Ağbaba, İdlib Saldırısı'nın Yıldönümünde Çok Sert Konuştu

'3 Gün Sonra Basının Karşısına Geçip Espri Yaptılar'...

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

“Uzaya Akp Gidiyor, Şehidi Devlet Veriyor”
“Meclise En Fazla Terörist Sokan Ak Parti’dir”

Ağbaba açtı ağzını, yumdu gözünü “36 şehidin ardından 3 gün sonra basının karşısına geçip espri yaptılar, uzaya sen gidiyorsun; şehitlerin sorumlusu ‘devlet’ oluyor. Meclise en fazla terörist sokan AK Parti’dir”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 27 Şubat 2020’de 36 askerimizin şehit düştüğü İdlib saldırısının yıldönümü nedeniyle mecliste yaptığı konuşmada AKP’nin ikiyüzlülüğünü tane tane anlattı. Ağbaba konuşmasında 36 şehidin ardından 3 gün sonra basının karşısına geçen Erdoğan’ın espriler yaptığını, Rusya’nın öldürülen 2 asker için dünyayı başımıza yıktığını, mecliste düzenlediği bir basın toplantısı nedeniyle Erdoğan’ın görüntülerini grup toplantısında göstermesinin ’trollük’ olduğunu, meclise en fazla terörist sokan partinin AKP olduğunu söyledi.

TÜRKİYE'NİN ONURUYLA, GURURUYLA OYNANMASINA ŞAHİT OLDUK.
Millet olarak bundan tam bir yıl önce tarihimizin en yıkıcı, en acı, en trajik ve en korkunç olaylarından birini yaşadık. Kurtuluş Savaşı'ndan sonra tek seferde en fazla şehidi verdik. Tarih 27 Şubat 2020, Rusya destekli Suriye kuvvetleri askerlerimize saldırdı; 36 askerimiz şehit oldu, onlarca askerimiz yaralandı. 36 şehit verdik ve ‘yer yerinden oynamalı’ diye beklerken, ‘dünyayı ayağa kaldırmalıyız’ diye düşünürken hem şehitlerimize yandık, hem de Türkiye Cumhuriyeti'nin onuruyla, gururuyla oynanmasına şahit olduk.

SAAT SAAT 27 ŞUBAT’TA YAŞANANLARI SIRALADI
Ağbaba 27 Şubat’ta yaşananları teker teker anlatarak yaptığı konuşmada; “27 Şubat Saat 17.00'de askerlerimize saldırı oluyor. Türkiye, olayı yabancı basından, yabancı ajanslardan duymaya başlıyor. Mikrofon görünce konuşanlar, pandemide miting yapanlar ya da herkese sataşanlar açıklama yapmıyor; tarihimizin en korkunç olayı yaşanırken kamuoyuna açıklamayı Hatay Valisi yapıyor. Hatay Valisi Rahmi Doğan: "TSK unsurları hava saldırısına uğramıştır. Bu saldırı sonucunda 9 Mehmetçik'imiz şehit oldu." Bitti mi? Bitmedi. Daha sonra tam 23.49'da yine Hatay Valisi açıklama yapıyor: "Şehit sayımız 22'e yükseldi." diyor. Olaydan hemen sonra, sosyal medyaya erişim engeli getiriliyor, Cumhurbaşkanlığı güvenlik zirvesini topluyor. Hatay Valisi gece 02.00'de bir açıklama daha yapıyor: "Şehit sayımız 29 oldu." diyor. Bu olay duyulur duyulmaz Kemal Kılıçdaroğlu Cumhuriyet Halk Partisi MYK'yi olağanüstü topluyor, yetkililere ulaşmaya çalışıyor. Gecenin bir vaktinde Meclis Başkanına ulaşabiliyor. Parti sözcümüz "Meclisi olağanüstü toplayalım." diyor ama AKP sözcülerinden çıt çıkmıyor. Gece dörde on kala Hatay Valisi bir açıklama daha yapıyor: "33 askerimiz şehit oldu." Diyor” ifadelerini kullandı.

