Alparslan Türkeş ve Muhsin Yazıcıoğlu'nu Anma Programı

Malatya Türk Ocağı olarak bu haftada sohbet programımızı gerçekleştirdik.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malatya Türk Ocağı olarak bu haftada sohbet programımızı gerçekleştirdik. Rabbimize şükürler olsun.

Yoğun bir katılımın olduğu programımız öncesi adet olduğu üzere misafirlerimize kuru fasulye ikramımız oldu. Bu haftaki kuru fasulye ikramımızı eski gençlik ve spor il müdürü Cengiz İnci abimiz yaptı. Cengiz İnci’ye en kalbi şükranlarımızı sunar, kesesine, hanesine Rabbimiz’den Halil İbrahim bereketi niyaz ederiz.

Bu hafta ülkücü camianın hüzün mevsimi olan bahar mevsiminde kaybettiğimiz Başbuğ Alparslan Türkeş ve Muhsin Yazıcıoğlu’nu andık. Program öncesinde Muhafazakar Parti, MÇP, MHP il başkanlıkları görevlerinde bulunmuş nam-ı diğer Pala Şerif ŞERİF ÇAKIN ve Nizamettin Opanoğlu şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim tilavet ettiler. Ardından edilen dua sonrası Ocak Başkanımız Nadir Günata bir selamlama konuşması yaptı. Tüm hesapların ülkücü camiayı bölüp, etkisiz bir şekilde kenarda tutmaya yönelik olduğunun altını çizen Günata, kişisel hesaplardan ari bir şekilde her zamankinden daha çok birlik ve beraberlik içinde bulunulmasının önemine değindi. Daha sonra Başbuğ döneminde Site Yurdu’nun başkanlığını yapmış, Ülkücü İşçiler Derneğinin yönetiminde bulunmuş, Muhsin Yazıcıoğlu ile yakın çalışma imkanı bulmuş olan “Hacı Murat” lakaplı Aliseydi Polat Abimiz Başbuğ Alparslan Türkeş ile ilgili anılarını anlattı. Sinevizyon gösterisi eşliğinde gerçekleştirdiği konuşmasında zaman zaman duygusal anlar yaşandı. Aliseydi Polat’ın konuşmasının ardından emekli eğitimci abimiz Bahri Çavuşoğlu Muhsin Yazıcıoğlu’nun şehadeti üzerine kaleme aldığı şiirini okudu.

Akabinde İnönü Üniversitesindeki bir konferans için mart ayı içinde ilimize gelen Azerbaycan milletvekili Doç. Dr. Ganire Paşayeva’nın bu konferansta yaptığı konuşmanın videosunu seyrettik. Paşayeva’nın Türk dünyasının başlıca meseleleri ile ilgili olarak kendine has üslubu ve heyecanlı anlatımıyla çok çarpıcı tespitler yaptığı bu konuşma ilgiyle takip edildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN