi ve manevi bu anlamda bize destek veren çok değerli Battalgazi Belediye Başkanıma bugün bir plaket takdim etmek istedim. Çünkü HİMYAÇ-DER ailesi çocuğu temsil eder, genci, kadını, yaşlıyı temsil eder. Bizler bunu yaparken bu ailenin başında bir reisin olması gerekiyor. Bizim HİMYAÇ-DER ailesinin ve Malatya’mızın ve Battalgazi’mizin reisini de biz sayın başkanımız olarak görüyoruz. Çünkü kendisi bize sürekli el uzatıyor” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından program Malatya Musiki Cemiyeti müzik ekibi tarafından mini bir konser verildi. Program, Başkan Gürkan’ın programa katılanlara karanfil hediyesi ile birlikte sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

BUNLARA DA BAKIN