3 GÜN SONRA BASININ KARŞISINA ÇIKTI, ESPRİLER YAPTI
“Her yerde konuşanların sesi 27 Şubat’ta çıkmadı, 28 Şubat’ta da çıkmadı. 29 Şubat Cumartesi saat 14.00'te çıktı” şeklinde konuşan Ağbaba, “Recep Tayyip Erdoğan, şehitlerle ilgili bir toplantı yapmadı, Rusya'yı kınamak için yapmadı, halka bilgi vermek için yapmadı. Ne için yaptı? Rutin bir toplantı, İstanbul milletvekilleriyle bir araya geldi. Meclisi talihsiz bir şekilde yöneten Atatürk düşmanı, cumhuriyet düşmanı İsmail Karaman'la bir araya geldi. 36 askerimiz toprağa düştüğü gün. Espri yapıyor. Damat Bakan ile İsmail Karaman gülüyor. 36 şehit vermişiz. Konuşmasında "Gezi olayları" diyor, "Cami" diyor, "Camide bira içti." yalanını söylüyor. Bekliyoruz ki Putin'e bir laf söylesin,"Ey Rusya!"  desin, Ey Putin desin ama "Ey Kılıçdaroğlu, Bay Kemal, Ce-Ha-Pe" diyor. Ce-Ha-Pe kadar başınıza taş düşsün, Kemal Kılıçdaroğlu kadar başınıza taş düşsün. Yine iftira, yine yalan. Kahkahalar havada uçuşuyor. Her şeyi konuşuyor, konuşmasının sonunda "Bu vesileyle Suriye'de şehit olan 36 askerimizi anıyoruz." diyor. AK Parti’nin, şehitleri kimseye bırakmayan, şehit tabutlarının üzerinde politika yapmayı seven genel başkanı Erdoğan bunu yapıyor” dedi.

DİLLERİ TUTULDU LAL OLDULAR
Cumhurbaşkanı açıklama yapmıyor. Peki Millî Savunma Bakanı yapıyor mu?O da aslında her şey için fikir beyan ediyor.İlker Başbuğ'un Cumhuriyet gazetesine verdiği röportaja gece on ikide cevap veriyor ya da Ali Mahir Başarır'ın saptırılan konuşmasına cevap veriyor. 36 asker şehit olmuş, Hulusi Akar'dan çıt yok. En çok konuşması gerekenlerin dilleri tutuluyor, lal oldular. AKP MYK'si konuşamıyor. AKP'deki seçilmiş milletvekillerinin, grup başkan vekillerinin, genel başkan yardımcılarının görevini yapan bir çakma Goebbels var, her gün "tweet" atıyor ya, pergolacı da konuşamıyor. Herkese ayar veren birisi konuşmuyor; gazeteciye ayar veriyor, Müjdat Gezen'e laf söylüyor, Nuray Mert'e laf söylüyor, Hollanda'daki sıradan bir milletvekiline laf söylüyor, CHP milletvekillerine laf söylüyor, Engin Özkoç'a laf söylüyor ama Putin'e çıt çıkmıyor” ifadelerini kullandı.

“BOĞAZİÇİ ÖĞRENCİLERİNİN KAFASINI EZECEĞİZ" DİYENLER 36 ŞEHİDİMİZİN KARŞISINDA PUTİN'E BİR ŞEY DİYEMEDİLER
Ağbaba, “"Ulusal yas ilan edilsin" diyoruz, kabul etmiyorlar. 100 mü, 150 yaşında mı tam hatırlamıyorum, Suudi Kral vardı, eceliyle yatağında öldü, üç gün yas ilan ettiler, Türk Bayrağı'nı yarıya indirdiler ama şanlı Türk Bayrağı için toprağa düşen 36 şehit için ulusal yas ilan edemediler.  Sadece AK Parti'li arkadaşlar mı, MHP'den bir laf çıktı mı? Onlardan da çıkmadı, onlar da Putin'i kınayamadılar. "Boğaziçi öğrencilerinin kafasını ezeceğiz." diyenler Putin'e 36 şehidimizin karşısında bir şey diyemediler” dedi.

2 ASKERİ ÖLDÜ DİYE RUSYA DÜNYAYI BAŞIMIZA YIKTI
“2015 yılında bir Rus uçağı düşürüldü, 2 Rus askeri öldü Rusya dünyayı başımıza yıktı” diyen Ağbaba, “Recep Tayyip Erdoğan, dört gün sonra "Özür dilerim." diye telefon açtı, Putin kabul etmedi: İhracatı durdurdular, ithalatı durdurdular; meyvemize, sebzemize, domatesimize yasak koydular. Erdoğan dedi ki: "Yaşanan hadiseden dolayı özür dilerim." Kabul etmediler. Dışişleri Bakanı, Rusya Dışişleri Bakanını günaşırı aradı, özür diledi kabul etmedi; Rusya 2 askeri öldüğü için ABD'yi araya koydu, NATO'nun olağanüstü toplanmasını sağladı, Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’nin Rusya ve Putin özürlerini kabul etsin diye araya sokmadığı kimse kalmadı. En son Bursalı bir iş adamı devreye girdi, Putin'le Erdoğan'ı barıştırdı ,27 Haziran 2016'da Putin mektubu kabul etti” ifadelerini kullandı.

TÜRK HEYETİ PUTİN'İN KAPISINDA KRONOMETRE TUTULARAK AYAKTA İKİ DAKİKA BEKLETİLDİ
“Bir Rusya'da öldürülen 2 askerin değerine bakın, bir de fakir, yoksul Anadolu topraklarında doğmuş 36 askerin şehit düşmesi sonrası durumu bakın” diyerek milletvekillerine seslenen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “36 asker şehit olmuş, Dünyayı ayağa kaldıran bizde çıt çıkmadı, ne yapıldı biliyor musunuz? Olaydan birkaç gün sonra 6 Mart günü Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Hulusi Akar'ı, Mevlüt Çavuşoğlu'su, Bakanlar Kurulu gitti, Rusya devlet televizyonunun canlı yayınında Putin'in huzurunda ayakta iki dakika kronometre tutularak bekletildi. Rusya'yla ilişkileri düzeltmeye gittiler. Sanki Rusların 36 askerini biz öldürmüşüz, ayaklarına gittik, Türkiye'nin onuru kırıldı. Sorumlu kim? 13 askerin de sorumlusu diyoruz ya "Recep Tayyip Erdoğan." Şeklinde konuştu.

UZAYA AKP GİDİYOR, ŞEHİDİ DEVLET VERİYOR
 Veli Ağbaba “Bir başarı varsa bunu AKP yapıyor, Recep Tayyip Erdoğan ayrı konuşuyor, Grup Başkan Vekili ayrı konuşuyor, bir başarısızlık varsa çıt çıkmıyor. Köprüyü sen yapıyorsun, yolu sen yapıyorsun, doğal gazı sen buluyorsun, uzaya sen gidiyorsun; askerimiz şehit olunca kim yapıyor? Devlet yapıyor. Duble yolları AKP yapıyor, PKK'yla görüşmeyi devlet yapıyor” ifadelerini kullandı.

 CUMHURBAŞKANINA TROLLÜK YAKIŞMAZ
Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendisiyle ilgili bir videoyu grup toplantısında yayınladığını hatırlatan CHP’li Ağbaba, “Bir Cumhurbaşkanına veya bir AKP milletvekiline trollük yakışmaz. Ben insan hakları savunucusuyum. Cinsiyetine, diline, dinine, siyasi görüşüne bakmadan mağdur olan, mazlum olan herkesin yanında oldum. Bazen siyasi görüşüne hiç katılmadığım Salih Mirzabeyoğlu için TBMM’de basın toplantısı yaptım. Bazen sizin hukuksuzca cezaevine attığınız Balyoz, Ergenekon, Askerî Casusluk davalarında mağdurların yanında yer aldım. Bazen Aziz Yıldırım'la, bazen İlker Başbuğ’la, bazen, çocukları askerde intihar eden ailelerle basın toplantısı yaptım. Bazen IŞİD'ten kaçan, Kerkük'ten Türkiye'ye yürüyerek gelen Türkmen aileleri ve çocuklarıyla basın toplantısı yaptım. Kim mağdursa onun yanında yer aldım, onların sesini duyurmaya çalıştım” ifadelerini kullandı.

MECLİSE EN ÇOK TERÖRİST SOKAN AK PARTİ
“Meclise en çok terörist sokan parti AK Parti” diyen Ağbaba, “Meclise en çok terörist sokan insan Recep Tayyip Erdoğan. Hem de 1-2 değil, belki 100 terörist soktunuz Meclise. Dokunulmazlık verdiniz, maaş bağladınız; kimini milletvekili yaptınız, kimini bakan yaptınız, kimini Başbakan yardımcısı yaptınız. Sizin içinizde FETÖ'den cezaevinde olan milletvekili var mı? Var. Meclisi bombalayanlar sizin yakınlarınız değil mi? Meclise bomba atanların kardeşlerini büyük elçi yapmadınız mı? Versenize hesabını. Suçlamak kolay, "terörist" demek kolay ama bu mantıkla Meclise en çok terörist sokan sizsiniz, en çok terörist sokan da Recep Tayyip Erdoğan” şeklinde konuştu.

ÖMRÜMDE TERÖRLE YAN YANA GELMEDİM, BUNDAN SONRA DA GELMEYECEĞİM
“Teröristin Allah belasını versin. Teröristi Meclise sokanların da Allah belasını versin. Teröristle iş birliği yapanların da Allah belasını versin” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba; “Mafya babalarıyla kol kola girenlerin de Allah belasını versin. Katille, teröristle yan yana gelenlerin de Allah belasını versin. Ama iftira edenlerin de Allah belasını versin. Ben bu olayın mağduruyum. Tüm milletvekilleri ziyaretçi kabul ediyor. Tüm ziyaretçiler Meclis Başkanının izni olmadan, emniyet taraması yapılmadan meclise giremiyor. Terörist varsa onu sokan da sizsiniz. Ben mi soktum? Ömrümde terörle yan yana gelmedim, bundan sonra da gelmeyeceğim; ömrümde insana zarar veren, canlıya zarar veren hiç kimseyle bir araya gelmedim, bundan sonra da gelmeyeceğim ama "geldi" diyenleri tekrar kınıyorum”

BİZLER “TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE" DERKEN SİZLER AMERİKAN FİLOSU ÖNÜNDE MİTİNG YAPIYORDUNUZ
Konuşmasının ardından sataşmalar üzerine tekrar kürsüye çıkan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Cumhuriyet Halk Partisine üye olan ve milletvekili olan herkes bir şeyin farkındadır. Bizler, yedi düvele meydan okuyan; İngiliz'ine, Fransız'ına meydan okuyan bu toprakların yetiştirmiş olduğu en büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk'ün evlatlarıyız, kardeşleriyiz. İdam sehpasına giderken korkmadan, ürkmeden cellatlarına karşı "Yaşasın tam bağımsız Türkiye." diyen Deniz Gezmiş'in kardeşleriyiz biz. Biz "Tam bağımsız Türkiye." derken sizler İstanbul'da Amerikan askerlerine peçete tutuyordunuz. Bizler "Kahrolsun Amerika." derken "Yaşasın tam bağımsız Türkiye." derken sizler İsmail Kahraman'la beraber Deniz Gezmişlere karşı miting yapıyordunuz.” dedi.

BU FETÖ AYIBINDAN KURTULAMAYACAKSINIZ
“Kim ki Şehmus Kaya diye birini aramışsa, kim ki PKK'yla ara bulmaya çalışmışsa o şerefsizdir, namussuzdur” ifadelerini kullanan Ağbaba, “FETÖ'yü siz beslediniz, büyüttünüz. Bu Meclise atılan bombaların sorumlusu sizsiniz. 15 Temmuz’da Meclisi bombalayan adamın kardeşini büyükelçi yapan sizsiniz, 15 Temmuz’da Boğaziçi Köprüsü'ne kurşun sıkanların kardeşini Bakan yapan sizsiniz. Bu FETÖ ayıbından kurtulamayacaksınız. Alnımız ak yüzümüz açık, bugün de öyle, dün de öyleydi” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN